Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 5. 2024,
6.47

Osveženo pred

1 teden, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Florida Panthers Boston Bruins Vancouver Canucks Edmonton Oilers Stanleyjev pokal končnica liga NHL

Četrtek, 9. 5. 2024, 6.47

1 teden, 3 dni

Liga NHL, konferenčni polfinale, 8. maj

Vancouver izkoristil domači teren, Panthers vrnili udarec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Florida Panthers | Florida Panthers so s 6:1 premagali Boston Bruins. | Foto Reuters

Florida Panthers so s 6:1 premagali Boston Bruins.

Foto: Reuters

Polfinalno serijo zahodne konference v ligi NHL sta v noči na četrtek začela še kanadska kluba Vancouver Canucks in Edmonton Oilers, zmage s 5:4 pa so se veselili Canucks. Oilers so sicer v prvem krogu končnice s 4:1 izločili Anžeta Kopitarja in njegove LA Kings. Na vzhodu so hokejisti Florida Panthers na domačem terenu s 6:1 vrnili udarec Bostonu in v seriji izenačili na 1:1. 

Colorado Avalanche Dallas Star
Sportal Razočaranje v Dallasu, v New Yorku odločila podaljška

V konferenčnem polfinalu na zahodu igrata še ekipi Dallasa in Colorada, ki vodi z 1:0 v zmagah, v polfinalu vzhodne konference pa hokejisti NY Rangers vodijo z 2:0 v zmagah nad Carolino.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so izpadli v prvem krogu končnice zahodne konference, s 4:1 v zmagah so Kopitarjeve kralje izločili člani kolektiva iz Edmontona.

Florida izenačila na 1:1

Hokejisti s Floride so na drugi tekmi polfinala vzhodne konference proti Kosmatincem le pokazali nekaj več odločnosti. Aleksander Barkov je dosegel dva zadetka in dve podaji, Sam Reinhart je dodal štiri podaje za Panterje, za katere so se izkazali še drugi hokejisti. Brandon Montour je dosegel gol in dve podaji, za Florido pa so zadeli še Steven Lorentz, Gustav Forsling in Eetu Luostarinen.

"Naredili smo tisto, kar smo želeli," je dejal Barkov. "V prvi tretjini so povedli, ampak mi nismo ničesar spremenili. Nadaljevali smo z našo igro, trdo in proti golu. In to smo počeli vso tekmo."

Sergej Bobrovski je za Panterje zbral 14 obramb. Charlie Coyle je zadel za Bruinse, ki so prvič v šestih srečanjih v tej sezoni izgubili s Florido. Serija se bo zdaj preselila v Boston, kjer bosta naslednji tekmi.

Po prvih 20 minutah je Florida preprosto povsem prevladovala. Bostonu niso dovolili niti enega strela na gol v odseku več kot 16 minut igre. Bostonu ni pomagala niti zamenjava vratarja. Jeremy Swayman je ob 23 strelih dovolil štiri zadetke, nato pa ga je v tretji tretjini zamenjal Linus Ullmark, ki je zbral osem obramb.

Izenačen obračun med Vancouvrom in Edmontonom

Tokratni kanadski derbi med Vancouvrom in Edmontonom je bil veliko bolj izenačen. Naftarji so po prvi tretjini vodili z 2:0, po drugi pa je bil izid s 4:2 povsem v korist gostov, ki so v tretji tretjini zapravili vodstvo. Canucks so nadoknadili zaostanek in premagali Edmonton.

Canucks so nadoknadili zaostanek in premagali Edmonton. | Foto: Reuters Canucks so nadoknadili zaostanek in premagali Edmonton. Foto: Reuters

Nikita Zadorov in Conor Garland sta v tretji tretjini zadela v razmaku 39 sekund. Zadorov je izenačil v 54. minuti tekme, Garland pa je Vancouvru prvič zagotovil vodstvo na tekmi manj kot minuto kasneje ter po strelu iz zapestja plošček poslal skozi noge Stuarta Skinnerja.

V tretji tretjini je zadel tudi J. T. Miller, Dakota Joshua je dosegel gol in dve podaji, mladi Latvijec Arturs Šilovs pa je za Canuckse, ki so prvi nosilci pacifiške divizije, zbral 14 obramb.

Zach Hyman je dvakrat zadel, Leon Draisaitl je imel dve podaji, Skinner pa je zbral 19 obramb za Oilerse, ki so drugi nosilci pacifiške divizije.

Hyman vodi v končnici z devetimi goli. Prehitel je Wayna Gretzkyja (1983) in se izenačil z Markom Messierjem (1983) za največ golov, ki jih je dosegel igralec Oilersev v prvih šestih tekmah končnice.

Liga NHL, 2. krog končnice. 8. maj:

Konferenčni polfinale:

Zahod:
Dallas Stars – Colorado Avalanche /0:1/
Vancouver Canucks – Edmonton Oilers /1:0/

Vzhod:
New York Rangers – Carolina Hurricanes  /2:0/
Florida Panthers – Boston Bruins /1:1/

// razmerje v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

Boston Bruins
Sportal Boston prerešetal mrežo Floride
Dallas Stars
Sportal Branilci naslova Vegas Knights izpadli že v prvem krogu
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins
Sportal Boston po podaljšku napredoval, konec za Toronto
Ne spreglejte