NATISNI PISAVA

Evropa izgubila, navdušil le Tokič

Avtor: STA

Tianjin - Najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca Bojana Tokiča na Kitajskem že nekaj časa cenijo, po dvoboju Azija - Evropa v Tianjinu pa ga bodo še bolj. Novogoričan je dobil oba dvoboja.

Bojan Tokič je prvi dan s 3:1 premagal 18. igralca sveta Kitajca Hao Shuaija, drugi dan pa s 3:2 še 30. igralca na lestvici ITTF Leung Chu Yana iz Hongkonga. Evropa je dvoboj izgubila s 3:7, poleg Tokiča, ki je prvič nastopil v reprezentanci Evrope, pa je točko za svojo ekipo drugi dan prispeval še Nemec Dimitrij Ovčarov, s 3:0 je ugnal Japonca Juna Mizutanija. Rus Aleksej Smirnov, Belorus Vladimir Samsonov in Romun Adrian Crisan so ostali brez uspeha. Pri Azijcih sta dvakrat zmagala Singapurec Gao Ning in Tajvanec Chuang Chih Yuan.

"Čeprav je bila to le eksibicija, moram kot prvo reči, da sem izredno ponosen, ker sem nosil dres Evrope in da sem bil v ekipi s takimi asi, kot so Samsonov, Ovčarov, Smirnov in Crisan. Nastopa mi nihče ni podaril, ampak sem si ga priboril z rezultati, vesel pa sem, da sem ga upravičil za samo mizo. Dosegel sem dve veličastni zmagi, tako da me imajo tukaj za pravega junaka. Vemo, kaj pomeni namizni tenis na Kitajskem, nacionalna televizija je dogodek neposredno prenašala, dvorana je bila polna, čeprav ni nastopil kdo izmed prve garniture kitajskih igralcev. Res se odlično počutim in to bo gotovo še dodatna spodbuda a naprej, tudi za olimpijske igre," je bil v sedmih nebesih dobitnik bronaste kolajne z evropskega prvenstva, ki mu je žal, da se Evropa ni še bolj upirala tekmecem.

"Ko smo pred začetkom gledali, kdo lahko koga premaga, ni nihče mislil, da jaz lahko premagam Kitajca, ki je bil na svetovnih prvenstvih že dvakrat v četrtfinalu, a je bila na koncu prvi dan to edina naša posamična zmaga. Žal prvi dan nismo mogli doseči več. Tudi zaradi optimalnega razloga. Od Evropejcev sem bil le jaz tukaj od torka, vsi drugi so prišli praktično neposredno na tekmo in se na razmere niso mogli prilagoditi. Drugi dan je bilo bolje, Ovčarov je dvoboj dobil, blizu zmage proti Gao Ningu je bil tudi Crisan," je dejal 33. igralec sveta.

Preberite še:

Foto: Reuters

Ključne besede: Bojan Tokić

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kateri je za vas naj nogometni zimski prestop na Slovenskem?

Nova osebna vozila Renault

Kadjar, Megane, Talisman Grandtour, Espace - narejeni, da vas navdušijo. Oglejte si najnovejše modele!

Želite pridobiti nova znanja?

Takšna, ki bodo uporabna pri gradnji uspešne kariere? Pridite na informativne dneve Biotehniške fakultete!

Popusti v Big Bangu!

Ob nakupu nad 220€ takojšen 10% popust na vse kategorije. Preveri.

oglasno sporočilo