NATISNI PISAVA

Državno prvenstvo v odbojki na mivki

Beachvolley Open v Kranju mesec dni prej

Avtor: U.I.

Kranj - Od 28. do 30. junija bo v Kranju že tradicionalno potekalo državno prvenstvo v odbojki na mivki, Zavarovalnica Triglav BV Open Kranj 2012, ki bo tokrat mesec dni prej kot ponavadi.

Na turnirju, ki se bo odvijal pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije in slovenske serije Slovenian Beach Tour, bodo nastopili vsi najboljši slovenski igralci in igralke odbojke na mivki. Turnir bo tokrat izjemoma potekal mesec dni prej kot v preteklih letih, saj so se organizatorji, ki jih je tudi tokrat podprla Zavarovalnica Triglav, odločili, da bo državno prvenstvo samostojna prireditev in ne dogodek v okviru Kranfesta kot je bila to praksa pri vseh dosedanjih izvedbah tekmovanja.

V Kranju se bo za naslov državnih prvakov letos borilo dvanajst moških in osem ženskih dvojic, ki si bodo nastop na glavnem turnirju zagotovile neposredno, glede na točkovanje na lestvici v razvrstitvi za državno prvenstvo oziroma v kvalifikacijah, ki se bodo v četrtek, 28. junija, odvijale na igriščih RC Bor v Preddvoru. Glavni del turnirja bo potekal v petek in soboto, 29. in 30. junija na igriščih v Preddvoru in na osrednjem igrišču na ploščadi pred Mestno občino Kranj.

Pri ženskah bomo dobili novi državni prvakinji

Pri moških bosta naslov državnih prvakov skušala ubraniti Korošca Danijel in Jan Pokeršnik, pri dekletih pa bomo zagotovo dobili novi prvakinji, saj lanskoletni zmagovalki Andreja Vodeb in Martina Jakob v letošnji sezoni nastopata z novima partnericama, Simono Fabjan oziroma Mihelo Istenič. Finalne boje bo v neposrednem TV prenosu mogoče spremljati na RTV Slovenija.

Pin It

Državno prvenstvo v odbojki na mivki bo tako kot že lani nosilo tudi dobrodelno noto. V okviru prireditve bodo organizatorji namreč zbirali sredstva za Bolnišnico za ginekologijo in porodništvo Kranj, sredstva pa bodo namenili za nakup profesionalnega ročnega srčnega defibrilatorja.

Kranjski organizatorji bodo z dobrodelno akcijo, katere del bo tudi odbojkarska tekma med poznanimi slovenskimi športniki – smučarskimi skakalci, košarkarji, smučarskimi tekači, biatlonci, nogometaši in hokejisti, skušali poskrbeti za kar največji prispevek k boljši opremljenosti BGP Kranj, ki je 1. junija 2012 pričela z inštalacijo novega digitalnega mamografa. K nakupu slednjega je pomembno prispevala tudi akcija na Državnem prvenstvu v odbojki na mivki 2011, za kar gre posebna zahvala vsem, ki so v tej akciji sodelovali s finančnimi prispevki ali kako drugače.

Zavarovalnica Triglav BV Open Kranj 2012, program prireditve:

Četrtek, 28. junij 2012 (prizorišče RC Bor Preddvor in ploščad MO Kranj)
- kvalifikacije za nastop na glavnem turnirju (od 10. ure naprej) – RC Bor Preddvor
- rekreativni turnir trojk (od 14. ure naprej)- ploščad MO Kranj

Petek, 29. junij 2012 (prizorišče RC Bor Preddvor in ploščad MO Kranj)
9:00 začetek tekmovanja
- tekme v skupinah (od 10. ure naprej)
- četrtfinalne tekme – na ploščadi MO Kranj od 18. ure naprej

Sobota, 30. junij 2012 (ploščad MO Kranj)
14:00 – polfinale ženske
16:00 – polfinale moški
17:00 – za 3. mesto ženske
18:00 – za 3. mesto moški
19:30 – tekma Športniki za BGP Kranj
21:00 – finale ženske
22:15 – finale moški

Preberite še:

Vodebova in Fabjanova obstali v kvalifikacijah

Slovenski odbojkarici na mivki, Andreja Vodeb in Simona Fabjan, sta izgubili že v 1. krogu kvalifikacij in tako izgubili možnost za nastop v glavnem delu rimskega turnirju svetovne serije FIVB.

Foto: Vid Ponikvar

Ključne besede: Beachvolley Open, Kranj

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kateri je za vas naj nogometni zimski prestop na Slovenskem?

Totalna odprodaja vozil Kia letnik 2015

Izkoristite odprodajo s popusti do 7.100 EUR ali v Kia outletu izberite eno od malo rabljenih vozil!

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

oglasno sporočilo