Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2018,
16.29

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

Natisni članek

Mlada Boleslav Gašper Krošelj Mitja Robar legionarji

Torek, 26. 6. 2018, 16.29

5 let, 10 mesecev

Slovenski vratar novi član Mlade Boleslav

Gašper Krošelj se seli med češko elito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91
Gašper Krošelj | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Prvi vratar slovenske reprezentance Gašper Krošelj se seli med češko elito, v kateri bo, vsaj nekaj mesecev, član Mlade Boleslav. Češki kolektiv, za katerega sta pred leti igrala Mitja Robar in Luka Vidmar, ima namreč težave z vratarji. S Krošljem so se dogovorili za nekajmesečno sodelovanje, z možnostjo podaljšanja do konca sezone.
 

Slovenskemu čuvaju mreže Gašperju Krošlju je uspel lep prestop. V prihodnje se bo preizkusil med češko smetano. Oblekel bo dres ekstraligaša Mlade Boleslav, pri katerem se ukvarjajo z vratarjevo poškodbo. V sezono so želeli kreniti s češko navezo Jan Ružička - Pavel Kantor med vratnicama, a je prvi staknil poškodbo spodnjega dela telesa, zaradi česar naj bi bil po ocenah kluba odsoten štiri do pet mesecev.

Čehi so zamenjavo zanj našli v 31-letnem slovenskem reprezentantu, ki bo za Mlado igral vsaj nekaj mesecev. Če bo Krošelj prepričal vodilne v klubu, mu bodo konec novembra pogodbo podaljšali do konca sezone.

"Pogovarjali smo se s trenerjem vratarjev Radkom Haasom, ogledali smo si Krošljeve predstave - tudi z zadnjih olimpijskih iger. Je izkušen vratar, ki je igral v številnih evropskih ligah in je že dlje časa del slovenske reprezentance. Veseli smo sodelovanja. Težav s komuniciranjem ne bo, v preteklosti je igral na Slovaškem, razume češčino, verjamemo, da se bo hitro vklopil v ekipo," je o slovenski vratarski pridobitvi dejal športni direktor kluba Jaromir Latal.


Reprezentančna pomoč pri prestopu


Gašper Krošelj je zadnjo sezono začel v ligi EBEL pri Medveščaku, kjer se, tudi zaradi poškodbe, ni naigral. Klubsko pot je nadaljeval na Danskem, v prihodnje pa bo deloval v elitni češki Ekstraligi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Gašper Krošelj je zadnjo sezono začel v ligi EBEL pri Medveščaku, kjer se, tudi zaradi poškodbe, ni naigral. Klubsko pot je nadaljeval na Danskem, v prihodnje pa bo deloval v elitni češki Ekstraligi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Za Mlado Boleslav, ki se je v zadnji sezoni rešila izpada v drugo ligo, sta pred leti igrala slovenska reprezentančna branilca Luka Vidmar in Mitja Robar. Prav slednji, ki mu češčina ni tuja, je pomagal pri prestopu Krošlja. 

Ta je zadnjo sezono začel v ligi EBEL pri zagrebškem Medveščaku, a ga je moral med tekmovalnim obdobjem zapustiti. Kariero je nadaljeval na Danskem pri Rodovreju, kjer je bil na 17 tekmah rednega dela 92,6-odstotno zanesljiv, na dveh tekmah končnice pa skoraj 93-odstotno. V reprezentančnem dresu se je izkazal predvsem na olimpijskih igrah (93,1 %), na klavrnem aprilskem svetovnem prvenstvu pa se je njegov odstotek ubranjenih strelov zaustavil pri 89,2.

Krošelj, ki se je zunaj naših meja preizkusil na Slovaškem, Hrvaškem, Danskem, Norveškem in Švedskem, se na Češko za nekaj dni odpravlja na začetku julija, skupinske priprave pa bodo uradno začeli 23. julija.

V češki Ekstraligi bodo prihodnjo sezono igrali vsaj še trije Slovenci: branilci Sabahudin Kovačević, Matic Podlipnik (oba Karlovy Vary) in Blaž Gregorc (Sparta Praga).

Preberite še:
Blaž Gregorc
Sportal Blaž Gregorc bo zamenjal okolje
Jan Muršak
Sportal Muršaka čakajo švedski, Pintariča pa finski prvaki
Klemen Pretnar
Sportal Slovenski branilec od prvaka h klubskemu tekmecu
Ne spreglejte