Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 2. 2024,
21.26

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

HK Olimpija IceHL

Torek, 13. 2. 2024, 21.26

2 meseca, 1 teden

ICEHL, 13. FEBRUAR

Olimpija se je vrnila z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
HK Olimpija : Vienna Capitals | Olimpija je premagala Dunajčane. | Foto HKO/Domen Jančič

Olimpija je premagala Dunajčane.

Foto: HKO/Domen Jančič

Po tednu, namenjenemu reprezentanci, so se hokejisti vrnili v klubski tekmovalni ritem. Člani HK SŽ Olimpija so danes v Tivoliju s 3:0 premagali Dunaj, za katerega bo čez dober teden najverjetneje konec sezone IceHL. Ljubljančani so si že zagotovili vsaj dodatne boje za četrtfinale, še vedno pa imajo nekaj teoretičnih možnosti, da si vstopnico za končnico zagotovijo neposredno po rednem delu tekmovanja, ki se bo končal 23. februarja. 

Hokejisti Olimpije bodo do konca rednega dela IceHL odigrali še štiri tekme, še dve v tem tednu in dve v prihodnjem. Ljubljančani so trenutno zanesljivo na mestih, ki po rednem delu zagotavljajo kvalifikacije za četrtfinale (mesta med 7 in 10), ob zelo ugodnem razpletu pa bi lahko še ujeli celo neposredno uvrstitev s šestim mestom.

Danes so dobili prve tri točke od še možnih 15, potem ko so v zadnji tretjini strli letos sicer precej razglašene Dunajčane. Ti so daleč od mest za končnico, teoretično pa bi vanjo še lahko prišli, a le ob stoodstotnem izkupičku do konca rednega dela.

Zato so v prvem delu tudi močno pritisnili in imeli nekaj premoči ter več nevarnejših akcij, a Lukaš Horak v vratih domačih ni klonil. Prav tako ne v drugi tretjini, ko pa bi lahko do gola prišli domači. Najprej je namreč okvir vrat stresel Žiga Pavlin, nekaj minut zatem še Aleksandar Magovac, izid pa je bil po 40 minutah 0:0.

Potem pa so zeleno-beli le prišli do vodilnega gola, ko je Žiga Pance v 52. minuti izkoristil sploh prvi domači "power play". Gostje so morali tvegati in so že sedem minut pred koncem potegnili iz vrat Stefana Steena, kar pa so domači izkoristili še za drugi gol Jake Sodje. V končnici so živčni gostje igrali grobo in skušali izzvati Ljubljančane, a so ti tekmo pripeljali do konca brez praske in brez prejetega gola, za piko na i pa je Nik Simšič ob še enem poskusu Dunaja brez vratarja potrdil zmago v zadnji minuti.

Do konca rednega dela bodo sicer imeli Ljubljančani zelo zahteven razpored, saj igrajo še s štirimi ekipami z vrha lestvice: v petek gostijo tretji Salzburg, v nedeljo gostujejo pri vodilnem Celovcu, naslednji teden pa sledita še domača tekma z drugim Fehervarjem in gostovanje pri četrtem Linzu.

Beljačani Marcela Rodmana so pomembne točke ujeli proti Asiagu. | Foto: www.alesfevzer.com Beljačani Marcela Rodmana so pomembne točke ujeli proti Asiagu. Foto: www.alesfevzer.com

Beljak (Robert Sabolič, Blaž Tomaževič), ki ga s trenerske klopi vodi Marcel Rodman, njegov pomočnik pa je David Rodman, jee pomembne točke v boju za končnico ujel pri Asiagu, ki ga je premagal s 4:2, hudo bitko pa sta uprizorila Pustertal in Bolzano. Ta je v gosteh zmagal šele po podaljšku s 5:4. Linz se je na mestu za končnico utrdil z zmago s 5:2 nad Vorarlbergom (Luka Maver).

Derbi kroga pa se je odvil na Koroškem, kjer je Celovec (Jan Muršak, Luka Gomboc) gostil Fehervar (Anže Kuralt) in ga premagal gladko s 5:2. Obe moštvi sta si že zagotovili četrtfinale.

Innsbruck je točke za končnico našel z zmago s 4:1 proti odpisanemu Gradcu (Ken Ograjenšek, Blaž Gregorc), za katerim je sezona za pozabo. Graški panterji so zadnji, sezona se bo zanje končala čez deset dni.

Liga ICE

Torek, 13. februar:

Lestvica:

Preberite še:

HDD Jesenice : HK Olimpija
Sportal Dobili, po kar so prišli #video
VSV Beljak : HK Olimpija
Sportal Za Olimpijo usoden gol v prvi minuti podaljška
Ne spreglejte