Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2019,
18.40

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

HDD Jesenice Clarke Saunders Marcel Rodman

Ponedeljek, 28. 1. 2019, 18.40

5 let, 3 mesece

Clarke Saunders na bolniški okoli tri tedne

Prva vratarska violina Jesenic na okrevanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Clarke Saunders HK SŽ Olimpija HDD Jesenice | Clarke Saunders naj bi po poškodbi okreval okoli tri tedne. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Clarke Saunders naj bi po poškodbi okreval okoli tri tedne.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Sobotna tekma Alpske lige med HDD Sij Acroni Jesenice in Zell am Seejem, ki so jo s 6:1 dobili železarji, je v gorenjskem taboru pustila grenak priokus. Ob koncu srečanja si je gleženj poškodoval na papirju prvi vratar ekipe Clarke Saunders, ki naj bi okreval okoli tri tedne.

HDD Jesenice HK Slavija Junior polfinale pokal slovenije
Sportal Založani so teden končali z novo visoko zmago, Celjani izgubili

Slovenski državni prvaki so v soboto po dveh porazih v Alpski ligi dosegli suvereno zmago nad Zell am Seejem. Na obračunu, ki je imel tudi dobrodelno noto, so avstrijske nasprotnike odpravili s 6:1.

V golu Jesenic je stal Clarke Saunders, ki je zanesljivo opravljal svoje delo vse do 54. minute, ko so železarji prejeli edini zadetek. Ob zadetku se je po informacijah kluba Kanadčan poškodoval in predčasno končal srečanje, zamenjal ga je Urban Avsenik.

Po zapisih klubske spletne strani gre za poškodbo gležnja, po ponedeljkovi oceni kolektiva iz Podmežakle bo čuvaj mreže z ledu odsoten okoli tri tedne. Če bo res tako, bo Saunders izpustil tudi četrti derbi sezone Alpske lige z Olimpijo. Po reprezentančnem premoru ga bo v torek, 12. februarja, gostila Podmežakla. Na vseh treh so zmagali Ljubljančani (4:0, 4:3, 4:3).

Jesenice : Olimpija
Sportal Prepričljiva zmaga Jeseničanov

V iskanju lanske ravni

Poškodovani Saunders v tej sezoni ne kaže ravni branjenja, s katero je navduševal v lanski, ko je bil s 93,1 odstotka ubranjenih strelov najzanesljivejši vratar lige. V tekoči sezoni je njegov odstotek na 25 tekmah pri številki 88,9, kar ga med vsemi vratarji uvršča za 15-erico.

V lanski sezoni je navduševal, v letošnji ni na želeni ravni. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V lanski sezoni je navduševal, v letošnji ni na želeni ravni. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Brez močnega vratarja nobena ekipa ne bo zmagala. Treba bo ugotoviti, kje je bil Saunders v preteklosti najboljši in zakaj je bil najboljši, da ga dobimo nazaj takšnega, kot si ga želimo in kot si želi on," je pred dnevi o prvi vratarski violini Jesenic razmišljal glavni trener Marcel Rodman. Dodal je, da pogreša Kanadčanovo samozavest.

Jeseničani v Alpski ligi trenutno zasedajo deveto mesto, naslednja tekma v tem tekmovanju jih čaka v četrtek, ko bodo gostovali pri drugi ekipi Celovca.

Preberite še:

Marcel Rodman Olimpija Jesenice
Sportal Pri lanskem udarnem adutu pogreša samozavest in upa, da se vrne v formo
HK ECE Celje
Sportal Izjemen preobrat maloštevilnih Celjanov
Ne spreglejte