Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 5. 2018,
11.10

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

liga WSM Miha Štebih

Torek, 22. 5. 2018, 11.10

6 let

Miha Štebih na preizkušnji pri Dukli Jihlavi

Največji osmoljenec zadnjih reprezentančnih akcij se vrača tja, kjer je zelo domač

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Miha Štebih | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski branilec Miha Štebih se po letu igranja v razširjenem avstrijskem prvenstvu vrača na Češko, kjer je pred prihodom v ligo EBEL igral pet sezon. Štajerec, ki zadnji leti nima najlepših spominov na reprezentančno udejstvovanje, bo poskušal prepričati vodstvo češkega drugoligaša Dukla Jihlava, katerega član je bil štiri leta.

Mariborčan Miha Štebih se po letu igranja v Avstriji vrača na Češko, kjer je preživel skoraj celotno kariero po letu 2012. Branilec se bo poskušal dokazati pri Dukli Jihlavi, za katero je igral med letoma 2012 in 2016. Vselej v drugi češki WSM ligi. Tudi tokrat bo Jihlava igrala v drugoligaškem tekmovanju, saj je po hudem boju letos izpadla iz elite. Edini cilj kolektiva je vrnitev v Extraligo.

Hokejisti so že začeli šesttedenske prve priprave na novo sezono. Med tistimi, ki se potijo na suhih treningih, je tudi 26-letni Slovenec, ki okolje, ligo in jezik dobro pozna. Štebih, s katerim se še dogovarjajo, je eden od treh oklepnikov na preizkušnji, je za uradno spletno stran kluba dejal eden od vodilnih mož Bedřich Ščerban.

Miha Štebih se po letu igranja za Beljak vrača na Češko, kjer je pred tem igral pet sezon. Poskušal bo prepričati vodstvo drugoligaša Dukle Jihlave. Član omenjenega kluba je bil štiri leta, tako da okolje dobro pozna. | Foto: Vid Ponikvar Miha Štebih se po letu igranja za Beljak vrača na Češko, kjer je pred tem igral pet sezon. Poskušal bo prepričati vodstvo drugoligaša Dukle Jihlave. Član omenjenega kluba je bil štiri leta, tako da okolje dobro pozna. Foto: Vid Ponikvar

Občasni slovenski reprezentant, ki v zadnjih letih sicer ni imel sreče v reprezentanci – na zadnjih treh večjih akcijah (dveh svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah) je s seznama izpadel kot zadnji ali pa bil rezerva – je v končani sezoni prvič igral v ligi EBEL. Nosil je dres Beljaka, na 54 tekmah je vknjižil 12 podaj, svoje igre pa ocenil takole: "Na neki način sem zadovoljen s svojo sezono. Igral sem sicer kar veliko, a v power-playu ne. Glede na to, da sem bil v igri le pet na pet, sem tudi s točkami zadovoljen (na 54 tekmah 12 podaj, op. a.), predvsem pa z razmerjem +/- (+8). Pričakoval pa sem bolj zmagovalno mentaliteto v ekipi. Mislim, da je je precej manjkalo, česar nisem vajen."

Bo na Češkem, kjer je precej domač, bolj zadovoljen?

Miha Štebih
Sportal Po težkem reprezentančnem letu misli usmeril v pozitivo. Madžarski alarm pred SP prišel dovolj zgodaj.
Robert Kristan
Sportal Robert Kristan končal kariero: Če nisi stoodstotno pri stvari, nima smisla
Robert Kristan
Sportal Samosvoj Gorenjec, ki je rekel zadnjo, obžaluje eno stvar
Slovenija Francija hokej
Sportal Od Tivolija do Stožic in umika kandidature. Po elito k tekmecu.
Švica Švedska finale SP
Sportal Prečrtal rezervirane počitnice v Kaliforniji, odpotoval na SP in postal junak
Ne spreglejte