Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 1. 2023,
20.40

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

VSV Beljak HK Olimpija IceHL

Nedelja, 22. 1. 2023, 20.40

1 leto, 3 mesece

Liga ICEHL, 22. januar

Olimpija poražena tudi na Koroškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
VSV Beljak : HK Olimpija | Hokejisti Olimpije so v Beljaku izgubili s 3:5. | Foto VSV/Krammer

Hokejisti Olimpije so v Beljaku izgubili s 3:5.

Foto: VSV/Krammer

Hokejisti HK SŽ Olimpija so v ligi ICEHl gostovali na Koroškem in obračun z Beljakom izgubili s 3:5. Zmajem tokrat ni smel pomagati ameriški napadalec Christopher Dodero. Ta si je zaradi prekrška nad Anžetom Kuraltom na petkovem srečanju na Madžarskem prislužil tekmo prepovedi in denarno kazen v višini 200 evrov. Bolzano si je kot prvi zagotovil končnico.

HK Olimpija Fehervar
Sportal Olimpija se je v ICEHL vrnila s porazom

Olimpija je v petek odigrala prvo tekmo razširjenega avstrijskega prvenstva po osvojenem naslovu slovenskega prvaka, gostovala je pri podprvaku v Szekesfehervarju, kjer je vodila z 2:1, na koncu pa izgubila z 2:5, danes pa v Beljaku izgubila še obračun z VSV s 3:5. To je bil za zmaje že 13. poraz v zadnjih 14 tekmah, negativno rezultatsko obdobje pa se odraža tudi na lestvici, Olimpija je na predzadnjem mestu, za desetim, ki vodi v dodatne boje v končnico, zaostaja devet točk.

Tudi tokrat so morali hitro loviti zaostanek za tekmeci, Beljačani so prvič zadeli v tretji minuti. V prvem delu so nato imeli rahlo terensko premoč gostje, izenačili pa so za zadetkom Roka Kapla v 11. minuti.

A nov hitro prejet gol v drugi tretjini, ko so imeli domači igralca več, je spet pomenil veliko dela za goste. Beljak je vodstvo ob še enem "power-playu" povišal v 32. minuti. A za kanček upanja je nato v 36. minuti poskrbel Marc Olivier Vallerand z znižanjem na 2:3.

VSV Beljak : HK Olimpija | Foto: VSV/Krammer Foto: VSV/Krammer

Takoj na začetku zadnje tretjine je za izenačenje na 3:3 poskrbel Aljoša Crnovič, minuto zatem pa je imel lepo priložnost za vodstvo Vallerand. A je domači vratar Jean Philippe Lamoureux njegov strel ubranil.

Gostje so nato preživeli prednost domačih z igralcem več, že ob izenačenih močeh pa je za VSV zadel Chris Collins. Ob tveganju Ljubljančanov brez vratarja Anthonyja Morrona - ta je sicer zbral 34 obramb - pa je minuto in pol pred koncem svoj tretji gol dosegel Nicolas Rivett-Mattinen in dokončno zapečatil usodo slovenske ekipe.

Naslednjo tekmo bodo zeleno-beli igrali v torek v domačem Tivoliju, ko bodo v zaostalem obračunu 31. kroga gostili Salzburg.

Beljačanom pa gre odlično, trenutno so na četrtem mestu in na dobri poti, da si po rednem delu neposredno zagotovijo izločilne boje. Moštvo, pri katerem igrata lanski član Olimpije Blaž Tomaževič in dolgoletni standardni član slovenske reprezentance Robert Sabolič, vlogo pomočnika trenerja pa opravlja Marcel Rodman, je pred domačimi gledalci ujelo še peto zaporedno zmago.

Dodero po prekršku nad Kuraltom v vlogi gledalca  Christopher Dodero na Koroškem ni smel nastopiti. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Christopher Dodero na Koroškem ni smel nastopiti. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Zeleno-beli tokrat niso mogli računati na pomemben člen napada, ameriškega napadalca Christopherja Dodera

26-letnik je ob koncu petkovega srečanja na nepravilen način zaustavil slovenskega napadalca pri Fehervarju Anžeta Kuralta in si prislužil petminutno kazen ter kazen igre.

Prekršek Dodera so pozneje vzeli pod dodatni drobnogled in v soboto sporočili še dodatno kazen, tekmo prepovedi in 200 evrov denarne kazni.

Obrazložitev kazni Doderu:

Bolzano že v končnici Bolzano si je kot prvi zagotovil končnico. | Foto: HCB/Vanna Antonello Bolzano si je kot prvi zagotovil končnico. Foto: HCB/Vanna Antonello

Vodilna ekipa tekmovanja Bolzano si je z zmago nad madžarskim Fehervarjem (3:1) že zagotovila mesto v četrtfinalu.

Innsbruck je izgubil doma proti Celovcu in drugo mesto na lestvici predal Salzburgu, ki je z 2:1 premagal neposrednega tekmeca Olimpije za deseterico, Pustertal. Dunaj je doma izgubil proti Asiagu, zadnji Vorarlberg, ki za Olimpijo zaostaja le dve točki, pa proti Linzu.

Liga ICEHL, 22. januar

Lestvica:

Preberite še:

HDD Jesenice navijači
Sportal Uradno: Jeseničani oddali prijavo za ICEHL
Red Bull Salzburg : innsbruck
Sportal Derbi prvakom, Tomaževič zadel za zmago
Asiago
Sportal Asiagu pomembni točki, Olimpija odhaja na Madžarsko
Ne spreglejte