Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 7. 2019,
10.55

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Jaka Sodja Gašper Seršen Žiga Urukalo Alpska liga HDD Jesenice

Nedelja, 14. 7. 2019, 10.55

4 leta, 10 mesecev

Šesterica še naprej v rdečem dresu

Mladina ostaja, zdaj iščejo še izkušnje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Jaka Sodja HK SŽ Olimpija HDD Jesenice | Jaka Sodja (na fotografiji), Žiga Urukalo in Gašper Seršen bodo v jeseniško ekipo še naprej vnašali mladost. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Jaka Sodja (na fotografiji), Žiga Urukalo in Gašper Seršen bodo v jeseniško ekipo še naprej vnašali mladost.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Seznam igralcev HDD Sij Acroni Jesenice za prihodnjo sezono je za zdaj še precej prazen. Društvo je uradno pred nekaj dnevi naznanilo podaljšanje s kapetanom Andrejem Tavžljem, zdaj pa so sporočili, da bodo v mladi ekipi še naprej igrali tudi Jaka Sodja, Žiga Urukalo, Erik Svetina, Aljoša Crnovič, Žiga Kogovšek in Gašper Seršen.

HDD Jesenice
Sportal Na Jesenicah brez utopičnih napovedi

Čez dobra dva tedna bo članska ekipa železarjev, ki bo v novo sezono Alpske lige vstopila precej pomlajena in z zgolj slovenskimi hokejisti, začela skupinske priprave. Na to, kdo vse bo takrat pod pogodbo jeseniške ekipe, bo treba še počakati. Za zdaj so v gorenjskem kolektivu potrdili le peščico podaljšanj sodelovanj. Najizkušenejši med temi je kapetan, branilec Andrej Tavželj.

V dodatno pomlajeni zasedbi bodo še naprej drsali mladi upi, napadalca Jaka Sodja, Erik Svetina in Gašper Seršen, branilca Žiga Urukalo in Aljoša Crnovič ter vratar Žiga Kogovšek​​​​​​, ki bo v začetku sezone najverjetneje prvi čuvaj mreže.

Nekateri so bili v zadnjih dveh sezonah bolj ali manj standardni člani železarjev v Alpski ligi, pomagali pa so tudi ekipi HD Hidria Jesenice v ligi EBYSL do 20 let. Tokrat bodo hokejisti Hidrie igrali v IHL.

Mitja Šivic
Sportal Po več kot desetletju se vrača v Slovenijo, tokrat v vlogi trenerja Jesenic

Na Jesenicah pravijo, da bo ekipa v prihodnjih dneh vse bolj dobivala končno podobo. Največ težav glavni trener Mitja Šivic vidi pri krepitvi moštva s hokejisti, ki predstavljajo dodano vrednost. Kar nekaj nosilcev igre je namreč že zapustilo Podmežaklo, nekateri bi jo še lahko.

"Nekoliko večjo težavo vidim v igralcih, ki so neka dodana vrednost. Tudi z njimi sem v vsakodnevnih stikih. Dejstvo je, da bodo v ekipi morali biti tudi igralci, ki so dodana vrednost. Do avgusta so še trije tedni, marsikdo si v tujini ne bo našel kluba in bo sprejel našo ponudbo," je pred dnevi dejal Šivic, ki ob omembi ciljev mlade ekipe bolj kot k rezultatu stremi k temu, da bi njegovi varovanci napredovali. Tako hokejsko kot osebnostno.

Preberite še:

HDD JEsenice HK OLimpija
Sportal Kapetan ostaja na Jesenicah
Ne spreglejte