Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 10. 2019,
21.22

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

HDD Jesenice Alpska liga Nejc Stojan

Četrtek, 3. 10. 2019, 21.22

4 leta, 7 mesecev

Alpska liga, 3. in 4. oktober

Do 57. minute je železarjem kazalo dobro, nato pa ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
HDD Sij Acroni Jesenice - HC Pustertal - Aplska liga | Hokejisti Jesenic so se proti podprvaku Pustertalu dobro držali do 57 minute, ko je na semaforju pisalo 1:1, na koncu pa izgubili z 1:4. Železarji vse oktobrske tekme v znak ozaveščanja o raku na dojkah igrajo v posebnih rožnatih dresih, na katerih je namesto logotipa rožnata pentlja.  | Foto Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti Jesenic so se proti podprvaku Pustertalu dobro držali do 57 minute, ko je na semaforju pisalo 1:1, na koncu pa izgubili z 1:4. Železarji vse oktobrske tekme v znak ozaveščanja o raku na dojkah igrajo v posebnih rožnatih dresih, na katerih je namesto logotipa rožnata pentlja.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so v domači Podmežakli pričakali podprvaka tekmovanja Pustertal in se mu odlično upiralo do 57. minute, ko je na semaforju pisalo 1:1. Dobre tri minute pred koncem rednega dela je izkušeni Italijan Armin Hofer kaznoval izključitev Patrika Rajsarja in zadel za vodstvo z 2:1. Železarji so izenačenje in morebitni podaljšek lovili brez vratarja in s šestimi igralci v polju, a se jim načrt ni izšel. Gostje so dvakrat zadeli v prazen gol in odpeljali zmago s 4:1.

Mitja Šivic HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Hud poraz Jeseničanov v Avstriji

Nejc Stojan na kazenski počitek

Nejc Stojan si je zaradi nepravilnega naleta na sobotni tekmi pri Zell am Seeju, kjer so Jeseničani izgubili s 3:10, prislužil dve tekmi prepovedi. | Foto: Peter Podobnik Nejc Stojan si je zaradi nepravilnega naleta na sobotni tekmi pri Zell am Seeju, kjer so Jeseničani izgubili s 3:10, prislužil dve tekmi prepovedi. Foto: Peter Podobnik

HDD Sij Acroni Jesenice prihodnji dve tekmi Alpske lige ne bodo mogli računati na branilca Nejca Stojana, ki si je kazen prislužil zaradi vložka na sobotnem obračunu z Zell am Seejem. Ta je slovensko moštvo premagal z 10:3.

Disciplinska komisija Alpske lige se je po ogledu dogajanja odločila, da bo moral Stojan zaradi nepravilnega naleta v predel glave oziroma vratu prisilno počivati na četrtkovi domači tekmi s podprvakom Pustertalom in na sobotni domači tekmi z novincem, drugim moštvom Dunaja. Železarjem bo na obračunih Alpske lige lahko spet pomagal v četrtek, 10. oktobra, ko bodo gostili Gardeno.

Vložek, s katerim si je Nejc Stojan prislužil prepoved dveh tekem:

Fotogalerija s tekme Jesenice - Pustertal (foto: Peter Podobnik/Sportida):

 

Fotogalerija
1 / 49

Olimpija konec tedna na dvojnem gostovanju

Hokejisti HK SŽ Olimpija bodo naslednjo alpsko tekmo odigrali v soboto, ko bodo gostovali pri Bregenzerwaldu, naslednji dan se bodo ustavili še pri Lustenauu.

Alpska liga, 3. in 4. oktober

Lestvica

 

Preberite še:

HDD Jesenice roza oktober
Sportal Jeseničani se pridružujejo akciji rožnati oktober
HK SŽ Olimpija - KAC II Alpska liga, 1. krog
Sportal Preobrat Olimpije za zmago nad Italijani
Ne spreglejte