Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 1. 2018,
9.20

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

HK Olimpija HDD Jesenice Alpska liga Gaber Glavič Andrej Brodnik

Nedelja, 7. 1. 2018, 9.20

6 let, 4 mesece

Pogled po zmagi Jesenic nad Olimpijo

"Ko se ti morajo druge ekipe prilagajati, je lepo igrati in delati"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Olimpija vs Jesenice | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Pričakoval sem boljši začetek, a fantje so se po pogovoru zbudili in rezultat na koncu je bil, kot smo ga želeli. Na derbiju šteje le zmaga, cilj smo dosegli," je bil po zanesljivi zmagi Jesenic s 6:2 nad Olimpijo zadovoljen trener železarjev Gaber Glavič, čigar moštvo je bilo tudi tokrat večji del tekme boljši nasprotnik.

Še petič v okviru Alpske lige sta se to sezono udarila največja slovenska hokejska tekmeca Olimpija in Jesenice, še četrtič so zmagali gostje iz Gorenjske. Ti so po prvi tretjini, ki so jo zmaji dobili z 1:0, stopnjevali ritem. Bolj ko se je tekma prevešala v drugo polovico, bolj nevaren tekmec so postajali, s precej več moči od gostiteljev.

Trener Gaber Glavič je tudi tokrat priložnost za igro ponujal vsem štirimi peterkam, Olimpijin Andrej Brodnik pa se je zanašal na manjše število igralcev. Kako pomembna je bila na obračunu, na katerem ni manjkalo provokacij in kazenskih minut, daljša klop Jesenic?

"Morda je bilo tudi to, morda ne. Bi se pa obrnil tudi na korektnost sodnikov. Olimpija igra grobo, igra, če se lahko tako izrazim, s filozofijo malo po starem, vsi 'cross checki', vsa spotikanja … To se danes vse kaznuje in sodnik je tokrat to videl. Zaradi tega smo imeli tudi kar nekaj 'power-playev'. Hokej je šel v to smer, da te stvari niso več dovoljene in da predstavljajo prekršek. Če ne bi bilo tako, bi tudi mi verjetno drugače igrali," je razlagal Glavič.

Pričakoval boljši začetek, a so se nato zbudili

Gaber Glavič z uvodom ni bil najbolj zadovoljen, z nadaljevanjem pa toliko bolj. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Gaber Glavič z uvodom ni bil najbolj zadovoljen, z nadaljevanjem pa toliko bolj. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nekdanji vratar je priznal, da v prvi tretjini niso bili na želeni ravni, a so fantje po pogovoru upoštevali navodila in zaigrali bolje.

"Pričakoval sem naš boljši začetek, o teh stvareh smo se pogovarjali med tretjinama, saj je bila Olimpija v prvi boljša. Lahko rečem, da je bila to celo morda edina tretjina, v kateri je bila Olimpija letos boljša, to moramo odkrito priznati. Moje besede so bile namenjene temu, da se zbudimo, fantje so to poslušali in rezultat je na koncu takšen, kot smo si ga želeli. Vsekakor smo z zmago zadovoljni. To je bil naš cilj. Na derbiju vedno šteje le zmaga, s tem smo zadovoljni. Delali smo stvari, ki jih morda na prejšnjih tekmah nismo. Gre za malenkosti, na koncu smo petkrat zadeli v mrežo Kristana in enkrat v prazno."

Naslednji derbi sledi že prihodnjo soboto, ko bosta ekipi palice prekrižali na Jesenicah. Glavič se bo držal podobnega sistema: "Nimamo kaj menjati, ne menjamo niti proti preostalim ekipam, preprosto se morajo druge ekipe prilagajati nam. Ko je tako, je dobro delati in lepo igrati."

Gradil bi na prvi tretjini

Andrej Brodnik si želi pametnejše odločitve in manj izključitev. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Andrej Brodnik si želi pametnejše odločitve in manj izključitev. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Bo pa v želji po ugodnem rezultatu morala nekaj spremeniti Olimpija.

"Vsak poraz te kaj nauči in ti da misliti. Vodilo nam mora biti prva tretjina, treba je graditi na igri iz tega dela tekme," je razmišljal trener zeleno-belih Andrej Brodnik, ki ni bil prav gostobeseden. S prstom je kazal na napake in izključitve – precej nervoze je bilo tudi pri vratarju Robertu Kristanu –, ki si jih proti Jesenicam ne bi smeli privoščiti.

"V prvi tretjini smo odigrali super. Dokler smo igrali pet na pet, do vseh tistih izključitev, je bilo kar precej enakovredno, iz druge v tretjo tretjino pa se nam je vse skupaj zlomilo in narobe razvijalo. V drugi tretjini smo videli veliko izključitev, dve neumni odločitvi, nato pa se je vse skupaj obrnilo proti nam. Pri takem nasprotniku si ne smemo dovoliti toliko izključitev in moramo izbirati pametnejše odločitve," je dejal Brodnik, ki je moral še četrtič čestitati mlajšemu kolegu na klopi Jesenic.

Ne spreglejte