Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 2. 2016,
21.26

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Marko Popovič

Torek, 23. 2. 2016, 21.26

8 let, 1 mesec

Marko Popovič: Edina možnost je liga EBEL. Umik bi pomenil stečaj kluba.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Pričakoval sem več. A če upoštevam, da smo imeli najcenejšo ekipo v zgodovini lige, ne bi rekel, da je za nami katastrofalna sezona," po novem predčasnem slovesu od lige EBEL pravi predsednik zmajev.

Olimpija je še četrto leto zapored ostala brez izločilnih bojev v razširjenem avstrijskem prvenstvu, v katerem tudi letos ni bila resen tekmec večini moštev. Kljub temu pa njen predsednik Marko Popovič, s katerim smo naredili povzetek mednarodne sezone, meni, da je bila letina ljubljanskega kluba skladna s pričakovanji, ki so jih imeli od začetka.

"Že večkrat sem rekel, da mi je bilo to sezono bolj pomembno, da se organizacijsko in finančno postavimo na noge. Dejstvo je, da smo zaradi prisilne poravnave sezono začeli prepozno, kar se nam je poznalo pri praktično vseh stvareh. Tako pri izbiri igralcev kot pri sponzorjih. Res je, da je bilo zamud v zadnjem času sicer nekoliko več, a na koncu bomo lahko rekli, da smo kar uspeli. Rezultatsko pa je ekipa odigrala po pričakovanjih. Porazov je bilo kar precej, a pogosto nam ni manjkalo veliko, da bi marsikatero tekmo obrnili sebi v prid," je Popovič podal oceno, mimo katere nismo mogli brez dodatnih podvprašanj.

"Mi smo nižali, drugi napredovali"

Je bilo deset zmag na 54 tekmah res vse, kar so od sezone pričakovali na Celovški 25? "Pričakoval sem več. A če upoštevam, da smo imeli najcenejšo ekipo v zgodovini lige EBEL – še nihče ni nikoli igral s tako majhnim proračunom (prvotno je bil zasnovan na okoli 800 tisoč evrov, a naj bi bil po predsednikovih besedah pod 700 tisočaki, op. a.) –, pa ne bi rekel, da je za nami tako grozno katastrofalna sezona. Treba je pogledati, kaj so naredili ostali klubi. Vsi so napredovali, vložka v klubih je vedno več, mi pa smo ga znižali," je še enkrat spomnil na Olimpijino finančno bitko.

Raje o rezultatih kot o denarju

Nobena skrivnost ni, da so bančni računi večine hokejistov tudi letos ob dogovorjenih datumih zaman čakali na prilive. Naš sogovornik je obljubil, da fantom ne bodo ostali dolžni nič in je optimist, da bodo sezono končali ob ničli: "Ko bomo potegnili črto, izgube ne bo. Res pa je, da se bo ta črta vlekla nekje v maju, ne pa konec marca, kot smo računali."

Torej bodo zmaji do konca maja v celoti poplačani? "Upam, da bodo poplačani že prej," je hitro odvrnil, bil pa bolj zadržan, ko smo ga vprašali, kolikšen odstotek obljubljenega denarja so Olimpijini igralci v povprečju že dobili: "Raje bi govoril o rezultatih."

Pa vendar, kje je ta odstotek, pri polovici? "Tu nekje, morda malo manj. A stvari se lahko hitro spremenijo in bodo lahko že čez dan ali dva malo drugačne. Moramo zagotoviti, da bo ekipa dobila nekaj denarja pred začetkom prihodnjega tedna. Menim, da nam igralci zaupajo in verjamejo temu, kar smo jim pokazali. Pokazali smo jim dokumente, iz katerih se vidi, da denar prihaja, tako da tukaj težav, kot so bile lani, ko po decembru nismo imeli več kaj za pokazati, ni," je naposled nekaj malega o plačah le povedal Popovič.

Ne bodo dopustili lanskega scenarija

Olimpijini igralci si bodo do začetka prihodnjega tedna lahko spočili misli, nato se bodo začele priprave na polfinale državnega prvenstva. Na teh naj bi sodelovali prav vsi oklepniki, ki so vztrajali do konca EBEL-ligaške sezone, vključno z obema tujcema, vratarjem Olivierom Royem in napadalcem Nardom Nagtzaamom.

Lanski bojkot priprav na lov za zvezdico, ki so jo na koncu osvojili Jeseničani, naj se letos v zeleno-belem taboru ne bi ponovil. "V ponedeljek se zberemo in začnemo trenirati. Vsekakor ne bomo pustili, da bi se zgodilo kaj podobnega kot lani," nam je v torek zatrdil eden od izkušenejših mož Andrej Tavželj, ki se je v klub vrnil pred tem tekmovalnim obdobjem.

Tudi Popovič pravi, da nima informacij o tem, da se fantje ne bi resno pripravili na sklepni del domačega tekmovanja, in upa, da jim oklepniki še naprej zaupajo.

Le liga EBEL je možnost

Zaupanje bo še kako pomembno pred prihodnjo sezono, v kateri vodstvo ljubljanskega kolektiva kljub siromašnim razmeram vidi le ligo EBEL, na katero se bo treba pripraviti mnogo prej, kot so se na zadnjo sezono.

Pogleda ne bodo usmerili nižje. Za "šefa" Ljubljančanov je razširjeno avstrijsko prvenstvo namreč edina pot. Kot pravi, bo svoje delo nadaljeval le v primeru lige EBEL, saj druge možnosti za ljubljanski hokej ne vidi.

Mar to pomeni, da je predsednik Olimpije – ta je v procesu prisilne poravnave in mora v letu 2019 upnikom izplačati dobrih 600 tisoč evrov – v prihodnjih dveh, treh sezonah pripravljen na životarjenje med mednarodno druščino? "Če to pomeni, da bomo čez štiri leta boljši, potem sem," odločno odgovarja in dodaja, da bi umiku iz lige EBEL sledil stečaj kluba, česar pa si nikakor ne želi. Si pa želi učinkovitih okrepitev svoje delovne skupine in večjega števila gledalcev na tribunah, kar mu letos še ni uspelo.

Ne spreglejte