Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 1. 2016,
10.38

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

zimska klasika liga NHL Boston Bruins Montreal Canadiens

Sobota, 2. 1. 2016, 10.38

8 let, 1 mesec

Boston z najslabšo tekmo v najslabšem trenutku, Montreal obrnil nov list

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Bostona, ki so na zimski klasiki z 1:5 priznali premoč veliko boljšim velikim tekmecem iz Montreala, so se po porazu počutili osramočene, Kanadčani pa upajo, da so obrnili nov list.

Sploh prvič na zimski klasiki – potekala je na Gillette Stadiumu v Massachusettsu – sta na koncu ekipi ločevala več kot dva zadetka. Dolgo časa vodilna ekipa lige Montreal Canadiens se je na gostovanje ob prvem januarju odpravila s popotnico izjemno slabega decembra, ko so na 14 tekmah zmagali le trikrat. A če se po jutru (1. januar) dan pozna, potem so Kanadčani pripravljeni na boljše čase.

"Velika zmaga. Za nas je bila morda ta tekma še malce bolj pomembna zaradi vseh stvari, ki so se decembra odvijale v naši ekipi. Ne gre za obračun za Stanleyjev pokal, je pa to zimska klasika, tekma na velikem odru, ki si jo ogleda mnogo ljudi, tako da je zmagati odlično. A zdaj se moramo osredotočiti na naslednjo tekmo," je po slavju dejal branilec P. K. Subban.

Smejalo se je lahko tudi povratniku po poškodbi, z zadetkom in podajo enemu od pomembnejših členov Montreala Brendanu Gallagherju, ki je zaigral prvič po 22. novembru: "Takoj ko sem se poškodoval, sem rekel, da se želim čim prej vrniti. A želel sem se vrniti le, če bi res lahko pomagal moštvu. Mislim, da smo tokrat vsi dali vse od sebe in odlično opravili delo."

Kapetan Max Pacioretty pa je soigralca dopolnil: "Nisem niti razmišljal o vseh naših decembrskih težavah, ko smo s težavo zadevali in s težavo zmagovali. Začutili smo, da je prišlo novo leto in da smo zaprli poglavje preteklega meseca. Nočemo razmišljati o decembru, ampak le o letu 2016, ki smo ga začeli dobro in tako ga želimo tudi nadaljevati.

Najslabša tekma v najslabšem trenutku

"Žal smo v najmanj primernem trenutku odigrali eno od svojih najslabših tekem. V prvi tretjini nam prav nič ni šlo, povsem so prevladovali. Nismo si zaslužili zmage. Žal se nam je to zgodilo na tako veliki tekmi, na kateri bi si želel boljše predstave, a je ekipa ni prikazala," je slabo predstavo obžaloval trener Bostona Claude Julien.

Napadalec poražencev Patrice Bergeron je dejal, da so jih Canadiens povsem osramotili, razočaranja ni skrival niti branilec Torey Krug. "Na to tekmo ne bomo nikoli ponosni, vedno, ko bomo pogledali nazaj, se bomo spomnili na to, kako so nas osramotili. Preprosto nismo naredili dovolj, da bi jim odgovorili. Njim se je vse izšlo, nam ne. Ko druga ekipa zadene ali ji gre odlično, potrebujemo naše najboljše igralce, da potegnejo voz, a žal smo le čakali na to, kar je povsem nesprejemljivo."

Ne spreglejte