Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 4. 2017,
10.00

Osveženo pred

3 mesece

Vsebino omogoča Intersport

Foto: Vid Ponikvar

Video: Gregor Goršič in Dean Gostimirovič

Natisni članek

fitnes preobrazba vadba Matic Kolenc Jan Kovačič resetworkout advertorial Držim obljubo Intersport

Četrtek, 20. 4. 2017, 10.00

3 mesece

#Držim Obljubo z Intersportom

Cilj je na vidiku: "Zgodilo se je nemogoče. Prestopila sem magično mejo."

Vsebino omogoča Intersport

Foto: Vid Ponikvar

Video: Gregor Goršič in Dean Gostimirovič

Samo osem vaj, vsaka po eno minuto? Na začetku malce ogrevanja, potem glavni del vadbe, vmes malce počitka in na koncu malce lahkega teka. Sliši se preveč preprosto, da bi bilo lahko resnično, ampak tako je minil predzadnji trening Urše Dvoršaka in Jureta Kozjana, ki z Intersportom držita obljubo.

VIDEO:

Treningi z Intersportom, kakršne imata zadnjih sedem tednov Urša Dvoršak in Jure Kozjan, so zdaj videti kot mačji kašelj. A ni bilo vedno tako. Po prvih treningih sta bila veliko bolj utrujena in tudi intenzivnost vadbe je zdaj neprimerljivo večja.

S trenerjema Maticem Kolencem in Janom Kovačičem so prehodili tako dolgo pot, da že lahko rečemo, da sta naša dva nagrajenca postala povsem drugi osebi, kot smo ju spoznali na prvem treningu. Sedem tednov raznolikih, a vsekakor zabavnih naporov namreč ne more ostati neopaženih.

intersport kodeljevo | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

"Urša, skoraj te ne vidim več," je vzkliknil fotograf, ko jo je spet zagledal. "Zgodilo se je nemogoče. Prestopila sem magično mejo," je s skrivnostnim nasmeškom dejala Urša. O kilogramih se dam ne sprašuje, a prepričala nas je, da je nad rezultati popolnoma navdušena.

Janova tolažba: "Naše skupne vadbe gredo proti koncu, a smo pravzaprav šele na začetku."

intersport kodeljevo | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Je Jure kapituliral ali gre za upor?

Foto: Urša Dvoršak | Foto: Foto: Urša Dvoršak

Na predzadnji trening na stadion Slovan na Kodeljevem smo ju na čudovit sončen dan pospremili s kamero in fotoaparatom. In kaj smo ujeli?

Najprej tole: Jureta smo zalotili, ko je ob tekaški stezi ležal na telovadni podlogi. Je to upor, kapitulacija, se je odpovedal vadbi, bo odslovil trenerja? Sledilo je olajšanje obeh trenerjev in vseh članov naše ekipe. "Saj vem, da smo se dobili za trening, ampak jaz sem svojega danes že imel. Dve uri hokeja sta za menoj. Zaslužim si vsaj malo počitka."

Odkar pridno trenirata, sta sposobna opraviti tudi dva treninga dnevno. V vseh tednih nista niti enkrat pomislila, da bi odpovedala trening ali končala preobrazbo. Če sta dala obljubo, jo bosta tudi izpolnila.

intersport logo | Foto: Intersportov moto je Več telovadim in hodim v fitnes. Zdaj ta moto na poti do vrhunskega počutja in več samozavesti vodi tudi naša nagrajenca Uršo Dvoršak in Jureta Kozjana.

Sledite njuni preobrazbi!

Reset vadba za popolno prebujenje

intersport kodeljevo | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Tokrat sta ju Jan in Matic pričakala s posebnim programom. Imenuje se reset vadba in ima med inštruktorji vedno večjo veljavo.

Reset kot ponoven zagon oziroma restiranje telesa je koncept, ki bi ga morali večkrat uporabiti, saj smo vse preveč zakrčeni in svojega telesa ne uporabljamo za to, za kar je bilo namenjeno – za gibanje, veselje do življenja, druženje, fizično delo ter ne nazadnje počitek in zabavo. Zadnji dve stvari včasih malce zlorabimo, zato je resetiranje več kot nujno.

