Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 6. 2013,
21.07

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vincent Lecavalier

Četrtek, 27. 6. 2013, 21.07

8 let, 1 mesec

Legendo odpravili s 30 milijoni ameriških dolarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kapetan Tampa Baya Vincent Lecavalier je imel pred sabo še sedemletno pogodbo, ki pa je nikoli ne bo izpolnil. Klub se je odločil za odkup pogodbe, kar ga bo stalo 30 milijonov ameriških dolarjev.

Klubi v zadnjih dneh kar tekmujejo, kateri bo za odkup pogodbe plačal igralcem več denarja. Pri Philadelphii so tako odkupili pogodbo zvezdnikoma Dannyju Brierju in Ilji Brizgalovu. Slednji je bil doslej rekorder, saj bo za odkup pogodbe prejel kar 23 milijonov ameriški dolarjev.

V četrtek pa je prišlo do nove prekinitve in odkupa pogodbe. Tokrat veliko bolj nepričakovano kot v primeru Brizgalova. Pri Tampa Bay Lightning so se odločili, da se razidejo z Vincentom Levacalierjem. Slednji je za razliko od Brierja in Brizgalova klubska ikona oziroma kar legenda. Ali pa franšizen igralec, če želite. Leta 1998 je bil na naboru izbran kot prvi prav s strani ''strel'', zadnjih pet sezon pa kapetan. V dresu ''strel'' je odigral 14 sezon in na 1100 tekmah zbral 926 točk. A generalni direktor kluba Steve Yzerman se je odločil, da bo prenavljal ekipo brez 33-letnega veterana, ki je kar lepo obremenil klubski proračun. ''Vinny je eden najzaslužnejših igralcev za naše uspehe. Še posebej pri osvojenem Stanleyjevem pokalu leta 2004. Njegov doprinos k vsemu je neizmerljiv. Ne moremo se mu zahvaliti dovolj,'' je čustveno začel Yzerman, nato pa nadaljeval: ''Po dolgotrajnem razmišljanju pa smo sprejeli odločitev, da je to potrebna in pomembna poteza, ki se nam bo obrestovala na daljši rok.'' Lecavalier je imel še sedemletno pogodbo, zato bo klub za prekinitev globoko segel v žep. Kanadčanu bo moral izplačati kar 30 milijonov ameriški dolarjev. Prav visoka odpravnina in dejstvo, da bo že 5. julija prost igralec in bo lahko podpisal novo donosno pogodbo z drugim klubom, bo dovolj, da Lecavalier ne bo dolgo jezen zaradi poteze vodstva.

Ne spreglejte