Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2019,
21.33

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija

Sobota, 9. 3. 2019, 21.33

5 let, 2 meseca

Alpska liga, 9. marec

Zanesljivi zmagi Olimpije in Jesenic, železarji do prednosti domačega ledu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
HK SŽ Olimpija HDD Jesenice | Hokejisti Olimpije so redni del končali z zmago s 5:1 nad drugo ekipo Celovca. Ljubljančani so redni del končali na drugem mestu in so si že zagotovili četrtfinale, ki se bo začel 18. marca. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Hokejisti Olimpije so redni del končali z zmago s 5:1 nad drugo ekipo Celovca. Ljubljančani so redni del končali na drugem mestu in so si že zagotovili četrtfinale, ki se bo začel 18. marca.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

S sobotnimi tekmami se je končal redni del Alpske lige. Hokejisti HK SŽ Olimpija so pričakovano premagali moštvo z dna lestvice, drugo ekipo Celovca, s 5:1, redni del končali na drugem mestu in se neposredno uvrstili v četrtfinale. Člani HDD Sij Acroni Jesenice so na gostovanju pri Cortini vknjižili novo visoko zmago (7:0), redni del končali na osmem mestu, tako da bodo v torek na domačem ledu začeli dodatne boje za četrtfinale. Njihov tekmec bo Sterzing Vipiteno. Napredovala bo ekipa, ki bo prva dosegla dve zmagi.

Marcel Rodman Olimpija Jesenice
Sportal Železarji ohranili upe na osmo mesto, Olimpija po drami potrdila drugo

Po 40. krogih Alpske lige so si štiri ekipe (Val Pusteria, HK SŽ Olimpija, Red Bull Salzburg II in Asiago) že zagotovile četrtfinalno vstopnico, prve tri od naštetih pa tudi pravico do izbire četrtfinalnega nasprotnika, ki ga bodo izbrale 15. ali 16. marca (izbirale bodo med ekipami na mestih med pet in osem).

Drugi Ljubljančani so na zadnji tekmi rednega dela zanesljivo premagali drugo ekipo Celovca, ki že lep čas ni imela več možnosti za končnico. Za Ljubljančane so v prvi tretjini zadeli kapetan Aleš Mušič, Gregor Koblar in premierno tudi Martin Bohinc. V drugem delu je na 4:0 zvišal Gal Koren. Gostje so v zadnjem delu le premagali Tilna Spreitzerja in znižali na 1:4, Nik Simšič pa je nato dve minuti pred koncem ob igralcu manj z zadetkom v prazen gol postavil izid srečanja 5:1.

"Počakati moramo na izide dodatnih tekem"

Olimpijo zdaj čaka dober teden tekmovalnega premora, četrtfinale bo na domačem ledu začela v ponedeljek, 18. marca. Na to, koga bodo izbrali v zeleno-belem, bo treba še počakati. Lani so Jeseničani izbrali Ljubljančane. Trener zadnjih Jure Vnuk je po koncu rednega dela za hokejtv povedal: "Izpiliti moramo še nekatere detajle, sicer pa smo pripravljeni na končnico. Za zdaj še nismo razmišljali o izbiri. Počakati moramo na rezultate dodatnih tekem za uvrstitev v četrtfinale in videti, koga bo izbral Pustertal. O teh možnostih bomo razmišljali v prihodnjih dneh." 

Jeseničani do prednosti domačega ledu, v torek dodatni boji za končnico

Moštva med petim in 12. mestom se bodo med seboj udarila za preostale štiri četrtfinalne vstopnice. Igrali bodo na dve zmagi, in sicer po sistemu 5. z 12., 6. z 11., 7. z 10. in 8. z 9. Nosilci para imajo prednost domačega igrišča. 

Jeseničani so na zadnji tekmi rednega dela visoko odpravili Cortino in končali na osmem mestu. V torek začenjajo kvalifikacije za četrtfinale. Za vstopnico se bodo pomerili s Sterzingom, ki ga vodi Ivo Jan, zanj pa igra Jure Sotlar. Napredovala bo ekipa, ki bo prva prišla do dveh zmag. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Jeseničani so na zadnji tekmi rednega dela visoko odpravili Cortino in končali na osmem mestu. V torek začenjajo kvalifikacije za četrtfinale. Za vstopnico se bodo pomerili s Sterzingom, ki ga vodi Ivo Jan, zanj pa igra Jure Sotlar. Napredovala bo ekipa, ki bo prva prišla do dveh zmag. Foto: Peter Podobnik/Sportida

V dodatnih bojih bodo sodelovali tudi hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice, ki so na zadnji tekmi rednega dela slavili pri Cortini in na osmem mestu prehiteli nasprotnika v dodatnih bojih za četrtfinale Sterzing Vipiteno ter si zagotovili prednost domačega igrišča.

Jeseničani so redni del sklenili s četrto zaporedno zmago in spet dobro strelsko razpoloženi. V Italiji so slavili s kar 7:0. V osmi minuti jih je v vodstvo popeljal Luka Bašič, tri zadetke je dosegel Eric Pance, po enkrat so bili natančni Andrej Tavželj, Urban Sodja in Jaka Sodja, vratar Matt Climie pa je ohranil mrežo nedotaknjeno.

Bitka med železarji in Sterzingom se bo začela v torek. Ekipi sta se v tej sezoni srečali dvakrat, na prvi tekmi septembra so po kazenskih strelih slavili Italijani (4:3), sredi februarja pa so bili Jeseničani doma precej kakovostnejši tekmec in zmagali s 4:1.
 

Že v četrtfinalu: Val Pusteria, HK SŽ Olimpija, Red Bull Salzburg II, Asiago

Kvalifikacije za četrtfinale*

HDD Sij Acroni Jesenice - Sterzing Vipiteno
Ritten - Kitzbuhel
Lustenau - Gardena
Feldkirch - Cortina

Igralni dnevi: torek, 12. marec; četrtek, 14. marec; če bo potrebno, pa še sobota, 16. marec

*Moštva igrajo na dve zmagi.
 

Alpska liga, 9. marec

Lestvica

1. Val Pusteria 40 tekem - 104 točke
2. HK SŽ Olimpija 40 - 94
3. Red Bull Salzburg II 40 - 90
4. Asiago 40 - 84
------------------------------------
5. Ritten 40 - 83
6. Lustenau 40 - 81
7. Feldkirch 40 - 72
8. HDD Sij Acroni Jesenice 40 - 68
9. Vipiteno 40 - 68
10. Cortina 40 - 55
11. Gardena 40 - 46
12. Kitzbühel 40 - 42
.....................................
13. Zell am See 40 - 37
14. Bregenzerwald 40 - 30
15. KAC II 40 - 29
16. Milano 40 - 22
17. Fassa 40 - 15

*Prva štiri moštva so se po 40 tekmah neposredno uvrstila v četrtfinale, moštva med 5. in 12. mestom bodo med seboj na dve zmagi igrala za preostale štiri četrtfinalne vstopnice (5. z 12., 6. z 11., 7. z 10., 8. z 9.), moštva od 13. mesta navzdol so končala sezono.
**igralni dnevi kvalifikacij za četrtfinale (na dve zmagi): 12., 14., 16. marec
***Četrtfinale na tri zmage se bo začel 18. marca.

Preberite še:

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal Klasični obračun za domačo krono: Jesenice proti Olimpiji
Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal Jeseničani so se znesli nad Kranjčani, tudi Olimpija potrdila vlogo favorita
Ne spreglejte