Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 3. 2008,
17.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 3. 2008, 17.49

8 let

Kalt: Igralci želimo, da se vse odloča na ledu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Napadalec Red Bulla Salzburga Dieter Kalt je bil eden izmed najzaslužnejših, da se je njegovo moštvo veselilo zmage s 5:0 na 5. tekmi finala hokejske lige EBEL. Pred šesto tekmo kapetan moštva pravi…

Kalt je na peti tekmi finalne serije zabeležil v svoji statistiki zadetek in dve podaji ter bil med najzaslužnejšimi, da so "rdeči biki" povedli v zmagah s 3:2.

"Mi smo zvedeli, da je četrta tekma razveljavljena 10 minut preden smo odšli na ogrevanje. Vendar takšna so pravila, čeprav je žalostno, da se je nekaj takega zgodilo, saj si igralci želimo, da se vse odloča le na ledenih ploskvah. Podobno se je pripetilo tudi nam dve leti nazaj. Pomembno je, da se igralci osredotočijo le na zadeve, ki se odvijajo na ledeni ploskvi, na ostalo morajo pozabiti," je o vsem dogajanju, ki se je zgodilo pred tekmo, ko so Olimpiji sporočili, da je četrta tekma razveljavljenja, za Sportal dejal kapetan ekipe iz Mozartovega mesta.

Morebitna odločilna tekma vedno najtežja

Kot je omenil tretji strelec Salzburga, se je tudi slednjim pripetila podobna situacija, ko so dobljeno tekmo izgubili. Vendar je pred dvema letoma šlo za polfinale, katerega so proti Dunaju na koncu dobili s 4:1 v zmagah.

Tako je avstrijski prvak iz zaostanka 1:3 v zmagah prišel do prednosti s 3:2. Kljub temu se Kalt še kako zaveda, da jih čaka v Ljubljani še velik dela: "Naslednja tekmo bo zelo težka. Morebitna odločilna tekma v finalni seriji je vedno najtežja. Še posebej, če je na sporedu v Ljubljani. Olimpijo zelo spoštujemo in se zavedamo, da lahko odigrajo veliko bolje kot so v nedeljo. Če želimo zmagati in osvojiti naslov prvaka, moramo prikazati najboljšo predstavo doslej."

Olimpija lahko vesela, da ima take navijače

Salzburg ima v torek torej možnost, da pride do drugega zaporednega naslova v ligi EBEL. Olimpija je sicer v zaostanku, vendar bo imela v Hali Tivoli bučno podporo navijačev, kakršne "rdeči biki" niso navajeni, saj v dvorani slednjih vlada bolj kot ne gledališko vzdušje.

"Pred tako publiko kot je v Ljubljani je zabavno igrati. Njihove podpora ekipi je neverjetna in igralci Olimpije so lahko zelo veseli, da imajo tako pomoč s tribun. Vendar so bili tudi naši navijači na zadnji tekmi dobri," je pogovor o vzdušju v Hali Tivoli zaključil avstrijski reprezentant.

Ne spreglejte