NATISNI PISAVA

Slovenian Beach Tour se začenja v Kranju

Komu spektakel odbojke na mivki v Kranju?

Avtor: U.I.

Ljubljana - V četrtek se v Kranju začenja tradicionalno državno prvenstvo v odbojki na mivki, ki bo trajalo vse do sobote. Pri moških naslova branita brata Pokeršnik, pri ženskah pa bomo dobili novi prvakinji.

V Kranju se bo za naslov državnih prvakov letos borilo 12 moških in osem ženskih dvojic, ki si bodo nastop na glavnem turnirju zagotovile neposredno, glede na točkovanje na lestvici v razvrstitvi za državno prvenstvo oziroma v kvalifikacijah, ki bodo potekale v četrtek, 28. junija. Organizatorji obljubljajo, da bo kakovost mivke zelo dobra, ob lepem vremenu pa se znova obeta pravi odbojkarski praznik v mestu ob sotočju Kokre in Save.

Pri moških bosta naslov državnih prvakov skušala ubraniti Korošca Danijel in Jan Pokeršnik, kot druga nosilca bosta nastopila Anže Bahč in Tadej Boženk, tretja po številu točk pa sta Leo Mohorič in Jure Peter Bedrač, vsekakor pa za favorita veljata tudi večkratni prvak Jernej Potočnik in njegov soigralec Dolenjec Danijel Koncilja.

Pri dekletih bomo zagotovo dobili novi prvakinji, saj lanskoletni zmagovalki Andreja Vodeb in Martina Jakob v letošnji sezoni nastopata z novima partnericama, Simono Fabjan oziroma Mihelo Istenič, prav tako kandidatki za državni naslov. Za najvišja mesta se bodo potegovale še slovenski reprezentantki Sara Sakovič in Tamara Borko, izkušeni Tjaša Zupan in Urša Podlesnik ter mladinski reprezentantki Sara Valenčič in Eva Zupan.

Državno prvenstvo v odbojki na mivki bo nosilo tudi dobrodelno noto, saj bodo organizatorji zbirali sredstva za Bolnišnico za ginekologijo in porodništvo Kranj, zbrana sredstva pa namenili za nakup profesionalnega ročnega srčnega defibrilatorja.

Zavarovalnica Triglav BV Open Kranj 2012, program turnirja:

28. junij 2012 - kvalifikacije za nastop na glavnem turnirju

29. junij 2012 - RC Bor Preddvor in ploščad MO Kranj
tekmovanje, vključno s četrtfinalnimi tekmami (od 18. ure dalje)

30. junij 2012 - ploščad MO Kranj
21.00 - finale ženske
22.15 - finale moški

Slovenian Beach Tour - koledar 2012:

Zavarovalnica Triglav BV Open 2012
28. - 30. junij 2012, Kranj

Kresna noč Mokronog
27. - 28. julij 2012, Mokronog

Oaza Mozirje open 2012
9. - 11. avgust, Mozirje

Preberite še:

Beachvolley Open v Kranju mesec dni prej

Od 28. do 30. junija bo v Kranju že tradicionalno potekalo državno prvenstvo v odbojki na mivki, Zavarovalnica Triglav BV Open Kranj 2012, ki bo tokrat mesec dni prej kot ponavadi.

Vodebova in Fabjanova obstali v kvalifikacijah

Slovenski odbojkarici na mivki, Andreja Vodeb in Simona Fabjan, sta izgubili že v 1. krogu kvalifikacij in tako izgubili možnost za nastop v glavnem delu rimskega turnirju svetovne serije FIVB.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

Okna Priba

PVC in ALU okna ter vrata iz visokokavostnih materialov! Preverite!

Pridi smučat na Golte!

Družinske zimske počitnice, otrok biva brezplačno. Pravo zimsko doživetje.

oglasno sporočilo