Učinkovit trening, ki je hkrati tudi zabava

intersport kodeljevo | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Resetworkout je kompleksna vadba, ki jo je Jan Kovačič razvil z mislijo, da mora biti trening učinkovit, a hkrati tudi zabaven. To je dinamična skupinska krožna vadba, ki združuje elemente več športnih in vsakodnevnih aktivnosti, s svojo raznolikostjo pa pripomore k temu, da ljudje v njej resnično uživajo in se je radi lotijo. To pa vedno prinese rezultate.

Reset vadba združuje kompleksne aerobne in anaerobne vaje, s katerimi razvijamo moč, gibljivost, hitrost in vzdržljivost, z njo pa dodobra razmigamo vse telo in povečamo zavedanje telesa. Zaradi boljših zaznav pridobimo večjo čustveno stabilnost. Zbistri um in naredi prostor za nove ustvarjalne misli.

Posameznik lahko sam določa intenzivnost in število ponovitev, kolikor mu pač ustreza. Resetworkout je namreč primerna za različno pripravljene osebe, izvajamo pa jo lahko kjerkoli – v dvorani, na igrišču, v naravi in tudi doma.

Nekaj minut za dinamično ogrevanje

intersport kodeljevo | Foto:

Pred glavnim sklopom vaj se je treba dinamično ogreti. Matic je predlagal deset vaj, s katerimi se telo ogreje na delovno temperaturo. Urša in Jure sta poskakovala, delala izpadne korake, malce boksala, krožila in zamahovala z rokami.

Glavni del vadbene enote: reset vadba

  • Glavni del vadbene enote sestavljajo štirje sklopi vaj, v vsakem sta po dve vaji.
  • Vsako vajo izvajamo izmenično na vsako stran približno eno minuto, odvisno od naših zmogljivosti.
  • Pripravimo Intersportove pripomočke Energetics: podlago, elastični trak, uteži kettlebell, kolebnico in valjček. Žogo sta danes pustila doma.

1. vaja: enoročno veslanje s kettlebellom v predklonu

intersport kodeljevo | Foto:

2.vaja: skiping poskoki z ene na drugo nogo z upogibom trupa

intersport kodeljevo | Foto:

3. vaja: plank z dvigovanjem uteži, pri čemer je roka ves čas izvajanja giba iztegnjena

intersport kodeljevo | Foto:

4. vaja: dotikanje pet v plank položaju

intersport kodeljevo | Foto:

5. vaja: počep z enoročnim potiskom kettlebella nad glavo

intersport kodeljevo | Foto:

6. vaja: izpadni korak nazaj s sočasnim odročenjem s trakom

intersport kodeljevo | Foto:

7. vaja: upogib trupa z enoročnim predročenjem s kettlebellom

intersport kodeljevo | Foto:

8. vaja: preskakovanje kolebnice na eni nogi

Za konec tek in valjčkanje

Po glavnem delu vadbe sta sledila še dva kroga lahkotnega, pogovornega teka, s čimer smo poskrbeli, da se je telo počasi ohladilo.

intersport tek kolaž | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar


Jan pred vsako vadbo in po njej vedno priporoča valjčkanje, ki sprosti mišice, izboljša prožnost telesa in gibljivost.

intersport valjčkanje fitnes | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Vse, kar sta se Jure in Urša naučila na treningu na Kodeljevem, bosta lahko izvajala tudi sama. To je namreč tudi njuna domača naloga.

Več o vadbi resetworkout in zdravi prehrani lahko izveste na spletni strani Resetworkout ali na Janovem profilu na Facebooku.

 

intersport pripomočkui | Foto:

Nagrajenci nagradne igre so:

Barbara Likar,

Marinka Groznik,

Marko Knez,

Katarina Kaiser in

Dejan Simic.

Čestitamo!

Ne spreglejte