Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 8. 2008,
16.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 20. 8. 2008, 16.10

8 let

Hafner čez "veliko lužo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po Robertu Kristanu, ki odhaja na Švedsko, je novega delodajalca našel tudi napadalec Tomo Hafner, ki se je preselil čez Atlantski ocean, in sicer k ekipi PrairieThunder, ki nastopa v ligi IHL.

Hafner, ki se kljub podpisani predpogodbi ni pojavil na prvih pripravah pred novo sezono, podobno pa se je tudi v minuli pridružil ekipi naknadno, se bo kot kaže preizkusil v Severni Ameriki. Podpisal je pogodbo z moštvom PrairieThunder, ki nastopa v ligi IHL (International hockey league). Vendar ima 28-letni napadalec tudi lepo možnost, da zaigra celo v ligi AHL, ki je po kakovosti takoj za NHL-lom, saj bo opravil preizkus pri Peoria Rivemen (podružnica ekipe St. Louis Blues). Za omenjeno moštvo je pred leti 24 nastopov zbral tudi Blaž Emeršič, vendar je takrat ekipa nastopala v ligi ECHL.

V kolikor igralcu, ki je v karieri igral le za Jesenice, ne bo uspelo prepričati trenerske stroke pri Peorii, bo nadaljeval z igranjem za Prairio, kjer ga bo vodil Jarrod Skalde, ki je zadnji del sezone preigral prav na Jesenicah in Hafnerja dobro pozna. "Tommy me je navdušil z odnosom do dela in željo po tekmovanju. Sem zelo vesel, da smo v svoje vrste zvabili igralca, ki je nastopal na vrhunskem nivoju mednarodnega tekmovanja, saj je igral na treh svetovnih prvenstvih, med drugim tudi na zadnjem v Kanadi," je dejal Skalde, ki je po koncu sezone končal igralsko kariero in presedlal v trenerske vode.

Hafner je v zadnji sezoni v ligi EBEL zaigral na 42 tekmah in dosegel 22 točk. Ni pa še znano, kako se bo na prestop odzvalo vodstvo Acronija Jesenic, saj je napadalec v suspenzu. Seveda v kolikor se vodstvo in igralec še nista sporazumela ter razšla ali pa določila višine odškodnine. V nasprotnem primeru bo po vsej verjetnosti še zelo vroče ...

Ne spreglejte