Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 12. 2007,
10.59

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 12. 2007, 10.59

8 let, 1 mesec

Jubilej trenerja Calgaryja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V noči na ponedeljek je bilo v ligi NHL odigranih pet tekem. Calgary je na krilih Iginle, Langkowa in Huseliusa v gosteh ugnal St. Louis.

John Madden in Martin Brodeaur sta bila tvorca zmage New Jerseyja v derbiju atlantske skupine. Madden je dosegel dva gola, Brodeaur pa je zaustavil 29 strelov in ubranil kazenski strel. Za Hudiče, ki so v domačem hramu že desetič zapored premagali goste iz Philadelphie, sta zadela še Arron Asham in Jamie Langenbrunner, za Letalce pa Mike Richards in Daniel Briere.

Phoenix se je v Madison Square Gardnu dobesedno poigral z New York Rangersom. Morda je temu botrovalo dejstvo, da je legendarni Wayne Gretzky prvič zasedel mesto na klopi Kojotov v tem kultnem prizorišču, kjer je v obdobju svoje bogate igralske kariere s svojimi lucidnimi potezami navduševal domače gledalce od leta 1996 do 1999. "The Great One", kot ga imenujejo ljubitelji hokeja, je navdahnil svoje varovance iz ameriške zvezne države Arizona, predvsem Joela Perraulta, ki je dosegel dva gola in podajo. Za Kojote so zadeli še Daniel Carcillo, Radim Vrbata in Fredrik Sjostrom, za Rangerje pa je edini gol dosegel Dan Girardi.

Calgary je slavil v St. Loiusu. Jarome Iginla je prispeval dva gola in podaji za zmago s 5:3, za kanadsko moštvo pa sta zadela še Daymond Langkow (2) in Kristian Huselius. V domači ekipi je krstno tekmo odigral Andy McDonald in prispeval gol in podajo. V vetrovnem mestu je Florida premagala Chicago s 3:1. Gostujoči vratar Tomas Vokoun je zaustavil kar 43 strelov, gole pa so dosegli Jay Bouwmeester, Rostislav Olesz in Richard Zednik.

Najdaljša tekma je bila v Anaheimu, kjer je za domače moštvo po dolgem času zaigral branilec Scott Niedermayer. Odločitev o zmagovalcu je padla šele po izvajanju kazenskih strelih. V rednem delu je za domače zadel Bobby Ryan, za goste pa Torrey Mitchell. V podaljšku se mreži nista zatresli, v šesti seriji kazenskih strelov pa je za goste zadel Joe Thornton.


Liga NHL, 16. december:

New Jersey : Philadelphia 4:2 Madden 2, Asham, Langenbrunner; Richards, Briere

NY Rangers : Phoenix 1:5 Girardi; Perrault 2, Carcillo, Vrbata, Sjoström

St. Louis : Calgary 3:5 McDonald, Boyes, Stempniak; Iginla 2, Langkow 2, Huselius

Chicago : Florida 1:3 Bolland; Olesz, Zednik, Bouwmeester

Anaheim : San Jose 1:2 * Ryan; Mitchell, Thornton

* - po kazenskih strelih

Ne spreglejte