Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 9. 2013,
9.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 27. 9. 2013, 9.20

8 let

"Moramo se zapreti v slačilnico in se pogovoriti"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kljub štirim zaporednim porazom je v zasedbi HDD Olimpije najboljši mož vratar Jerry Kuhn. Američan, ki je vedno iskren, sovraži poraze, je pa prepričan, da se bo krivulja obrnila navzgor.

Štirje krogi in prav toliko porazov. Tako slabega štarta v ligi EBEL navijači Olimpije ne pomnijo, pa čeprav imajo še vedno v glavah prejšnjo sezono, ko je moral po šestih krogih trenersko klop zapustiti Heikki Mälkiä, čeprav sploh ni imel najslabšega štarta do tedaj. Vse do tega tekmovalnega obdobja so "zmaji" najslabše štartali v sezoni 2008/09, ko je na trenerski klopi sedel Mike Posma, njegov pomočnik pa je bil zdajšnji trener Bojan Zajc. Takrat je namreč Olimpija sezono začela s tremi zaporednimi porazi. "Tudi lani smo imeli slab štart, vendar smo takrat za vse krivili trenerja. To lahko naredimo tudi letos, vendar se morda razlog skriva v garderobi. Tudi če trener kakšne stvari ne naredi, kot je potrebno, moramo krivdo prevzeti nase, saj smo profesionalci. Moramo se zapreti v slačilnico in se pogovoriti med seboj," se začetka prejšnje sezone še kako dobro spominja Jerry Kuhn, nato pa nadaljuje: "Smo frustrirani. Morda sem jaz bolj kot drugi, po drugi strani pa je morda kdo drug bolj frustriran kot jaz. Sovražim izgubljati. Že ko sem odraščal, sem sovražil izgubljati. Ko sprejmeš poraz, postaneš zguba. Ne glede na vse, kar se dogaja, nikoli ne smemo sprejeti poraza. Misliti moramo pozitivno. Lahko le napredujemo."

Nimajo konstante

Pri vseh porazih bodejo v oči predvsem začetniške napake, ki jih znajo nasprotniki kaznovati v obliki zadetkov. Tako na trenutke deluje, ko da so Zajčevi izbranci povsem pozabili na svojega čuvaja mreže, ki je ostal brez pomoči. "Včasih imam pomoč, včasih pa se zgodi razpad sistema. Moje delo je, da v teh trenutkih zaustavim strele nasprotnikov in preprečim zadetek. Mislim, da sem pri tem v večini primerov uspešen. Gremo gor, pademo dol, se znova dvignemo in spet pademo. Nimamo konstante. Vse to pa se začne pri treningih," pravi ameriški čuvaj mreže, ki ima najboljši pregled nad igro, vendar na vprašanje, kaj bi sam spremenil, odgovarja: "Na to je težko odgovoriti, saj nisem trener, vendar nimamo sistema. Slovenski igralci vedo, kako igramo v določenih situacijah, predvsem v svoji obrambni tretjini. Tujci po vsej verjetnosti nikoli niso igrali tako, zato se morajo še privaditi. Prej ali slej se bo vse ujelo. Moramo biti pozitivni. Res je, da je vse to frustrirajoče, vendar se bomo izboljšali. Še posebej ko bomo v polni postavi. Takrat nas bo tudi zabavno gledati."

Glave gor

Podobne poglede na pomanjkanje konstantnosti ima tudi napadalec Andrej Hebar: "Proti Salzburgu smo dobro začeli, nato pa padli v igri. Ne vem, zakaj se nam to dogaja, bo pa takšne padce treba odpraviti in biti konstanten vseh 60 minut. Mislim, da drugače ne igramo slabo. V Linzu smo prikazali dobro predstavo, proti Salzburgu smo dobro začeli, nato padli, a se znova vrnili. Obakrat nam je manjkal le en zadetek. Na trenutke kažemo dobre predstave, zato upam, da se nam bo končno odprlo in bomo začeli zmagovati." Hebi igra v napadu skupaj z Juddom Blackwaterjem in Jeffom Ulmerjem, napadom, od katerega se pričakuje veliko več. Ulmer je šele na zadnji tekmi zabil svoj prvi gol v ligi EBEL, na koncu je v statistike vpisal dva. Hebar v statistikah po drugi strani še nima točke: "To zares ni prijetno, vendar se s tem trenutno ne obremenjujem. Pripravljam si priložnosti, zato vem, da bodo prišli tudi zadetki in podaje. Moram dati le glavo gor, tekme se vrstijo v hitrem ritmu."

Ne spreglejte