Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2007,
17.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 7. 12. 2007, 17.13

8 let

Agonija zeleno-belih se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V 20. krogu hokejske lige EBEL sta se v torek pomerili ZM Olimpija in Alba Volan. Po odstopu Ildarja Rahmatuljina je ekipo vodil Bojan Zajc, a so kljub temu "zmaji" izgubili z 1:4.

Zajc je že pred samim srečanjem proti madžarskemu nasprotniku napovedal nekaj sprememb, tako Ryan Jardine in Jeremiah McCarthy nista bili niti na klopi, medtem ko je v vratih dobil priložnost Klemen Mohorič.

Olimpija je imela v prvi tretjini sicer določeno terensko premoč, vendar pa si ni uspela pripraviti kakšne resnejše priložnosti. Na drugi strani so gostje iz prve prave priložnosti povedli z 1:0, ko je Andrej Tavželj nespametno podal po sredini igrišča, Krisztian Palkovics je prestregel plošček in po tleh ukanil Mohoriča. "Zmaji" so imeli v 14. minuti za 51 sekund dva igralca več na ledu, kar sta Tomaž Vnuk, ki je podal in Dejan Kontrec spremenila v zadetek. Skorajda minuto in pol so imeli nato še igralca več na ledu, vendar pa niso uspeli preiti v vodstvo. Z neodločenim rezultatom se je prva tretjina tudi končala.

Alba potrebovala sedem sekund za dva gola

Druga tretjina se je začela podobno kot prva - z zadetkom Albe. Chris Allan je izza gola podal, pred slednjim je bil dobro postavljen Toni Sihvonen, ki je povišal na 2:1. "Zmaji" so imeli v 25. minuti igralca več, dobrih 12 sekund celo dva, a z izjemo dveh strelov od daleč si niso pripravili resnejše priložnosti. Kako se igra z igralcem več, so dve minuti zatem pokazali gostje, ki so zadeli po vsega treh sekundah igralske prednosti. Sihvonen je dobil met ploščka na modri črti, od koder je pravo "bombo" sprožil Artyom Vaszjunyin in povišal na 3:1. Že sedem sekund kasneje je Alba vodila še za zadetek več, med strelce se je vpisal Kurt MacSweyn. Ob tem golu je v vrata Olimpije namesto Mohoriča stopil Alex Westlund.

Šele visok zaostanek je prebudil domače igralce, ki so nato spravili Madžare v svojo tretjino. Slednji se lahko zahvalijo le vratarju Krisztianu Budaiu, da niso prejeli gola. Tri minute pred iztekom druge tretjine je Kenny Corupe z neumnim prekrškom prekinil nalet "zmajev" in si prislužil dve plus dve minuti kazni.

V zadnji tretjini brez golov

V zadnji tretjini je Olimpija nadaljevala s pritiskom na vrata gostov, a se Budai še naprej ni pustil presenetiti. V 49. minuti so imeli domači dva igralca več, dosegli tudi gol, ki pa ga je sodnik razveljavil. To je bila tudi edina priložnost ob igralski premoči, saj so kot na prejšnjih tekmah le podajali, namesto da bi se kdo odločil za strel. Malo zatem sta si v "lase" skočila Igor Cvetek in Allan.

Tudi do konca tretjine je bila Olimpija boljša, a številnih priložnosti ni znala izkoristiti. Tako se slabe predstave "zmajev" še naprej nadaljujejo, novega trenerja Mika Posmo pa čaka še veliko dela.


Izjava po tekmi

Bojan Zajc, glavni trener ZM Olimpija: "Igralcem ne morem ničesar zameriti, saj so se borili. Od Madžarov smo bili boljši, kar kaže število strelov, saj smo na nasprotna vrata ustrelili 59 strelov, naš nasprotnik pa na naša le 19. Na žalost realizacija ni bila prava, odlično pa je deloval tudi vratar Albe. Slabo smo igrali tudi ob igralcu več na ledu."

Ne spreglejte