Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
19. 8. 2013,
20.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mišo Brečko Dominic Maroh Kevin Kampl Nejc Pečnik Valter Birsa

Ponedeljek, 19. 8. 2013, 20.15

7 let, 12 mesecev

Video: Birsa za zgodovino, Kampl vrgel petardo, Brečko in Maroh igrala poker

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kevin Kampl je v življenjski formi, Valter Birsa je debitiral za Milan in zamenjal Kakaja, Nejc Pečnik z golom polepšal praznik Crvene zvezde, Mišo Brečko in Dominic Maroh pa v Cottbusu zadela poker.

Samir Handanović: Inter je v velikem italijanskem derbiju na San Siru remiziral z branilcem naslova Juventusom. Najboljši slovenski vratar je v prvem polčasu imenitno zaustavil strel Francoza Paula Pogbaja, v drugem pa ga je v 75. minuti, le nekaj trenutkov po vodilnem zadetku črno-modrih, premagal Arturo Vidal. Čilenec je tako postal prvi nogometaš, ki je v tej sezoni v italijanskem prvenstvu premagal ljubljanskega vratarja. Sarma je branil vso tekmo, Inter je po treh krogih na tretjem mestu.

Jan Oblak: Benfica je v soboto s 3:1 odpravila Pacos de Ferreira, mladi slovenski vratar pa ni kandidiral za srečanje. Pri velikanu iz Lizbone, ki nastopa tudi v ligi prvakov, še čaka na prvi nastop. Benfica za Portom po štirih krogih zaostaja pet točk.

Siniša Anđelković: Palermo je že v petek pred domačimi gledalci v uvodni tekmi 4. kroga serie B premagal Ceseno z 2:1. Tokrat brez pomoči slovenskih nogometašev, saj so tako Anđelković, Aljaž Struna in Armin Bačinović obsedeli na klopi za rezervne igralce. Palermo je po štirih krogih na četrtem mestu.

Mišo Brečko: Kozlički so v ponedeljek zvečer v navdušujoči predstavi dosegli najvišjo zmago v sezoni. V Cottbusu so kar s 4:0 premagali Energie, na štadionu Prijateljstva je dva zadetka dosegel Nigerijec Anthony Ujah. Trboveljčan, ponosni kapetan Kölna, je odigral vso tekmo. Kozlički so se povzpeli na tretje mesto in so še edini nemški drugoligaški klub, ki ni doživel poraza.

Boštjan Cesar: Chievo je na Olimpijskem štadionu v Rimu priznal premoč Laziu. Dvoboj italijanskega prvenstva je izgubil z 0:3, vsi trije zadetki so padli v prvem polčasu. Ljubljančan je odigral vso tekmo.

Branko Ilić: Hapoel Tel Aviv konec tedna ni bil dejaven, naslednja preizkušnja ga čaka 21. septembra z Maccabijem Petah Tikvo. V Izraelu so odigrali komaj dva kroga prvenstva.

Bojan Jokić: Villarreal je v soboto odščipnil točko velikemu favoritu, madridskemu Realu. Na Madrigalu je v soboto v dresu baletnikov debitiral Valižan Gareth Bale in se tudi vpisal med strelce. Gostiteljem je točko zagotovil Giovannidos Santos v 70. minuti, Gorenjec pa zaradi poškodbe še vedno čaka na debi v španskem prvenstvu. Zanimivo je, da je rumena podmornica po štirih krogih pred Realom. Oba sta zbrala deset točk, a ima Villarreal boljšo razliko v zadetkih.

Dejan Kelhar: Qabala je v nedeljo v gosteh z 2:1 odpravil Azal. Brežičan je odigral le nekaj zadnjih sekund srečanja, saj je kot taktična zamenjava v igro vstopil v četrti minuti sodnikovega podaljška. Qabala je po šestih krogih prvenstva Azerbajdžana na tretjem mestu, za vodilnim Qarabagom zaostaja le točko.

Dominic Maroh: Zaradi bolečin v hrbtu ni odpotoval na reprezentančno gostovanje na Ciper, težave pa so že odpravljene, saj je v 7. krogu nemške druge lige pomagal Kölnu do visoke zmage pri nekdanjih Prašnikarjevih izbrancih v Cottbusu. Odigral je vso tekmo.

Andraž Struna: PAS Giannina je v ponedeljek doma na dvoboju grškega prvenstva ugnala Atromitos z 1:0. Dvoboj je spremljalo natanko 1864 gledalcev, Primorec, ki je na Cipru v reprezentančnem dresu odigral vso tekmo, ni dobil priložnosti. Dvoboj si je ogledal z rezervne klopi. PAS Giannina je po štirih krogih na imenitnem četrtem mestu.

Valter Birsa: Ta datum si bo treba zapomniti. 14. september 2013 je bil dan, ko je Valter debitiral v dresu Milana. In to na kakšen način. Na gostovanju pri nekdanjem klubu Torinu je v igro vstopil v 70. minuti ter zamenjal brazilskega asa Kakaja. Milan je s štirimi točkami po treh tekmah na devetem mestu, v Torinu pa je osvojil točko, čeprav je izgubljal z 0:2, nato pa poskrbel za izenačenje v šesti minuti sodnikovega podaljška, ko je z bele točke v polno zadel Mario Balotelli. Italijanski napadalec z ganskimi koreninami v članski karieri na uradni tekmi sploh še ni zapravil 11-metrovke.

