Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 1. 2019,
19.22

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Innsbruck Luka Gračnar Ken Ograjenšek Graz 99ers Mark Čepon Nik Simšič Mitja Robar Medveščak Zagreb Sapa Fehervar Anže Kuralt liga EBEL

Nedelja, 27. 1. 2019, 19.22

5 let, 3 mesece

Liga EBEL, med 25. in 27. januarjem

Kuraltovi zapravili vodstvo in izpustili pomembni točki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Anže Kuralt Fehervar | Fehervar je v Avstriji vodil s 3:1, na koncu pa izgubil s 3:4 in zapravil veliki točki. | Foto Sportida

Fehervar je v Avstriji vodil s 3:1, na koncu pa izgubil s 3:4 in zapravil veliki točki.

Foto: Sportida

Do konca prvega dela lige EBEL (44 krogov), po katerem si najboljših šest ekip že zagotovi četrtfinale, preostalih šest pa se pozneje bori za preostali dve četrtfinalni vstopnici, ostaja le še peščica tekem. Gradec poškodovanega Kena Ograjenška, ki si je že zagotovil izločilne boje, je gostil Fehervar Anžeta Kuralta, ki se še bori za šesterico. Madžari so v Avstriji vodili s 3:1, na koncu pa po kazenskih strelih izgubili s 3:4 in zapravili pomembni točki.

Na njihovo srečo je grešil tudi Linz, ki je pri Bolzanu vodil, a izgubil, tako da je Fehervar ostal šesti.

V končnici so že Dunaj, Gradec, Celovec, Bolzano in Salzburg. Za neposredno napredovanje v četrtfinale sta tako v igri le še Fehervar in Linz. Madžari imajo dve točki prednosti, a težji razpored (Fehervar se bo pomeril še z Bolzanom in Salzburgom, Linz pa Medveščakom in Celovcem).

Hokejisti Innsbrucka so v soboto vknjižili drugo zmago v 24 urah. Po zmagi nad Beljakom so ugnali še Medveščak, a ne tako suvereno, kot so zdesetkane Zagrebčane v zadnjem času premagovali preostali. Tirolci, ki nimajo več možnosti za neposreden preboj v končnico, so zmagali s 5:3. Vratar Luka Gračnar je zmago spremljal ob ledu, Nik Simšič, Mark Čepon in Mitja Robar so ob porazu igrali. Prvi je podal za izenačenje na 2:2. Danes pomembni dvoboji za mesta med šesterico.

Liga EBEL, 26. in 27. januar

Lestvica:

Liga EBEL, 25. januar

Anže Kuralt je s soigralci pričakovano ugnal Medveščak.  | Foto: Sportida Anže Kuralt je s soigralci pričakovano ugnal Medveščak. Foto: Sportida

Ob vodilnem Dunaju sta si mesto med šesterico po 44. krogih in s tem četrtfinale že zagotovila tudi Gradec in Celovec. Graški panterji, katerih član je tudi poškodovani Ken Ograjenšek, so s 4:1 slavili pri Znojmu.

Innsbruck vratarja Luke Gračnarja je po zaostanku z 0:2 Beljak premagal s 4:2. Slovenski čuvaj mreže je branil vso tekmo in zaustavil 28 strelov od 30.

Preberite še:

HK ECE Celje
Sportal Izjemen preobrat maloštevilnih Celjanov
Anže Kuralt
Sportal Razpoloženi Kuralt izsilil podaljšek in se razveselil zmage
HK Olimpija KAC II Alpska liga
Sportal Olimpija po novi zmagi tik pod vrh
Ne spreglejte