NATISNI PISAVA

Bolgarska zveza neomajna, novi selektor Najdenov

Avtor: U. I.

Sofija - Bolgarska odbojkarska zveza je za naslednika Radostina Stojčeva določila Najdena Najdenova, ki je z OZB podpisal pogodbo do konca olimpijskega turnirja v Londonu. Kako se bo odločil Matej Kazijski?

Stojčev, ki je Bolgarijo popeljal na olimpijske igre na drugem domačem turnirju svetovnih kvalifikacij, je zaradi spora s predsednikom OZB Dančem Lazarovom ponovno odstopil z mesta selektorja. Prvič se je to zgodilo že po evropskih kvalifikacijah, po porazu v polfinalu z Nemci. Takrat so Stojčeva še prepričali naj se vrne, a se je vrnil z ultimatom: ob uvrstitvi na OI naj z mesta predsednik zveze odstopi Lazarov. To se ni zgodilo, zato je odšel sam, sledil pa mu je tudi njegov varovanec v klubu in prvi zvezdnik Bolgarije Matej Kazijski.

Najden Najdenov Najden Najdenov Pin It

''Uspešnemu delu Stojčeva v klubu ne gre oporekati, a z reprezentanco res ni dosegel želenih ciljev, zato so njegove zahteve vse prej kot vmesne. Ni nenadomestljiv,'' je povedal predsednik OZB Lazarov, ki ni podlegel pritiskom množice in navijačev, ki so bolj kot ne na strani Stojčeva. Na Facebooku obstaja celo stran, kjer približno 15.000 ljudi poziva Lazarova k odstopu. Na javnem protestu pa je bilo podpornikov Stojčeva mnogo manj, okrog 200 in 20 podkupljenih Romov, so zapisali tamkajšnji mediji.

Bolgarska zveza je zamenjavo za Stojčeva našla v Najdenu Najdenovu. ''Izmed dveh kandidatov za mesto selektorja bolgarske odbojkarske izbrane vrste med Martinom Stoevom in Najdednom Najdenovim, smo izbrali slednjega,'' je za sedmo silo sporočil podpredsednik bolgarske zveze Petar Kanev. Sicer je bil prva izbira zveze, Camilo Placci, a je se ta novemu delovnemu mestu odpovedal zaradi zdravstvenih razlogov. Kanev je še povedal, da naj bi se novi selektor v prihodnjih dneh sestal s prvim zvezdnikom izbrane vrste Kazijskim in ga poskušal prepričati, naj vseeno nastopa za Bolgarijo. Slednja bi bila brez njegove pomoči na olimpijskih igrah mnogo šibkejša. Bo Kazijski požrl ponos ali ostal zvest svojemu klubskemu trenerju Stojčevu?

Poljska kot prva z vstopnico za "final 6"

Odbojkarji Poljske so si v skupini B svetovne lige po zmagi nad Brazilijo že zagotovili vstopnico za zaključni turnir v Sofijo. Kuba je po Srbiji premagala še Ruse. ZDA na čelu skupine C.

Foto: FIVB
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Okna Priba

PVC in ALU okna ter vrata iz visokokavostnih materialov! Preverite!

Totalna odprodaja vozil Kia letnik 2015

Izkoristite odprodajo s popusti do 7.100 EUR ali v Kia outletu izberite eno od malo rabljenih vozil!

Želite pridobiti nova znanja?

Takšna, ki bodo uporabna pri gradnji uspešne kariere? Pridite na informativne dneve Biotehniške fakultete!

oglasno sporočilo