NATISNI PISAVA

Horvat in Zupančičeva zmagala na mastersu v Hrastniku

Avtor: STA

Hrastnik - Nina Zupančič (Logatec) pri članicah in Mitja Horvat (Kema Puconci) pri članih sta zmagovalca drugega slovenskega namiznoteniškega mastersa v Hrastniku.

V Zasavju sicer ni bilo vseh najboljših članov in članic. Masters so tako izpustili Bojan Tokič, Saš Lasan, Jana Tomazini, Martina Pohar in Natalija Lužar.

S tem turnirjem se je tudi uradno končala domača namiznoteniška sezona 2011/12. V hrastniški športni dvorani OŠ Heroja Rajka je nastopilo po 16 najboljših slovenskih namiznoteniških igralk in igralcev v vseh starostnih kategorijah. Na enem mestu so se znašli mlajši kadeti in kadetinje, kadeti in kadetinje, mladinci in mladinke ter člani in članice.

Članski zmagovalec Horvat je ubranil lanski naslov, na tekmovanju pa je izgubil en sam niz, ki mu ga je v četrtfinalu odvzel klubski in reprezentančni kolega Bojan Ropoša. Horvat je tako kot lani v finalu ugnal Mariborčana Gregorja Zafoštnika.

Pri članicah je dominirala mlada slovenska reprezentantka Nina Zupančič, ki je najtežje delo imela v finalu, ko je presenetljivo premagala favorizirano bolgarsko reprezentantko Asjo Kasabovo, ki pred tem ni izgubila niti enega niza. Zupančičeva je uspeh dopolnila s še eno zmago, in sicer med mladinkami. Puconski uspeh pa je z zmago med mladinci dopolnil Patrik Sukič. V kadetskih konkurencah pa so naslove osvojili: Deni Kožul, Nika Veronik, Tilen Cvetko in Katrina Sterchi.

Selektorja mladinskih in kadetskih reprezentanc sta masters izkoristila tudi za preizkus forme za nastop na letošnjem mladinskem evropskem prvenstvu v Schwechatu pri Dunaju.

Izidi, :

Člani, osmina finala:
Žibrat : Petrovčič 4:0, Golavšek : Škraban 3:4, Horvat : Peršolja 4:0, Tvrtkovič : Ropoša 0:4, Slatinšek : Slodej w.o., Rosc : Jazbič 0:4, Roudi : Novak 4:0, Sukič : Zafoštnik 1:4

Četrtfinale:
Žibrat : Škraban 3:4, Horvat : Ropoša 4:1, Slatinšek : Jazbič 4:0, Roudi : Zafoštnik 2:4

Polfinale:
Škraban : Horvat 0:4, Slatinšek : Zafoštnik 3:4

Finale:
Horvat : Zafoštnik 4:0 (11:7, 11:9, 11:8, 11:6);

Končni vrstni red: 1. Mitja Horvat (Kema Puconci), 2. Gregor Zafoštnik (Zavarovalnica Maribor), 3.- 4. Dominik Škraban (Kema Puconci) in Uroš Slatinšek (Krka).

Članice, osmina finala:
Fajmut w.o., Jerič : Rojko 3:4, Kasabova : Maloku 4:0, Smiljanič : Pavlin 0:4, Zera : Supanič 4:0, Lukič : Verdinek 0:4, Gutnik : Šapek 4:1, Zupančič w.o.;

Četrtfinale:
Fajmut : Rojko 0:4, Kasabova : Pavlin 4:0, Zera : Verdinek 4:2, Gutnik : Zupančič 1:4

Polfinale:
Rojko : Kasabova 0:4, Zera : Zupančič 2:4

Finale:
Kasabova : Zupančič 3:4 (16:14, 9:11, 11:9, 11:8, 6:11, 6:11, 8:11);

Končni vrstni red: 1. Nina Zupančič (Logatec), 2. Asja Kasabova (Fužinar Interdiskont), 3.- 4. Ivana Zera (Ljubljana) in Vesna Rojko (Muta).

Preberite še:

Evropa izgubila, navdušil le Tokič

Najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca Bojana Tokiča na Kitajskem že nekaj časa cenijo, po dvoboju Azija - Evropa v Tianjinu pa ga bodo še bolj. Novogoričan je dobil oba dvoboja.

Foto: Vid Ponikvar

Ključne besede: Nina Zupančič, Mitja Horvat

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Nogometaši Olimpije v zadnjem času navdušujejo. Lahko osvojijo naslov prvaka?

Septembrski oddih na morju že od 45 EUR

Pred zimo se napolnite z energijo v Hotelih Bernardin! Pripravili smo vam ugoden 2-dnevni paket.

Ugodna wellness ponudba za pare

Udobna nastanitev, bogata zajtrk in večerja, bazeni in mnogo več. Že od 128 EUR v Bernardin wellness centru!

7 do 10 let mlajši v nekaj dneh?

Odkrijte to skoraj magično moč morskih alg in izbrišite gube z obraza. Rezultat že po prvi uporabi!

oglasno sporočilo