Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 4. 2012,
23.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 5. 4. 2012, 23.03

8 let

L. Bašič: Z dokazovanjem do mesta v izbrani vrsti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Med manj izkušenimi slovenski reprezentanti je napadalec Luka Bašič, ki je v članski reprezentančni konkurenci odigral štiri obračune. Sam si želi biti del zasedbe, ki bo v Stožicah napadala elito.

Slovenski selektor ima v tem trenutku na voljo 14 napadalcev, a še vedno čaka na prihod Mitje Šivica in Rok Pajiča, ki še nista končala s tekmovanjem v Franciji oziroma na Češkem. Tako bo moral slovenski strateg nekaj igralcev prekrižati, pod največjim drobnogledom bo prav trojica, ki za sabo nima še nobenega svetovnega prvenstva, in sicer so to Eric Pance, Anže Kuralt in Luka Bašič.

Slednji ima v članski konkurenci štiri nastope za ''rise'', dva je zbral v tej in dva v pretekli sezoni. ''To je super občutek, ko prejmeš povabilo v reprezentanco in si med temi fanti. Lani je bil zame vpoklic v reprezentanco nekaj novega, letos pa je že nekoliko drugače, saj sem vse igralce že spoznal. Vesel sem, da sem zraven in upam, da si bom izboril mesto v izbrani vrsti za svetovno prvenstvo,'' se igranja v članski izbrani vrsti veseli 22-letni napadalec, ki pa se zaveda, da dokončna zasedba še ni izoblikovana: ''Mislim, da sem obe tekmi na Poljskem dokaj dobro odigral, vendar pa gre še vedno za širši seznam. Še vedno se bo potrebno dokazovati na vseki tekmi in treningu. Svetovno prvenstvo je še daleč.''

V Franciji se je po menjavi trenerja krivulja obrnil navzgor

V tej sezoni se je Bašič preselil v Francijo, kjer je okrepil Amiens, s slednjim se je prebil vse do četrtfinala, kjer pa je izpadel. V rednem delu je nekdanji član Olimpije na 26 tekmah dosegel 17 točk, odlično pa mu je šlo v končnici, kjer je na 10 tekmah zbral 12 točk. Še posebej se je izkazal pri enem zadetku, katerega je dosegel izza vrat v slogu največjih mojstrov hokeja na ledu.

''Sezona se je začela dokaj slabo, po menjavi trenerja sem tudi dobil več priložnosti, hkrati se je krivulja obrnila navzgor. Tudi sam sem začel prikazovati boljše predstave, še posebej dobro pa mi je šlo od rok v končnici. Zaključek sezone je bil zares na visoki ravni, celotna ekipa je odigrala dobro,'' je ocenil leto v Franciji, kjer ostaja tudi prihodnji dve sezoni, saj je podaljšal pogodbo, za konec pa nam je še zaupal, koliko svobode ima v igri v Amiensu: ''Kar se tiče v napadalni tretjini imamo veliko svobode, v obrambi tretjini pa ne. Finski trener zahteva disciplino, v obrambi se morajo igralci vračati v obrambo. Pri omenjenem zadetku me je spodbujal, naj ga skušam dati, ko pa imaš takšno zaupanje, potem ti tudi takšne zadeve uspevajo.''

Ne spreglejte