Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 2. 2024,
8.19

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Columbus Blue Jackets Los Angeles Kings liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Sreda, 21. 2. 2024, 8.19

2 meseca, 1 teden

Liga NHL, 20. februar

Kopitar in druščina so prišli do četrte zaporedne zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Anže Kopitar | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Los Angeles Kings slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja so slavili še šesto zmago na zadnjih sedmih tekmah v severnoameriški ligi NHL. V dvoboju s Columbus Blue Jackets so bili boljši s kar 5:1. Slovenski as pri tem ni dosegel točke.

Za domačine je dva gola prispeval Pierre-Luc Dubois, po enega in podajo pa Quiton Byfield in Drew Doughty.

Ekipa iz mesta angelov je povedla ob koncu prve tretjine, ko je v 19. minuti zadel Byfield. V drugem delu je z golom Duboisa z igralcem več v 22. minuti nato hitro povečala vodstvo na 2:0, a je Columbus zmanjšal prednost le tri minute kasneje. Edini gol za goste je dosegel Adam Boqvist.

Dubois je nato v 32. minuti znova povečal prednost gostov na dva zadetka. V domačih vratih pa je uspešno delo opravljal Cam Talbot, ki je zbral 33 obramb.

V zadnji tretjini je domače moštvo potrdilo zmago z zadetkoma Kevina Fiale v 56. minuti in Doughtyja 23 sekund pred koncem tekme.

"Prva tekma nazaj v Los Angelesu po daljši gostujoči turneji je vedno izziv in ni bila najlepša predstava. Talbot je bil res izjemen, tudi naša obrambi z igralcem manj je bila uspešna. Mislim, da nas je to reševalo na zadnjih dveh tekmah," je ocenil Dubois.

Prihodnja tekma jih v noči na petek

Kopitarjeva ekipa, ki zaseda sedmo mesto v zahodni konferenci s 66 točkami, bo naslednjič igrala v noči s četrtka na petek po slovenskem času, ko bo gostila Nashville. Slednji je v pretekli noči s 5:3 premagal prvake Vegas Golden Knights.

V pretekli noči sta zmagali vodilni moštvi v vzhodni konferenci. Prva ekipa vzhoda Florida Panthers je s 3:2 po podaljšku odpravila Ottawa Senators, odločilni gol je v 2. minuti podaljška dosegel Anton Lundell. Drugouvrščeni New York Rangers pa so bili s 3:1 boljši od Dallas Stars.

Colorado Avalanche so bili boljši od Vancouver Canucks. | Foto: Reuters Colorado Avalanche so bili boljši od Vancouver Canucks. Foto: Reuters

Poraz je doživela najboljša ekipa zahoda

Medtem pa je poraz doživela najboljša ekipa lige in zahoda Vancouver Canucks, ki je z 1:3 izgubila na gostovanju pri tretji ekipi zahoda Colorado Avalanche. Tekmo si je iz prve vrste ogledal košarkar Denver Nuggets, dvakratni najkoristnejši igralec lige NBA Nikola Jokić, znova pa se je v statistiko vpisal Nathan MacKinnon, ki je za domačo ekipo točko dosegel že na 27. tekmi po vrsti.

V drugi tretjini so gledalci v dvorani Ball Arena začeli skandirati MVP (najkoristnejši igralec), ameriški mediji pa ob tem pišejo, da ni jasno, ali je bilo to namenjeno MacKinnonu ali Jokiću ali pa kar obema.

Ruski hokejski superzvezdnik Aleks Ovečkin je v pretekli noči dosegel tri točke pri zmagi Washington Capitals s 6:2 proti New Jersey Devils. Obe moštvi imata zgolj minimalne možnosti za uvrstitev v končnico. Ovečkin in Connor McMichael sta dosegla po dva gola za moštvo iz prestolnice ZDA, pri čemer je Ovečkin zdaj pri 838 zadetkih v ligi NHL, 56 manj od absolutnega rekorda Wayna Gretzkyja.

Liga NHL, 20. februar

Lestvica

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kralji do nove zmage, Kopitar podal pri odločilnem golu
Brandt Clarke, Anže Kopitar
Sportal Kopitar izsilil podaljšek in se razveselil zmage na zahtevnem gostovanju
Ne spreglejte