Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 8. 2010,
9.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 19. 8. 2010, 9.11

8 let

Cvetek: Na Bledu odpraviti napake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Tilie Olimpije bodo v četrtek odprli tekmovalno sezono, saj bodo odigrali tekmo na tradicionalnem pripravljalnem turnirju pred sezono, Poletni ligi Rudi Hiti.

Že prva tekma pa bo poskrbela, da se bodo ''zmaji'' srečali z nekdanjima soigralcema. Ob 16. uri bodo namreč prekrižali palice z ''orli'' iz Beljaka, kamor sta se preselila Greg Kužnik in Kevin Mitchell. Pri VSV pa od letos igra tudi slovenski reprezentant Tomaž Razingar.

Že v petek pa se bodo ''zeleno-beli'' udarili z večnim tekmecem z Jesenic. Prav na Bledu so v minuli sezoni igralci Olimpije proti ''železarjem'' visoko izgubili, na koncu kar z 1:7. Ker so to prve preizkušnje za oba slovenska predstavnika, rezultat vsekakor tokrat ne bo v ospredju, a vseeno pa je zmaga proti največjem konkurentu vedno sladka. Še posebej za navijače. Branilec Igor Cvetek je pred začetkom turnirja podal pričakovanja: ''Za nami je tretji teden na ledu, začeli smo z uigravanjem peterk in igro ob igralcu več ter igralcu manj. Posebnega cilja na Poletni ligi nimamo, želimo predvsem napredovati v igri in odpraviti napake, ki sem najpogosteje pripetijo. Želimo tudi začutiti energijo, ki je potrebna med samimi igralci.''

S tujci se ujamemo

Kljub temu, da so se igralci uigravali že na treningih, bodo tekme povsem druga zgodba. Prav tu se bo videlo, česa so zmožni predvsem tuji igralci. In te je Olimpija letos zamenjala v celoti. Dva finska branilca in pet napadalcev, dva Kanadčana, dva Finca ter Čeh so okrepitve, ki bodo skušale pokazati, da so dodana vrednost mlade ljubljanske ekipe.

''Tuji igralci so super in nimam nobenih pripomb. Malo imamo sicer smole, saj sta oba finska branilca rahlo poškodovana in izpuščata treninge na ledu. Najbolj mi je všeč, da so štirje od sedmih tujcev zelo mladi in da se ujamejo s celotno ekipo, preostali trije pa so prave vodje ekipe,'' je o kemiji s tujimi igralci dejal 23-letni branilec.

Na priprave prišli odlično pripravljeni

Za razliko od preteklih let so se letos ''zmaji'' veliko bolj pripravljali na sezono individualno. Ker so praktično takoj po skupnem zboru stopili na led, nas je pri Sportalu zanimalo, kako je kaj z utrujenostjo, na kar je otrok Olimpije odgovoril: ''Letos je bilo prvo leto, da nismo imeli skupnih priprav, vendar smo fantje prišli odlično pripravljeni. Treningi so se lepo stopnjevali, ritem se je stopnjeval. To se vidi tudi v zelo majhnem številu poškodb, če pa te že so, pa gre za manjše. Počasi stopnjujemo ritem, zato bomo odlično pripravljeni na sezono.''

Ne spreglejte