Josip Iličić: Fiorentina je v času nedeljskega kosila nekoliko razočarala navijače z domačim remijem s Cagliarijem (1:1). Jojo, ki je na Cipru dosegel prvi reprezentančni zadetek, ni kandidiral za nastop, pri gostih v ekipi še ni bilo pozne poletne okrepitve, Makedonca Agima Ibraimija. Navijači Fiorentine so doživeli hladno prho, saj se je na dvoboju poškodoval nemški napadalec Mario Gomez. Nekdanji član Bayerna naj bi počival vsaj šest tednov.

Kevin Kampl: Red Bull Salzburg je v nedeljo v gosteh z igrišča odpihnil Ried. Odmevala je petarda, biki so zmagali s 5:0, eden izmed junakov srečanja pa je bil tudi slovenski reprezentant. Dosegel je dva zadetka, čeprav mnogi mediji poročajo le o enem. Prvega v 65. minuti, ko je ujel nepripravljeno obrambo gostiteljev ter vodstvo Salzburga povišal na 4:0, nato pa v 75. minuti poslal predložek v kazenski prostor Rieda, domači pa so v nadaljevanju nespretno zatresli mrežo lastnega vratarja. Nekateri mediji so zadetek proglasili za avtogol, na uradni strani avstrijske prve lige pa je pripisan 22-letnemu igralcu iz Solingena, ki igra v življenjski formi. V 56. minuti je zaradi glasnih protestov, uperjenih proti sodniku, prejel rumeni karton. Biki ostajajo na prvem mestu, Kevin pa je v tej sezoni v avstrijskem prvenstvu dosegel šest zadetkov in je drugi najboljši strelec tekmovanja. Med boljšimi strelci v avstrijski bundesligi je tudi Robert Berić, ki je bil za Sturm uspešen trikrat.

Andraž Kirm: Groningen je ostal brez točk pri Heerenveenu. Izgubil je z 2:4, v 11. minuti pa mu je načrte prekrižal rdeči karton Tima Letscherta. Posledice je plačal Ljubljančan, saj je pet minut pozneje zapustil igro. Odigral je le 16 minut, do takrat pa je bil rezultat na štadionu Abe Lenstra 0:0. Groningen je na Nizozemskem padel na deveto mesto.

Rene Krhin: Bologna je v 3. krogu serie A v nedeljo remizirala v Vidmu (1:1), Štajerec pa zaradi poškodbe ni kandidiral za srečanje. Izpustil je že reprezentančno gostovanje na Cipru. Bologna je osvojila drugo točko v tej sezoni.

Jasmin Kurtić: Sassuolo še čaka na prvo točko v prvi italijanski ligi. V nedeljo je izgubil na gostovanju pri Hellas Veroni (0:2), Belokranjec pa je odigral vso tekmo.

Roman Bezjak: Ludogorec je v derbiju bolgarskega prvenstva v nedeljo v gosteh premagal sofijski Levski. Bilo je 2:0, Korošec pa je odigral 77 minut. Dve minuti pred tem, ko je zapustil igrišče v Sofiji, je prejel rumeni karton. Ludogorec iz Razgrada, ki ga čakajo nastopi v skupinskem delu lige Europa, ostaja na prvem mestu.

Zlatan Ljubijankić: Omiya Ardija je v soboto izgubila na gostovanju pri Albirex Niigati z 0:1. Na igrišču je prebil 69 minut. Omiya je na lestvici zdrsnila na sedmo mesto.

Tim Matavž: PSV Eindhoven je v soboto remiziral pri Twenteju (2:2). Gostitelji so dvakrat vodili, nizozemski podprvaki pa dvakrat izenačili. Zadnjič v 83. minuti, ko na igrišču ni bilo več Primorca. Odigral je 79 minut ter se v sodniško statistiko vpisal s prejetim rumenim kartonom. Prejel ga je v 54. minuti. PSV je po šestih krogih drugi, za vodilnim klubom PEC Zwolle zaostaja točko.

Milivoje Novaković: Omiya Ardija je v soboto izgubila na gostovanju pri Albirex Niigati z 0:1. Odigral je vso tekmo, z devetimi zadetki pa si na lestvici najboljših strelcev japonskega prvenstva deli 12. mesto. Omiya pa je na lestvici zdrsnila na sedmo mesto.

Nejc Pečnik: Crvena zvezda je v nedeljo doživela šok. Na slavnostni tekmi, ko se je praznoval rojstni dan kluba, se je na Marakani zbralo več kot 35 tisoč gledalcev. Rdeče-beli so imeli še do zadnje šestine srečanja lepo prednost in vodili z 2:0, nato pa Donjemu Sremu dovolili, da je v izdihljajih srečanja izenačil ter pokvaril zabavo. Korošec je odigral vso tekmo, najbolj pa se je izkazal v 54. minuti, ko je izkoristil napako obrambo gostov ter z močnim strelom dosegel zadetek za 2:0. To je bil njegov tretji v tej sezoni. Izbranci Slaviše Stojanovića po petih krogih za vodilnim Partizanom zaostajajo tri točke.

Ne spreglejte