Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2007,
16.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 7. 12. 2007, 16.48

8 let

Izključitve pogubne za Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Olimpije so se po manj kot tednu znova odpravili v Celovec, kjer so se v 21. krogu hokejske lige EBEL pomerili s KAC-em in izgubili z 2:6.

"Zmaje" je prvič s tribune spremljal novi trenel Mike Posma. Slednji bo, kot kaže, imel veliko dela, saj je Olimpija znova doživela poraz, tokrat z 2:6, usodne pa so bile predvsem izključitve, saj so gostje ob igralcu več to več kot dobro izkoristili. Dvorana tokrat ni bila tako polna kot na predhodni medsebojni tekmi, saj naj bi domači navijači bojkotirali svoje ljubljence, saj so slednji proti največjemu rivalu VSV-ju izgubili na domačem igrišču kar 20 tekem od enaindvajsetih.

V uvodnih minutah sta bili ekipi izenačeni, pripravili sta si tudi nekaj priložnosti. V deveti minuti je imela Olimpija igralca manj na ledu, kljub temu pa si je pripravila dve lepi priložnosti, obe je imel Brendan Yarema. Tudi v nadaljevanju je imela nekaj več od igre, a so se gostje prvi veselili zadetka, ko je Andrew Schneider imel od branilcev pred sabo le Andreja Pavlina, slednjemu iz zapestja streljal med nogami, plošček pa se je od vratnice odbil v gol, kar je bil tudi edini zadetek v prvi tretjini.

Izključitve znova usodne

V drugi tretjini so imeli domači v prvih treh minutah terensko premoč, nato pa je imel Nik Zupančič po podaji Dejana Kontreca lepo priložnost, a je streljal mimo vrat. Sledile so minute Olimpije, v 24. minuti je Tomaž Vnuk izenačil na 1:1, malo zatem pa je malo manjkalo, da ni Raffaele Intranuovo gostom prinesel vodstva. V 26. minuti je bil izključen Greg Kuznik, kar je KAC izkoristil, saj je po podaji Jeremyja Rebeka in Schneiderja zadel Cristoph Harand. Le minuto za tem je bil izključen igralec Olimpije Robert Ciglenečki, ki je po poškodbi znova zaigral, domači pa so z igralcem več povišali vodstvo na 3:1. Znova so je med dobitnike točk vpisala ista trojica kot pri drugem golu, le da je Alexa Westlunda premagal Schneider.

Po tem so "zmaji" za nekaj minut padli v igri, vse do 32. minute, ko je bil Vnuk uspešnejši pri metu ploščka, slednjega v padcu podal do Intranuova, ki je v solo prodoru zadel desni zgornji kot mreže in znižal izid na 2:3. Ko je Olimpija znova prevzemala pobudo je prejela četrti gol, do katerega so Celovčani prišli s kar nekaj sreče, zadetek pa je dosegel Warren Norris.

V zadnji tretjini si v začetku nobena ekipa ni pripravila resnejše priložnosti, nato pa znova izključitev pri gostih in, ob prednosti igralca več, zadetek domačih. Na 5:2 je povišal Harand. Tri minute kasneje so igralci KAC-a pokazali kako enostaven je lahko hokej, saj so z nekaj podajami zlahka prišli v nasprotnikovo tretjini in na koncu tudi zadeli za 6:2. Prvi zadetek za svoj novi klub je dosegel Robert Valicevic. Do konca je imela nekaj lepih priložnosti tudi Olimpija, a se rezultat ni spremenil.

Ne spreglejte