Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 12. 2023,
21.42

Osveženo pred

3 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

HDD Jesenice HK RST-Pellet CELJE Alpska liga

Sobota, 30. 12. 2023, 21.42

3 mesece, 4 tedne

alpska liga, 30. december

Jeseničani do visoke domače zmage, poraz Celjanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
HDD Jesenice | Jeseničani so zmagali s 6:2. | Foto www.alesfevzer.com

Jeseničani so zmagali s 6:2.

Foto: www.alesfevzer.com

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v gosteh premagali drugo ekipo Salzburga s 6:2 (1:0, 3:2, 2:0) in na zadnji tekmi leta dosegli 18. zmago v sezoni regionalne lige. Hokejisti ekipe RST Pellet Celje, ki so v torek končali niz porazov, pa so se v gosteh izgubili pri Vipitenu dobro držali do 45. minute, nato pa prejeli tri gole in izgubili z 0:3.

HK RST-Pellet Celje
Sportal Celjani le prekinili niz porazov, gladka zmaga Jeseničanov

Železarji so v Podmežakli gostili tekmeca izpod vrha lestvice, mlado salzburško zasedbo. Žan Jezovšek je ob dveh igralcih več na ledu ob koncu trinajste minute dosegel edini zadetek v uvodni tretjini.

Že ob koncu prve minute drugega dela je izenačil Paul Winston Nol, a je nato Jezovšek minuto in pol pozneje domače znova povedel v vodstvo. Tega je povišal Gašper Glavič, ki je iz neposredne bližine preusmeril plošček v mrežo, četrti gol za domače je tri minute in pol pozneje zabil Tjaš Lesničar po podaji Jezovška.

Kapetan gostov Lukas Hörl je pred zadnjim odmorom znižal na 2:4. V začetku zadnje tretjine je najprej Martin Bohinc zadel, med podajalci je bil znova Jezovška, ki je nato v 47. minuti dosegel še tretji gol za "hat trick" in peto točko.

Jeseničani so na prejšnji tekmi na gostovanju pri ekipi Unterland Cavaliers zabeležili prvi "dvojček" zmag po sredini oktobra. Tokrat so nanizali tri zmage, saj je na začetku tega jeseniškega niza "padla" mlada zasedba Linza z 0:4.

To je bilo zmagovito slovo Jeseničanom od koledarskega leta. Železarji bodo 3. januarja igrali v Zell Am Seeju proti tamkajšnji ekipi Eisbären, ki je druga na lestvici za Rittnom. Rdeči tik pod vrhom lestvice za naslednjim tekmecem zaostajajo le za pet točk.

Celjani so izgubili z 0:3. | Foto: Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje Celjani so izgubili z 0:3. Foto: Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Poraz Celjanov

Celjani so v četrtek po podaljšku s 5:4 premagali mlado celovško zasedbo in s tem prekinili niz desetih porazov v regionalnem tekmovanju. Na nov uspeh je klub iz knežjega mesta čakal več kot mesec dni. Danes so proti šestouvšrčenemu Vipitenu kazali dober odpor v prvih dveh tretjinah, a na koncu izgubili. Grofje tako ostajajo na predzadnjem, 15. mestu, z 20 točkami.

V uvodni tretjini so Celjani dobro parirali domačim hokejistom, tretjina se je končala brez golov. Tudi v drugi so si domači pripravili nekaj malega več priložnosti, a je ostalo pri 0:0

Celjani so popustili v sklepni tretjini, Vipiteno pa je kronal svojo premoč, saj so v tej trejini sprožili kar 22 strelov, Celjani le štiri. V 45. minuti je za vodstvo zadel Adam Capannelli, v 53. je na 2:0 povišal Fabian Gschliesser. Zmago domačih je v 57. minuti v igri z igralcem več na ledu potrdil Fabian Hackhofer.

Naslednja tekma Celjane čaka že v novem letu, v sredo bodo gostili Kitzbühel.

Alpska liga

Sobota, 30. december

Preberite še: 

HDD Jesenice
Sportal Jeseničani zmagali doma, Celjani vpisali še deseti zaporedni poraz
Ne spreglejte