Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 3. 2008,
18.55

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 3. 2008, 18.55

8 let, 1 mesec

In kaj pravijo Jeseničani …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za mnenje o nastopih ZM Olimpije, ki se tudi v finalu hokejske lige EBEL sila uspešno kosa z bogatim salzburškim Red Bullom, smo povprašali tudi nekaj jeseniških hokejistov.

V slovenskem športu poznamo le malo tako zagrizenih rivalstev kot je hokejsko med največjima inštitucijama Jesenicami in Olimpijo, zato bi se morda marsikomu zdelo spraševati igralce ene o drugi provokativno, če že ne neokusno. A kot vselej, so tudi tokrat športniki dokazali, da so nad nizkotnimi navijaškimi strastmi, in v prvi vrsti ljubitelji dobre igre.

In kaj torej pravijo jeseniški hokejisti o uspehih ZM Olimpije v letošnji ligi EBEL?

Aleš Kranjc, branilec Železarjev: "Vrhunsko! Imeli so kar nekaj sreče s tujimi okrepitvami, pa tudi na splošno je v tako močni ligi kot je EBEL potrebno imeti veliko sreče, da se pride tako daleč. To je zagotovo velik uspeh za slovenski hokej. Sojenje smo tudi mi lani čutili kot zelo pristransko, a smo se nanj letos navadili. V polfinalu in finalu pa je morda še bolj ostro. Mislim, da je zelo pristransko do avstrijskih ekip, očitno pa se Avstrijcem zdi, da so Ljubljančani prilezli že dovolj daleč."

Robi Kristan, vratar Železarjev: "Olimpija je sigurno pripravila poskrbela za presenečenje, a glede na igro, ki so jo prikazali v 'playoffu', niti ne tako zelo veliko. Sojenje letos ni bilo tako slabo kot lani. Vsak sodnik ima pač svoj kriterij in s tem se je treba sprijazniti. Pričakujem, da bo končnica državnega prvenstva popolnoma druga zgodba, morda bodo izvrstni tujci pri Olimpiji zanjo malce manj motivirani. Komaj pa že čakam, da se začne, saj imamo treningov že vrh glave."

Jurij Goličič, napadalec Železarjev: "Olimpija ima letos fenomenalno sezono. Glede na ekipo so dosegli maksimum, to pa se zgodi le redko. Vsi njihovi tujci so zelo motivirani in se na vsaki tekmi borijo do konca. tako pa se lahko enakovredno kosajo z bogatejšimi avstrijskimi ekipami. Sojenje je bilo lani precej slabše, letos pa, vsaj kar se nas tiče, ni bilo tako pristransko. Vedno se sicer najde prekršek, ki bi ga morali piskati, a na splošno se s sojenjem nima smisla obremenjevati."

Marcel Rodman, napadalec Dunaja in po novem Jesenic: "Ne vem, kaj naj si misli. Na nek način so Ljubljančani dokazali, da je liga zelo izenačena. Tudi ko jim res ni šlo, ko je izgledalo, da so odpisani, ko so se po krizi in seriji slabih rezultatov med sezono znašli v družbi Albe in Gradca tik pred izpadom, so se pobrali in prišli kamor so prišli. V finalu so bili že tik pred zmago, po tistem kar se je zgodilo (razveljavljena zmaga s četrte tekme finala, op.p.), pa žal niso več tako blizu. V vsakem primeru je to kar so prikazali v tej sezoni zelo pozitivno za slovenski hokej in dokaz, kaj vse se da doseči. Sojenje se je tudi meni lani zdelo precej pristransko, a je to zelo subjektivna ocena. Verjetno vedno vidiš več prekrškov nad ekipo za katero navijaš, prepričan pa sem, da kakšno goljufanje ni v interesu lige in sponzorjev."

Kakor koli se že razplete v ligi EBEL, se najbrž lahko strinjamo, da bo na ledenih ploskvah še zelo zanimivo. Čaka nas namreč še končnica državnega prvenstva, meseca maja pa še "češnja na smetani", svetovno prvenstvo elitne divizije v Kanadi.

Ne spreglejte