Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 5. 2023,
7.04

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Dallas Stars Vegas Golden Knights NHL

Sreda, 24. 5. 2023, 7.04

11 mesecev, 3 tedne

Liga NHL, 23. maj

Vegas z novo zmago tik pred vrati finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Vegas Golden Knights | Hokejisti Vegas Golden Knights so na tretji tekmi konferenčnega finala zmagali s 4:0 in v seriji na štiri zmage povedli s 3:0. | Foto Guliver Image

Hokejisti Vegas Golden Knights so na tretji tekmi konferenčnega finala zmagali s 4:0 in v seriji na štiri zmage povedli s 3:0.

Foto: Guliver Image

Hokejisti Vegas Golden Knights so na tretji tekmi konferenčnega finala zahoda na terenu Dallas Stars zmagali s 4:0 in v seriji na štiri zmage povedli s 3:0. Prvi zaključni plošček za drugi finale v zgodovini kluba lahko izkoristijo v noči na petek.

Sergej Bobrovski
Sportal Ne le Miami Heat, na Floridi navdušujejo tudi Panterji #video

Hokejisti Vegas Golden Knights nadaljujejo odlično rezultatsko serijo konferenčnega finala. Potem ko so na domačem terenu Dallas Stars dvakrat premagali po podaljšku, so ob selitvi serije v Teksas odločitev o zmagovalcu razjasnili že precej zgodaj. 

Vegas je povedel že po dobri minuti srečanja, ko je za vodstvo zadel Jonathan Marchessault, v šesti minuti je Ivan Barbašev zvišal na 2:0, v osmi pa je z golom za 3:0 krizo domačih še poglobil William Carrier in poskrbel za menjavo v vratih Teksašanov.

Gostitelji so zaradi prekrška nad Markom Stonom že v drugi minuti ostali brez kapetana Jamieja Benna, ki si je prislužil predčasno pot pod prho.

Adin Hill je zaustavil vseh 34 poskusov Dallasa, na drugi strani je Vegas sprožil le 16 strelov na gol domačih in kar štirikrat zadel. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Adin Hill je zaustavil vseh 34 poskusov Dallasa, na drugi strani je Vegas sprožil le 16 strelov na gol domačih in kar štirikrat zadel. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Domači so sicer v igri prevladovali, a kaj ko jim razpoloženega vratarja Vegasa Adina Hilla iz 34 poskusov ni uspelo niti enkrat premagati. Na drugi strani so bili hokejisti iz prestolnice igralništva precej učinkovitejši, 16 strelov so spremenili v štiri zadetke, končnih 4:0 za Vegas je v 29. minuti postavil Alex Pietrangelo.

"Trenutno se počutim precej dobro glede svoje igre, a vse to govori tudi o igri naše ekipe. V letošnji končnici nismo izgubili na veliko tekmah. Gremo v pravo smer, trenutno igramo zelo dobro, sploh v obrambi, le želimo si lahko takšnega nadaljevanja in se osredotočimo na naslednjo tekmo;" je po novi zmagi dejal Hill.

Vrhunci srečanja:

Vegas si je priigral več zaključnih ploščkov za veliki finale, v katerem je od pridružitve ligi v sezoni 2017/18 igral enkrat, in sicer v svoji prvi sezoni, ko ga je s 4:1 premagal Washington Capitals.

Liga NHL, 23. maj:

Liga NHL, 3. krog končnice:

Vzhod:
Carolina Hurricanes (2) – Florida Panthers (8) /0:3/

Zahod:
Vegas Golden Knights (1) – Dallas Stars (4) /3:0/

//Skupni rezultat v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1.

Chandler Stephenson
Sportal Drama v Las Vegasu, Dallas zapravil lepo prednost #video
Ne spreglejte