Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 8. 2010,
21.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 19. 8. 2010, 21.32

8 let

Madžari le nemi opazovalci akcij ''železarjev''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V večerni tekmi Poletne hokejske lige Rudi Hiti so igralci Acronija Jesenic nadigrali madžarskega nasprotnika Vasas Budapest Stars. Na koncu je v mreži slednjih končalo devet ploščkov.

Pred drugo tekmo prvega dneva Poletne lige Rudi Hiti je sledila slavnostna otvoritev, predsednik državnega zbora Pavel Gantar pa je vrgel prvi plošček. Tekmo si je ogledal tudi slovenski NHL zvezdnik Anže Kopitar.

Da bodo ''železarji'' razred boljši nasprotnik je bilo jasno že od samega začetka, ko so narekovali tempo in stisnili nasprotnika, Madžari pa so le stežka spravili skupaj dve podaji, prav tako pa so se kar nekajkrat reševali s prepovedanim dolgim strelom. Finski vratar pri Jesenicah Jaakko Soumalainen je tako prvič moral posredovati šele v 13. minuti, drugič in hkrati zadnjič v prvi tretjini pa v 19. minuti. V tretji minuti je z natančnim strelom s sredine krogov v polno zadel Aleksander Magovac. Nato so slovenski igralci v razmaku 19 sekund dvakrat zadeli. Najprej ob igralcu več Miha Brus, nato pa še član mlade, četrte peterke, Anže Zupančič, ki je vratarja ukanil z ''backhand'' udarcem iz modre črte. Mladi val je udaril tudi v 18. minuti, med strelce se je vpisal Jure Dolinšek.

Dvakrat v polno ob igralcu več V drugi tretjini je bilo na zadetek potrebno čakati nekaj več časa, saj so ''zvezde'' zaigrale nekoliko ostreje, a še vedno povsem nenevarno (še največ strelov so si pripravile ob igralcu manj). V 27. minuti je namreč ob igralcu več Marjan Manfreda pred vrati našel Toma Hafnerja, ki je matiral nasprotnikovega vratarja. Hokejisti so bili v nadaljevanju veliko bolj uspešnejši pri branjenju vrat, naslednjič se je mreža zatresla v 37. minuti. Ob igralcu več je s strelom po tleh svoj drugi gol na tekmi dosegel Magovac.

Tudi v zadnji tretjini se niso zaustavili V zadnji tretjini je pri ekipi iz Budimpešte prišlo do menjave v vratih, kar pa ni veliko pomagalo. Že na samem začetku se je med strelce vpisal Žiga Jeglič, ki je preusmeril plošček. Sledilo je še nekaj zgrešenih priložnosti slovenskih prvakov, v 46. minuti pa so tudi nasprotniki prišli do 100-odstotne priložnosti, a je Balazsu Somogtiju finski vratar obranil poizkus. V 48. minuti so ''železarji'' dosegli še četrti ''power-play'' gol, svoj drugi gol in četrto točko na tekmi je dosegel Brus.

Če doslej ''zimzeleni'' Todd Elik ni bil udeležen pri nobenem zadetku, pa je svoje mojstrstvo pokazal pri devetem, ko je najprej preigral igralca, nato pa zadel pod prečko. S tem pa se je tudi končala jeseniška ''goliada'' proti Madžarom. Že v petek pa bo na sporedu večni derbi, ki se bo začel ob 19.30.

Ne spreglejte