Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 1. 2024,
21.50

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

HK RST-Pellet CELJE HDD Jesenice Alpska liga

Sobota, 20. 1. 2024, 21.50

3 mesece, 1 teden

alpska liga, drugi del in kvalifikacijski del, 20. januar

Jesenice izgubile v podaljšku, Celjanom zmanjkalo časa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
HK RST-Pellet Celje, HDD Jesenice, | Jeseničani gostujejo pri Linzu, Celjani pri Meranu. | Foto www.alesfevzer.com

Jeseničani gostujejo pri Linzu, Celjani pri Meranu.

Foto: www.alesfevzer.com

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice tudi na drugi tekmi kvalifikacijskega dela alpske lige niso zmagali. Steel Wings Linz jih je premagal po podaljšku s 3:2. Ta je v prvem krogu izgubil proti HK RST-Pellet Celje. Celjani so tokrat s 4:5 izgubili proti Meranu.

HDD Jesenice
Sportal Jeseničani drugi del začeli s porazom, Celjani z zmago

HDD Jesenice : HK Olimpija, Miha Logar | Foto: Štefan Kovač/Sportida Foto: Štefan Kovač/Sportida V četrtek sta drugi del tekmovanja slovenska kluba začela z različnim uspehom. Jeseničani so doma izgubili z Val Gardeno s 5:7, Celjani pa so v gosteh premagali Steel Wings Linz s 4:2. V soboto so železarji odigrali po podobnem scenariju, saj so tudi tokrat zapravili vodstvo. Tik pred koncem druge tretjine je zadel Miha Logar, na začetku zadnje pa Tjaš Lesničar. A so domači izenačili, drugi gol so ob igralcu več dosegli v 58. minuti. V podaljšku pa so bili nato uspešni še enkrat že po 16 sekundah in gostom prepustili le točko.

Celjani pa so po zmagi v Linzu pred dvema dnevoma doživeli tesen poraz. V Meranu so bili dolgo v igri za vsaj točko po rednem delu, lovili so gostitelje, najprej z izenačenjem na 1:1 Mindasa Mintautiškisa, potem pa na 2:3 z golom Gala Sodje Zalokarja. Po novem zadetku domačih je Nik Grahut še pred koncem druge tretjine spet znižal na 3:4, v zadnjem delu pa je Merano spet pobegnil na +2. Mintautiškis je pet minut pred koncem še znižal na 4:5, vendar je bil to zadnji gol Celjanov, ki jim ni pomagal niti umik vratarja Jakoba Brandnerja v zadnji minuti.

Po sobotnih tekmah je na lestvici jeseniška ekipa po zaslugi bonus točk še prva, a ima le še točko naskoka pred Meranom in dve pred Val Gardeno. EST Pellet Celje je s tremi točkami četrti.

Kako poteka drugi del alpske lige

HK RST-Pellet Celje | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com Po koncu rednega dela si je prvih šest ekip – Ritten, Zell am See, Red Bull Salzburg II, Vipiteno, Bregenzerwald in Cortina – že zagotovilo končnico. V drugem delu bo ta šesterica igrala med seboj za čim boljše izhodišče pred četrtfinalom in potencialno izbiro četrtfinalnega tekmeca.

Preostali, ki so redni del končali na sedmem mestu ali nižje – tudi oba slovenska predstavnika –, pa bodo poskušali v dveh kvalifikacijskih skupinah A in B še ujeti mesti za četrtfinale. Najboljši so s seboj prinesli bonus točke (Jeseničani šest).

V kvalifikacijski skupini A so ob sedmih Jeseničanih tudi 15. Celjani, deseti Merano, 11. Gardena in 14. Steel Wings Linz. Prva dva iz te skupine si bosta zagotovila dodatne kvalifikacije po sistemu na izpadanje na dve zmagi z najboljšima ekipama kvalifikacijske skupine B. V tej igrajo osmi po rednem delu Kitzbühel, deveti Unterland Cavaliers, 12. Lustenau, 13. Fassa in 16. KAC Future Team.

Drugi del se bo končal 24. februarja. Dodatne kvalifikacije bodo na vrsti med 27. februarjem in tretjim marcem, končnica se bo začela petega marca. Prva tekma polfinala je načrtovana 21. marca, začetek finala pa šestega aprila. Prvak bo znan najpozneje 20. aprila.

Alpska liga

Sobota, 20. januar

Preberite še:

Sabahudin Kovačević, trener HD mladi Jesenice
Sportal Nekdanji reprezentant sredi trenerskih izzivov: Po karieri mi še ni uspelo "pobegniti" iz hale #video
HDD Jesenice
Sportal Jesenice in Olimpija pred derbijem do visokih zmag
Ne spreglejte