NATISNI PISAVA

J. Kuhn: Primerjajo me s Timom Thomasom

Avtor: Peter Prelc

Ljubljana - Tivoli je v ponedeljek znova zaživel za hokejiste, med katerimi je bilo kupico novih igralcev, tudi Jerry Kuhn, ki bo v novi sezoni nosil velik del odgovornosti, opravlja namreč vlogo čuvaja mreže.

Pin It

V ''zmajevem gnezdu'' je pred novo sezono prišlo do številnih rošad, klub so zapustili vsi tuji hokejisti (z izjemo Rusa Sergeja Smirnova), nekaj novih je slovenskih obrazov, do menjave pa je prišlo tudi na trenerski klopi. Nanjo je namesto Hannuja Järvenpääja sedel rojak Heikki Mälkiä, ki ima na seznamu 26 igralcev, vendar prvi dan priprav niso bili vsi na zboru. Kanadski branilec Patrick Coulombe, ki je pogodbo podpisal v nedeljo, se bo soigralcem priključil 12. avgusta, med tujimi hokejisti ni bilo niti Simona Fergusona, ki je izgubil potni list, zagata pa se že rešuje. Od slovenskih hokejistov ni bilo na zboru branilca Aleksandra Magovca, ki se nahaja na Bledu na reprezentančnem taboru, slednjega pa najprej čaka preizkušnja.

Dan pred začetkom priprav je, tako kot preostali tujci, v slovensko prestolnico prispel Jerry Kuhn, čuvaj mreže, ki bo skušal stopiti v čevlje samosvojega Jeana-Philippeja Lamoureuxa. ''O Sloveniji oziroma Ljubljani nisem vedel veliko, zato sem se sam prek spleta malo bolj pozanimal, kam se točno odpravljam. Slišal sem le, da je tu lepo. Prav tako mi je prišlo na uho, da so navijači Olimpije zelo čustveni in živijo za svojo ekipo,'' je o poznavanju Slovenije dejal Američan.

Jerry Kuhn Jerry Kuhn Pin It

Pozna nekatere, ki so igrali v EBEL


Po receptu iz zadnje sezone, ki je deloval, saj so ''zmaji'' prišli vse do polfinala EBEL, je vodstvo tudi letos odšlo v lov za neuveljavljenimi igralci iz področja Severne Amerike, ki si želijo v Evropi ustvariti ime in se postopoma prebiti tudi v kakšno močnejšo ligo. Ameriške oziroma kanadske igralce sprva čaka privajanje na evropske dimenzije igrišč, nato pa seznanitev z močjo EBEL. ''Ne poznam nobenega igralca, ki je kadarkoli igral za Olimpijo, tako da natančnih podatkov o ekipi nimam, poznam pa nekatere, ki so igrali v EBEL. Dejali so mi, da je liga kvalitetna, tako da se že veselim začetka tekmovalne sezone,'' se je nekoliko o kvaliteti pozanimal 26-letni čuvaj mreže.

Sovraži prejemati zadetke

Od vstopa ''zeleno-belih'' v EBEL, sta se od vratarjev izkazala Alex Westlund in že omenjeni Lamoureux, slednji bo v novi sezoni nosil dres Beljaka. Novinec ima s svojima predhodnikoma kar nekaj skupnih točk, vsi so državljani Združenih držav Amerike, vsi pa so pred profesionalno kariero znanje nabirali v univerzitetni NCAA ligi.

''Večina me primerja s Timom Thomasom, naredim namreč vse, da zaustavim plošček. Sem zelo tekmovalen, zato skušam zaustaviti vse strele. Tako kot preostali čuvaji mreže tudi jaz sovražim trenutke, ko prejmem zadetek,'' je svoj stil branjenja ocenil Kuhn, nato pa Sportalu zaupal še svoje cilje za prihodnost: ''Moj cilj je, da bi zaigral na najvišji profesionalni ravni v evropskem hokeju. Če bi mi to uspelo, bi bil zelo zadovoljen. Se pravi, super bi bilo, če mi uspe preboj v DEL ali podobno ligo.''

Kapetan ostaja, v ''zmajevo'' gnezdo še Coulombe

Hokejisti Olimpije bodo v ponedeljek začeli s pripravami, na katerih bodo tudi Damjan Dervarič, Ken Ograjenšek in Aleš Mušič, ki so podaljšali pogodbe. ''Zmaje'' okrepil še branilec Patrick Coulombe.

Pesjak po Češki v Olimpijo

Vodstvo Olimpije je v mozaik za novo sezono dodalo še en kamenček, triletno pogodbo je podpisal talentirani Miha Pesjak, ki šteje šele 18 let. Zadnje štiri sezone je hokejsko znanje nabiral v tujini.

"Poglavar" se seli na Madžarsko

Kanadski veteran Frank Banham bo nadaljeval kariero v EBEL. Enoletno pogodbo je podpisal z madžarskim SAPA Fehervarjem, za 37-letnega napadalca bo to četrti klub in država v EBEL.

Foto: Matic Klanšek Velej

Ključne besede: EBEL, Jerry Kuhn

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Nik Zupančič: Dražen Petrović in vsi, ki so v Zagrebu kaj veljali, so šli na hokej. Bilo je kot na modni reviji

Ni potreboval veliko, da se je zaljubil v hokej, v katerem po uspešni igralski karieri zre proti trenerskim ciljem. Aprila se bo z risi skušal vrniti med elito, septembra odhajajo po olimpijske igre.

Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

Okna Priba

PVC in ALU okna ter vrata iz visokokavostnih materialov! Preverite!

Nova osebna vozila Renault

Kadjar, Megane, Talisman Grandtour, Espace - narejeni, da vas navdušijo. Oglejte si najnovejše modele!

oglasno sporočilo