Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 3. 2016,
11.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

hokej Anže Kopitar Anže Kopitar

Sreda, 23. 3. 2016, 11.31

6 let, 7 mesecev

Kopitarja izjemna predstava Minnesotine hobotnica ni presenetila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Devan dubnyk | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Moramo mu čestitati, a ni nas presenetil," je po porazu z 1:2 z Minnesoto vratarja divjakov pohvalil Anže Kopitar in razloge za ničlo iskal v neizkoriščenih priložnostih.

Pestri štirje dnevi so za Los Angeles Kings. Odigrali so tri tekme in doma premagali Boston, v gosteh pa najprej izgubili pri Nashvillu, v noči na sredo pa še pri Minnesoti. Ta se lahko za pomembno zmago, s katero se je na zahodu prebila na mesto, ki prinaša wild-card vstopnico za končnico, zahvali vratarju Devanu Dubnyku. Moštvo lahko vsake toliko zmago ukrade tudi z izjemno predstavo svojega čuvaja mreže.

 

Bilo ga je zabavno gledati


Tridesetletnik jo je prikazal prav proti Kraljem, ki so bili nevarnejši od gostiteljev. Proti vratom Dubnyka so sprožili kar 39 strelov, člani Minnesote pa so proti Jonathanu Quicku ustrelili le 18-krat. "Moramo mu čestitati. Že nekaj časa svoje delo opravlja dobro, tako da nas ni presenetil. Mi bi morali svoje naloge opraviti bolje in mu še otežiti delo, a vse čestitke za njegovo predstavo," je po drugi ničli v dobrem dnevu dejal Anže Kopitar, ki se prvič po šestih tekmah ni vpisal med strelce zadetkov ali podajalce.

Tudi domači tabor je po veliki zmagi s prstom pokazal na prvo hobotnico obračuna. "Bil je odličen, tekmovalen, preprosto je hotel zmagati in ekipi pokazati, da jo lahko drži v igri vso tekmo. Pred svojimi vrati sicer nismo prikazali takšne igre, kot bi si jo želel, je pa bilo zabavno gledati Dubnyka, kako odločen je bil, tudi po odbitih ploščkih. Res odlična predstava," je varovanca pohvalil John Torchetti, ki se je v vlogi trenerskega gasilca Minnesote znašel pred dobrim mesecem. Njegovo moštvo ima še vedno lepe možnosti, da še četrtič zapored zaigra v izločilnih bojih.

 

Najti recept za zadetek z igralcem več

Tam bodo po letu posta tudi člani LA Kings, ki kljub porazoma ostajajo na vrhu pacifiške divizije. Da bi tam ostali tudi po rednem delu sezone, bo treba v prihodnje izboljšati učinkovitost. Ta v torkovem večeru ni bila na njihovi strani.

Anže Kopitar je s prstom pokazal na neučinkovitost, ki je Kralje v tej sezoni že nekajkrat tepla. | Foto: Guliverimage/Getty Images Anže Kopitar je s prstom pokazal na neučinkovitost, ki je Kralje v tej sezoni že nekajkrat tepla. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Igrali smo bolje kot dan prej, a spet se je pokazalo, kako pomembna je igra z igralcem več, ki dela razliko (Minnesota je z 2:0 povedla v power-playu, op. a.). Moramo najti recept za zadetke ob številčni premoči. Nocoj nismo imeli veliko časa igralca več (imeli so le dva power-playa, op. a.), imeli pa smo nekaj lepih priložnosti, a jih nismo izkoristili. Drew (Doughty, op. a.) je nekajkrat lepo poskušal, pa ni zadel. Ko ne zadeneš in imaš lepe priložnosti, se lahko tolažiš s tem, da imaš priložnosti, a v resnici je najpomembneje, da najdeš način, kako plošček spraviti v gol," je na neučinkovitost še opozoril slovenski hokejist.

Ta bo danes s soigralci "počival", že v četrtek pa bo pri Winnipegu spet drsal pod soji žarometov najkakovostnejše hokejske lige na svetu.

Ne spreglejte