Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 7. 2019,
16.30

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Matic Podlipnik Slovan Bratislava Tipsport Liga legionarji

Četrtek, 25. 7. 2019, 16.30

4 leta, 9 mesecev

Matic Podlipnik na preizkušnji pri Slovanu Bratislavi

Bo Slovenec prepričal Slovake, ki so vzeli slovo od KHL?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Matic Podlipnik | Matic Podlišnik poskuša prepričati vodstvo slovaškega Slovana Bratislave, ki bo po sedmih sezonah spet igral v domači ligi. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Matic Podlišnik poskuša prepričati vodstvo slovaškega Slovana Bratislave, ki bo po sedmih sezonah spet igral v domači ligi.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Slovenski reprezentančni branilec Matic Podlipnik bo v prihodnjih dneh poskušal prepričati vodstvo slovaškega kluba Slovan Bratislava, ki bo po sedmih sezonah v Kontinentalni hokejski ligi spet igral v domači Tipsport Ligi.

Po koncu še ene klavrne sezone v ligi KHL, v kateri so pri Slovanu spet imeli finančne težave, se je klub iz slovaške prestolnice dokončno poslovil od razširjenega ruskega tekmovanja. V prihodnje bodo igrali v najkakovostnejši domači Tipsport Ligi, v kateri so zadnjič nastopali leta 2012, ko so ugnali vso konkurenco.

Lahko se zgodi, da bo Slovanu pomagal slovenski branilec Matic Podlipnik, ki se trenutno mudi na preizkušnji. Standardni član slovenske reprezentance bo vodstvo kluba poskušal prepričati do konca meseca, so zapisali v klubu, ki je imel v zadnjih letih pogosto slovenski pridih. Lani je Slovan pod svoje okrilje po kazni zaradi dopinga vzel Žigo Jegliča, pred tem mu je v KHL pomagal tudi Rok Tičar. Oba sta za zdaj uradno še brez kluba.

26-letni Podlipnik je zadnjih sedem sezon preživel večinoma na Češkem, v lanskem tekmovalnem obdobju je med tamkajšnjo elito nosil dres Karlovy Vary.

V slovaški Tipsport Ligi bodo v prihodnji sezoni zagotovo igrali vsaj trije Slovenci: Jurij Repe (na fotografiji), David Rodman in Aleksandar Magovac. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V slovaški Tipsport Ligi bodo v prihodnji sezoni zagotovo igrali vsaj trije Slovenci: Jurij Repe (na fotografiji), David Rodman in Aleksandar Magovac. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vsaj trije zagotovo na ledu

V slovaški Tipsport Ligi bomo v prihodnji sezoni zagotovo spremljali Davida Rodmana, ki bo nosil dres DVTK Jegesmedvék (trener je Marcel Rodman), Jurija Repeta (Košice) in Aleksandra Magovca (Poprad).

Preberite še:

Matjaž Kopitar
Sportal Nekateri še čakajo na podpis. Selektor upa, da ga dočakajo kmalu.
Ne spreglejte