Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 3. 2014,
19.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 16. 3. 2014, 19.25

8 let

Krize prvakov ni uspel rešiti. Bo našel recept za moštvo z dna lestvice?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Christer Olsson, ki se je moral po neuspešni sezoni posloviti z mesta trenerja Celovca, ostaja v ligi EBEL. Poveljeval bo Innsbrucku, ki naj bi ga zapustila najučinkovitejša moža, dvojčka Donati.

Švedski strateg bo tudi v prihodnosti del razširjenega avstrijskega prvenstva. Potem ko je v lanski sezoni Korošce popeljal do naslova prvakov, mu letos ni uspelo zajeziti krize v moštvu, s katerim je ostal celo brez končnice. Kaj kmalu po razočaranju je vodstvo Celovca nad njim naredilo križ in v svoje vrste zvabilo nekdanjega trenerja Orlov iz Znojma Martina Stloukala. A Skandinavec je hitro dobil novo ponudbo. V prihodnjih dveh sezonah bo poskušal najti rešitev za Innsbruck, ki se od vrnitve v ligo EBEL še naprej sprašuje, kako skočiti v izločilne boje. Zadnji dve sezoni je namreč, podobno kot Olimpija, ostal brez končnice. Christerja Olssona vsekakor čaka težka naloga, a verjame, da ji bo kos: "Prepričan sem, da lahko z ustreznimi legionarji in s trenutno ekipo Innsbrucku zagotovimo dolgoročni uspeh."

Na tej poti pa 43-letnik ne bo mogel računati na najučinkovitejša ''morska psa'' sezone. Dvojčka Tyler in Justin Donati po poročanju avstrijskih medijev zapuščata Tirolsko, saj z vodstvom nista našla skupnega jezika o podaljšanju sodelovanja. Odhod kanadsko-italijanskega para je zaznati tudi v besedah predsednika Innsbrucka Güntherja Hanschitza,ki pravi, "da Innsbruck za uspeh moštva ne potrebuje 'kolekcije' najboljših hokejistov, pač pa tiste, ki so pripravljeni garati in so za uspeh pripravljeni plačati določeno ceno."

Na to, kdo bo v prihodnji sezoni med Olssonovimi varovanci, bo treba še nekoliko počakati, je pa že zdaj jasno, da mu bo na pomoč priskočil tudi Pierre Beaulieu, s katerim sta skupaj sodelovala pri Celovcu.

Ne spreglejte