Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 12. 2018,
20.44

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

liga EBEL Anže Kuralt Sapa Fehervar Mitja Robar Nik Simšič Mark Čepon Medveščak Zagreb Innsbruck Luka Gračnar Ken Ograjenšek Graz 99ers

Nedelja, 30. 12. 2018, 20.44

5 let, 3 mesece

Liga EBEL od 26. do 30. decembra

Kuralt kaznovan, njegovo moštvo neuspešno lovilo rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Anže Kuralt | Anže Kuralt je zaradi naleta na petkovi tekmi z Dunajem prejel dve tekmi prepovedi igranja. Njegovo moštvo je po sedmih zmagah izgubilo.  | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Anže Kuralt je zaradi naleta na petkovi tekmi z Dunajem prejel dve tekmi prepovedi igranja. Njegovo moštvo je po sedmih zmagah izgubilo.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti madžarskega Fehervarja so pred domačimi gledalci neuspešno lovili osmo zaporedno zmago v ligi EBEL, kar bi bil klubski rekord. Proti Linzu so sicer začeli dobro, vodili z 2:0, na koncu pa izgubili z 2:4. Ob porazu jim ni mogel pomagati slovenski napadalec Anže Kuralt, ki si je po tekmi z Dunajem prislužil kazen. Ta je prišla naknadno, Kuralt pa bo moral zaradi nepravilnega naleta v predel glave odsedeti dve tekmi. V tekmovalni ritem se bo lahko vrnil 4. januarja.

Nalet, zaradi katerega si je Anže Kuralt prislužil dve tekmi prepovedi:

Gradec poškodovanega Kena Ograjenška je pri Beljaku slavil s 4:1 in vknjižil četrto zaporedno zmago. Graški panterji so drugi, tri točke za vodilnim Dunajem, ki je na kolena spravil Znojmo.

Deseti Innsbruck Luke Gračnarja je zadnjo tekmo koledarskega leta odigral pri prvaku Bolzanu in izgubil z 1:3. Gračnar je zaustavil 30 strelov od 32, zadnji zadetek so gostitelji dosegli v prazen gol.

Zadnji Medveščak, zanj so spet zaigrali vsi trije Slovenci Mitja Robar, ki ga na zadnji tekmi ni bilo v postavi, Mark Čepon in Nik Simšič, je, pričakovano, izgubil s Celovcem. Korošci so jih odpravili s 7:0.

Moštva bodo spet na delu prvi dan novega leta.

Liga EBEL, 30. decembra

Lestvica

Liga EBEL, 28. decembra

Madžarski Fehervar je na petkovi tekmi s 5:2 odpravil vodilno moštvo lige Dunaj, zmagal še sedmič zapored (in devetič na zadnjih desetih tekmah) ter skočil na šesto mesto. Tudi tokrat se je ob zmagi med strelce vpisal napadalec Anže Kuralt (vodstvo 1:0), ki je zadel še na sedmi zaporedni tekmi.

Fehervar je zmagal še sedmič zapored. Na kolena je spravil vodilni Dunaj. | Foto: Sportida Fehervar je zmagal še sedmič zapored. Na kolena je spravil vodilni Dunaj. Foto: Sportida

V zmagovitem ritmu so, pričakovano, nadaljevali tudi hokejisti Gradca, ki ne morejo računati na Kena Ograjenška (zlom ličnice).

Avstrijci so gostovali pri Medveščaku, ki so ga po finančnih težavah zapustili skoraj vsi tujci, tako da igra večinoma le s svojimi igralci. V petek so se morali znajti tudi brez izkušenega slovenskega branilca Mitje Robarja, prav tako zaradi domnevne bolezni v kadru ni bilo švedskega napadalca Bjorna Svenssona, tako da je priložnost dobilo še nekaj igralcev iz lige IHL. Gradec je zmagal z 9:0 in je drugi.

Uspešen je bil tudi Innsbruck vratarja Luke Gračnarja, ki je doma s 5:1 odpravil Dornbirn in mu preprečil peto zaporedno zmago. Gračnar je branil vso tekmo in zaustavil 18 strelov od 19.

Liga EBEL, 26. decembra

Dan po božiču so se nadaljevali boji v razširjenem avstrijskem prvenstvu in zbiranje zmag Fehervarja, ki se je na Češkem sicer igral z zmago. Madžari so gostovali pri Znojmu in vodili že s 4:0, dopustili gostiteljem, da so se približali na 4:3, na koncu pa so se razveselili šeste zaporedne zmage (7:5). Spet se je izkazal slovenski napadalec Anže Kuralt, ki je zadel še na šesti zaporedni tekmi. Podpisal se je pod zadetek za 2:0 in dodal asistenci (za 4:0, 7:3). Za Kuralta je bil to deveti zadetek na zadnjih šestih tekmah.

Vratar Luka Gračnar je z Innsbruckom gostil svoj nekdanji klub Salzburg, od katerega se je po osmih sezonah poslovil letos, in s soigralci zmagal s 5:3. Gorenjec je branil vso tekmo in zaustavil 25 strelov od 28. 

Zadnji Medveščak, pri katerem tudi po krizi vztrajajo Mitja Robar, Mark Čepon in Nik Simšič, je gostoval na derbiju začelja v Beljaku in izgubil z 2:5. Robar je podal za izenačenje na 1:1.

 Ken Ograjenšek okreva po zlomu ličnice. | Foto: Sportida Ken Ograjenšek okreva po zlomu ličnice. Foto: Sportida

Napadalec Gradca Ken Ograjenšek je na prisilnem počitku. Na nedeljski tekmi z Linzem ga je plošček zadel v obraz, Celjan ima zlomljeno ličnico, tako da je potreben operativni poseg. Ograjenšek naj bi počival nekaj tednov.

Preberite še:

Anže Kuralt
Sportal Kuraltovi razbili Gračnarjeve, Medveščak se je do zadnje tretjine dobro držal, nato pa ...
HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Rodman razočaran nad podobo, o okrepitvah še nima odgovora
Spenglerjev pokal
Sportal Turnir povabljencev brez Slovencev, gostitelji z veliko spremembo
Sportal Božično vzdušje na ledu, prepustili so se mu tudi trenerji

 

Ne spreglejte