Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 5. 2011,
22.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 8. 5. 2011, 22.40

8 let

Adijo Bratislava, adijo elita

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska hokejska izbrana vrsta se po letu dni poslavlja od elitnega razreda svetovnega hokeja. Na odločilnem obračunu za obstanek z Belorusijo je bila slednja v vseh pogledih boljša.

Slovenski selektor na odločilni tekmi ni mogel računati na poškodovanega Roka Tičarja, katerega je v drugi napadalni trojki nadomestil Rok Pajič, v tretji pa je ob Boštjanu Goličiču in Andreju Hebarju zaigral Jaka Ankerst.

Belorusi s kombinacijami vrstili priložnosti

Slovenija je prek Žige Jegliča prišla do prvega strela že v prvi minuti, nato pa zaradi šestih igralcev na ledu prejela prvo kazen in Robert Kristan je bil prvič na preizkušnji. Na začetku sedme minute se je prvič zatresla mreža, na žalost slovenska. Sergej Demagin je proti vratom poslal podajo, a presenetil slovenskega vratarja, ki je bil pokrit. Malo več kot minuto zatem je bilo že 2:0, Andrej Kosticin je pred vrati prišel do strela iz obrata in bil natančen.

V 11. minuti so do prvega ''power-playa'' prišli tudi izbranci Matjaža Kopitarja, strela Roka Pajiča in Marcela Rodmana pa nista bila dovolj natančna. Dve minuti zatem so ''risi'' povsem pozabili na Dmitrija Meškova, ki se je znašel sam pred Kristanom, a je slednji zaustavil poizkus. Belorusi v nadaljevanju niso popuščali in s številnimi kombinacijami prihajali do priložnosti, slovenski fantje pa so šele ob koncu tretjine vzpostavili ravnotežje in si pripravili nekaj strelov.

Beloruska šola ''power-playa''

V drugo tretjino so Slovenci vstopili z igralcem manj, dvakrat je moral resneje posredovati slovenski vratar. ''Risi'' so nekoliko odločneje krenili, vendar so jih beloruski hokejisti v svoji obrambni tretjini dobro zapirali, do strelov so namreč prihajali le od daleč (Andrej Tavželj, David Rodman, Rok Pajič …), na drugi strani pa so Belorusi prišli do veliko bolj čistih situacij. Slednji so imeli v 28. minuti kar minuto 36 sekund dva igralca več na ledu, te številčne prednosti pa niso izpustili iz rok. Po nekaj naletih je v polno iz neposredne bližine zadel Andrej Stepanov.

V 32. minuti je le prišlo do znižanja izida, druga peterka je prišla do nekaj strelov, v polno pa je zadel Robert Sabolič. Izbrana vrsta Belorusije je po zadetku znova prevzela pobudo in v 36. minuti prek situacije dva igralca proti enemu prišla do četrtega zadetka, med strelce se je vpisal Andrej Mihajlov. Nedolgo zatem je prišlo do nove izključitve na strani Slovenije, Kosticin pa je z bombo iz modre črte povišal na 5:1.

Nezaustavljivi Mihajlov

V zadnji tretjini je prišlo do spremembe med vratnicami slovenske izbrane vrste, Kristana je zamenjal Andrej Hočevar. V tem delu je ritem igre padel, beloruski igralci so se zadovoljili z visokimi vodstvom, v obrambi pa so nadaljevali z dobrim pokrivanjem nasprotnika. V 45. minuti so si znova pripravili situacijo dva igralca proti enemu, tokrat pa je plošček za las zletel mimo vratnice.

Slovenski igralci so bili vnovič na preizkušnji v 48. minuti, ko so imeli igralca manj, tokrat se jim je uspelo ubraniti. V nadaljevanju so bili več pri ploščku še naprej beloruski hokejisti, ''risi'' pa so imeli šest minut pred koncem šele drugi ''power-play'' na tekmi, kjer pa do strela niso prišli, celo prejeli so ga. Pri strelu z modre se je od beloruskega igralca odbil plošček, do katerega je kot prvi prišel Mihajlov in v samostojnem prodoru povišal na 6:1. Isti igralec pa je minuto in šest sekund zatem prišel še do svojega tretjega zadetka na tekmi, ko je v polno zadel ob igralcu več. Do konca tekme se izid ni več spremenil, Belorusi pa so Slovenijo poslali nazaj v divizijo I.

Ne spreglejte