Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 1. 2016,
12.07

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

dražba blagovna znamka

Sreda, 27. 1. 2016, 12.07

4 leta, 5 mesecev

Izklicna cena za blagovno znamko HK Jesenice krepko poskočila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Poskus prodaje blagovne znamke HK Jesenice na prvi dražbi ni uspel. Predlagana višina izklicne cene za novo dražbo je 25 tisoč evrov, kar je skoraj 21-krat višji znesek od novembrske izklicne cene.

Pred dvema mesecema je slovensko hokejsko javnost predramila novica, da je na dražbi blagovne znamke slovenskega hokejskega velikana HK Jesenice najvišji znesek ponudil Boris Požeg. Ljubljančan je takrat za nakup ponudil kar 125-kratnik izklicne cene – novembra je znašala 1.200 evrov –, 150 tisoč evrov, in pustil odprtih ust tiste, ki so se 24. novembra odpravili na dražbo v Mursko Soboto.

Stečajni upravitelj Štefan Ščap je kaj hitro izrazil dvome, da bo dražba na koncu uspešna. In res ni bila. Požeg namreč ni podpisal prodajne pogodbe, ni plačal določene kupnine in je odstopil od nakupa. "Pripravljen sem bil plačati, vendar sem spoznal, da bi šel ta denar, teh 150 tisoč evrov, državi oziroma bankam, kar se mi zdi brez zveze. Dobil sem slabe informacije, ta denar bi dal, če bi šel neposredno v šport. Od pogodbe odstopam. Zakaj bi nekdo dobil ta denar, šport pa od tega ne bi imel prav nič?" je, kot poroča Ekipa SN, umik komentiral Požeg.

Za skoraj 21-krat višja cena

Nakup vsega, kar je ostalo od nekoč trofejnega jeseniškega kluba v stečaju, ki upnikom dolguje več kot dva milijona evrov (2.014.074,08 evrov), bodo ponovili na naslednji dražbi. Okrožno sodišče v Kranju je namreč 14. januarja sklenilo, da se "o prodaji premoženja stečajnega dolžnika: znamka Hokejski klub Jesenice in logotipi" odloči tako, da se prodaja opravi na podlagi nove javne dražbe z zviševanjem izklicne cene.

Kot je razvidno iz sklepa, dostopnega na spletnih straneh Ajpesa, bo nova izklicna cena 25 tisoč evrov kar je za skoraj 21-krat višji znesek od novembrskega, varščina pa znaša 2.500 evrov.

Datum nove dražbe še ni znan, saj je proti temu sklepu dovoljeno vložiti ugovor v 15 dneh od dneva vročitve oziroma od objave sklepa – 15. januarja. Omenimo le, da je bil datum prve dražbe uradno objavljen dober mesec dni pred dražbo.

Ne spreglejte