Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 10. 2023,
10.09

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

HK RST-Pellet CELJE

Sreda, 11. 10. 2023, 10.09

6 mesecev, 2 tedna

Celjani prvič v celinskem pokalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
HK RST-Pellet Celje | Foto Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Foto: Peter Ocvirk/Facebook HK RST-Pellet Celje

Hokejiste ekipe RTS Pellet Celje čaka konec tedna nov izziv. Potem ko so v novi sezoni prvič doslej člani drugega najmočnejšega regionalnega tekmovanja, alpske lige, bodo prvič nastopili tudi v mednarodnem klubskem tekmovanju, celinskem pokalu. V Latviji jih od petka do nedelje čaka nastop na turnirju 2. kroga.

Celjani so si nastop na tem tekmovanju, ki bo zanje prvi v klubski zgodovini, priborili kot prvouvrščena ekipa rednega dela v prejšnji sezoni državnega prvenstva.

V tekmovanje se bodo vključili v drugem krogu, nastopili pa bodo na turnirju v latvijski Jelgavi. Tam bodo njihovi tekmeci domača zasedba Zemgale Jelgava, romunski Brasov in belgijski Liege. Iz te skupine vodi v nadaljevanje tekmovanja le prvo mesto, podobno velja za skupino D, ki bo konec tedna igrala v Beogradu, sestavljajo pa jo Crvena zvezda, Sokol Kijev, Ferencvaros in Kaunas.

Zmagovalca skupin C in D se bosta uvrstila na turnirja 3. kroga, ki bosta med 17. in 19. novembrom. Zmagovalec celjske skupine v Latviji se bo v skupini E v Grenoblu pridružil britanskemu Cardiffu, kazahstanskemu Nomadu in francoskemu klubu Bruleurs De Loups, zmagovalec beograjske skupine pa bo šel v Cortino d'Ampezzo v skupino F, kjer so že danski Herning, poljske Katovice in celjski tekmec iz lige AHL Cortina.

Zadnje dejanje celinskega pokala v sezoni 2023/24 pa bo zaključni turnir med 12. in 14. januarjem 2024. Prizorišče še ni določeno, nanj pa se bosta uvrstili po prvi dve ekipi iz skupin E in F.

Celjani za začetek proti moštvu Liege Bulldogs

Celjani bodo nastope v Jelgavi začeli v petek popoldne, ko se bodo pomerili z ekipo Liege Bulldogs. Dan pozneje jih prav tako ob 15.30 čaka tekma s Corono Brasov. V nedeljo pa sledi še tekma z domačinom Jelgavo ob 19. uri.

V zadnjih sezonah so v tem tekmovanju Slovenijo največkrat predstavljali hokejisti Sija Acronija Jesenic. V prejšnji so prišli do turnirja 3. kroga, ko so v Cardiffu končali na tretjem mestu, so pa takrat premagali letošnjega tekmeca Celjanov Jelgavo.

V sezoni 2022/23 je v tem pokalu zmagala slovaška Nitra, ki je na zaključnem turnirju v francoskem Angersu premagala vse tekmece, poleg domače ekipe še italijanski Asiago in britanski Cardiff.

Preberite še:

Žan Jezovšek
Sportal Kazalo je na tri točke Jesenic, na koncu so dobili dve, poraz Celjanov
HK RST-Pellet Celje
Sportal Celjani končali zmagoviti niz avstrijskih gostov

 

Ne spreglejte