Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 7. 2010,
14.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 10. 7. 2010, 14.26

8 let

Kanalcu zaupan nov štiriletni mandat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na Občnem zboru hokejskega moštva Acroni Jesenice so v petek nov štiriletni mandat zaupali dosedanjemu predsedniku Slavku Kanalcu, ki si je za primerni cilj zadal nadaljevanje sanacije kluba.

Slavko Kanalec je jeseniški klub prevzel na začetku novembra leta 2008, v petek pa mu je bil zaupan nov mandat, ki se bo iztekel leta 2014. V tem času si je stari/novi predsednik kot primarni cilj zadal, da se bo klub saniral. Tako bo v prihodnji sezoni od proračuna, ki bo znašal okoli 1.660.000 evrov, 200.000 evrov namenjenih prav sanaciji.

Kanalec pa si želi tudi, da bi si v Podmežakli, ki bo dobila novih 1500 sedežev, v povprečju tekme ogledalo 3000 ljudi. ''S tem namenom smo tudi znižali cene vstopnic, s čimer smo izpolnili obljubo iz lanske sezone do ljubiteljev hokeja, UO pa se zavezuje, da bo vsa sredstva, pridobljena iz naslova vstopnine, ob sponzorskih sredstvih, namenjena za plače igralcem. Obvezo bodo imeli tudi igralci na ledeni ploskvi, ki bodo s svojimi dobrimi igrami in zmagami v dvorano privabljali gledalce,'' je za klubsko spletno stran dejal Kanalec.

Elik naj bi se vrnil na Jesenice

Na Občnem zboru pa se je v minulo sezono ozrl tudi športni direktor Zvone Šuvak: ''Sam sem zelo vesel, da se je sezona zaključila tako kot se je, za mene je bila več kot uspešna, najbolj pa me veseli, da so se mladi igralci uveljavili, da so dobili veliko priložnosti, pa čeprav smo svoje prave igre začeli kazati šele proti koncu leta in meseca januarja, kar pa je bilo pričakovano in sem napovedal že pred lansko sezono.''

Nekdanji izvrstni napadalec bo imel v prihodnjih tednih še veliko dela pri sestavi ekipe, ki naj bi ob domačih igralcih vsebovala tudi šest do sedem tujih igralcev. Med njimi naj bi bili tudi trije, ki so lani nosili dres Železarjev, in sicer vratar Dov Grumet Morris, branilec Alexander Dück in napadalec Todd Elik. Zanimivo bo videti predvsem, ali se bo slednji zares vrnil glede na dogodke ob koncu sezone. O trenerskem imenu tokrat ni bilo nič govora.

Ne spreglejte