Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 4. 2024,
7.20

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

liga NHL

Torek, 16. 4. 2024, 7.20

1 teden, 6 dni

Liga NHL, 15. april

Kopitar s Kralji izgubil doma, na voljo le še ena vstopnica za končnico #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
LA Kings | Hokejisti Los Angeles Kings, ki so si že pred dnevi zagotovili uvrstitev v končnico prvenstva NHL, so na domačem ledu z 1:3 izgubili proti Minnesoti Wild. | Foto Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings, ki so si že pred dnevi zagotovili uvrstitev v končnico prvenstva NHL, so na domačem ledu z 1:3 izgubili proti Minnesoti Wild.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings, ki so se pred dnevi še tretjo sezono zaporedoma uvrstili v končnico prvenstva NHL, so na domačem ledu z 1:3 izgubili proti Minnesoti Wild, s čimer so zapravili priložnost, da bi napredovali v pacifiški skupini. Zdaj ima ekipa Anžeta Kopitarja točko prednosti pred Vegas Golden Knights, ki pa imajo tekmo manj. Hokejisti New York Islanders so z zmago potrdili uvrstitev v končnico, tako da je na voljo le še ena vstopnica za konferenčni četrtfinale. Trenutno jo ima v rokah Detroit, a tudi Washington in Pittsburgh še nista odpisana.

Kiril Kaprizov je dosegel gol in podajo za goste, ki so obenem končali niz osmih zaporednih zmag Kraljev v domači dvorani Crypto.com Arena. Vratar Filip Gustavsson je zaustavil 23 strelov.

Edini gol za domače je dosegel Blake Lizotte, vratar Cam Talbot pa je zbral 28 obramb za Kralje (43-27-11), ki jim na predzadnji tekmi rednega dela sezone ni uspelo povečati prednosti pred zlatimi vitezi v boju za tretje mesto v pacifiški skupini.

"Mislim, da to v končnici res ni pomembno, če sem iskren," je dejal branilec kraljev Drew Doughty. "Kakorkoli že, v prvem krogu ne bomo dobili prednosti domačega ledu, tako da za nas to ni pomembno. Če igrate za prednost domačega ledu, bi to brez dvoma raje imeli, mi pa poskušamo igrati samo za to tretje mesto."

Anže Kopitar je v 19 minutah in 30 sekundah na ledu v statistiko vpisal en strel proti vratom tekmeca.

Za zdaj sicer še vedno kaže, da se bodo Kralji v prvem krogu končnice pomerili z Edmonton Oilers. Zadnji so tokrat na svoji predzadnji tekmi rednega dela s kar 9:2 premagali San Jose Sharks.

Kapetan naftarjev Connor McDavid je postal četrti igralec v zgodovini lige NHL, ki je v eni sezoni zbral sto podaj. McDavid, ki je prejšnje tri tekme izpustil zaradi poškodbe, je dosegel mejnik v drugi tretjini, ko je poslal podajo Zachu Hymanu za prednost 9:1.

McDavid je prvi igralec, ki mu je uspelo doseči sto podaj po sezoni 1990/91, ko je zbral Wayne Gretzky 122 podaj za Los Angeles Kings. Mario Lemieux (114 podaj pri Pittsburgh Penguins v 1988/89) in Bobby Orr (102 pri Boston Bruins v 1970/71) sta preostala dva igralca, ki sta skupaj z Gretzkyjem, ki mu je to uspelo 11-krat, dosegla ta cilj.

Na zadnji tekmi rednega dela sezone bodo Kralji v petek gostili Chicago Blackhawks.

La Kings
Sportal Kralji do 43. zmaga v ligi NHL, a brez Anžeta Kopitarja
Carolina Hurricanes
Sportal Carolina na vzhodu diha za ovratnik vodilnemu New Yorku

Liga NHL, 15. april:

Lestvica:

Preberite še:

Edmonton Oilers
Sportal Edmontonu dovolj točka za prednost domačega ledu v končnici
Ne spreglejte