Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 5. 2011,
19.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 11. 5. 2011, 19.09

8 let

"Hat trick" Jaromira Jagra za udobno zmago Češke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejska reprezentanca Češke je na svetovnem prvenstvu v Bratislavi danes v prvi četrtfinalni tekmi premagala ZDA s 4:0 (1:0, 1:0, 2:0).

Svetovni prvaki Čehi so se po dosedanjem delu prvenstva skorajda sprehodili in edini od vseh ekip ne le ostali neporaženi - tudi Kanadčani še niso izgubili, a imajo eno zmago po podaljšku -, temveč tudi s polnim izkupičkom. Američani pa bi lahko v zadnjem krogu drugega dela izbrali drugega tekmeca, toda s porazom proti odpisanim Švicarjem so padli na četrto in naleteli na Čehe.

Pri Češki je Michal Frolik zamenjal poškodovanega Martina Havlata v doslej najbolj učinkovitem napadu s Patrikom Eliašem in Milanom Michalekom.

Američani so bili v uvodnih desetih minutah enakovreden tekmec. Imeli so celo kakšen strel več na vrata Ondreja Paveleca, v akciji z igralcem več pa je češkega vratarja rešila vratnica. Nato pa je na sceno stopil Jaromir Jagr. Stari mojster je še enkrat upravičil svoj sloves. V 19. minuti je načel mrežo Tya Conklina, zadetek pa je dal Čehom, ki so imeli tudi podporo polne dvorane Orange Arena, krila pred nadaljevanjem. Dve izključitvi na začetku drugega dela sta bili usodni za Američane, saj so Čehi vodstvo brez težav povišali na 2:0, spet pa se je z golom izkazal Jagr.

Češka je večji del zadnje tretjine brez težav vzdrževala prednost in imela premoč na ledu, ZDA pa niso imele prave priložnosti za preobrat. V zadnjih petih minutah pa so svetovni prvaki le še postavili piko na i. Najprej v edini akciji, kjer zraven ni bilo Jagra, z igralcem več Tomaš Plekanec, isti igralec pa je bil nato podajalec pri četrtem češkem golu, ki ga je dosegel kdo drug kot Jagr.

Čehi se bodo v petkovem polfinalu pomerili z zmagovalcem večernega dvoboja med Švedsko in Nemčijo.

Ne spreglejte