Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 8. 2013,
11.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 22. 8. 2013, 11.18

8 let

Na igralcih, da od Raze črpajo izkušnje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vloga glavnega stratega ekipe Team Jesenice je zaupana Gorazdu Reklju, sicer predsedniku strokovnega sveta HZS, ki bo svoje izbrance prvič preizkusil na Poletni ligi Rudi Hiti, ki se začenja danes.

Junija je bil Gorazd Rekelj na skupščini Hokejske zveze Slovenije potrjen za predsednika strokovnega sveta, pred kratkim pa mu je pripadla še ena vloga. Postal je trener ekipe Team Jesenice. "Na Jesenicah sem deloval že kot igralec in kot trener. Igralce dobro poznam, saj sem večino treniral v reprezentančnih nižjih selekcijah. Pripravljeni so narediti tisto, kar je potrebno in kar se od njih pričakuje. Se pravi trenirati in se truditi ne glede na to, ali gre za amatersko ali profesionalno raven. Izziv je velik, tako da jim ni težko priti na trening in ga sprejeti," se je predstavil novi trener Jesenic in opisal, koliko igralcev, ki jih je prevzel, pozna. Igralsko kariero je 36-letni strateg končal po sezoni 2001/02 in se hitro preselil na klop. Do zdaj je opravljal vlogo pomočnika trenerja bodisi v reprezentančnih nižjih selekcijah bodisi pri Acroni Jesenicah, tokrat pa se bo prvič preizkusil kot glavni trener.

Na treningih kar gneča

Železarji so na ledu začeli trenirati prejšnji ponedeljek, vendar imajo zaradi zasedenosti ledene ploskve na Bledu nekoliko omejen proces priprav. Hkrati je na treningih kar gneča, Rekelj, ki mu trenutno pomaga kar direktor HZS Dejan Kontrec, ima na voljo kar 27 igralcev in tri vratarje. Vendar pa bi v prihodnje lahko kakšen igralec zapustil ekipo, rokade bi pri uigravanju lahko predstavljale tudi določene težave. "To je res, vendar je bil projekt narejen z namenom, da se pomaga igralce, in ta namen bo dosežen. Koliko bomo imeli težav z odhajanji, bomo šele videli. Reševali bomo sproti, na splošno pa ne pričakujem večjih težav," vseeno ne vidi večjih ovir nekdanji branilec, ki bo imel ob sebi, vsaj do oktobra, izkušenega Tomaža Razingarja, ki bo lahko mladim hokejistom s svojim znanjem pomagal: "Brez dvoma jim pomeni veliko, da se lahko učijo od igralca, kot je Tomaž. On je igralec, od katerega lahko pridobijo ogromno znanja in izkušenj. Na njih je, da to črpajo. Mlajši lahko vidijo, kaj je potrebno, da postaneš profesionalni hokejist."

Raza je edini reprezentant brez kluba, ki se je priključil ekipi Team Jesenice, preostali, ki so se znašli v istem položaju, se za podobno potezo (za zdaj) niso odločili. "Trenutno se od preostalih reprezentantov brez kluba ni še nihče javil, da bi se nam priključil. Če se bo to zgodilo, bomo skušali najti rešitev ter jim priskočili na pomoč pri treningih in tekmah. Za zdaj imajo še nekaj časa, da si najdejo nov klub. Večina jih tako ali tako trenutno trenira skupaj z Anžetom in Matjažem Kopitarjem. Tako tudi nimajo potrebe, da bi se priključili nam, ki nas je zares veliko," Rekelj ni odrekel pomoči preostalim reprezentantom, ki so brez kluba.

Na podlagi turnirja bo lahko oblikoval ekipo

Od danes do sobote čaka ekipo Team Jesenice tradicionalni pripravljalni turnir na Bledu. Glede na datum začetka priprav in število opravljenih treningov na ledu morda celo prezgodaj. "Če bi si lahko izbirali datume, bi si izbrali poznejše. Za nami je le nekaj treningov na ledu. Tudi pred ledenimi treningi se nismo pripravljali skupaj, ampak so fantje individualno trenirali. Ekipno morda ne bomo tako dobro pripravljeni, kot bomo septembra, ko se začne liga INL. Vseeno bo to dobra preizkušnja za vsakega posameznika, ki bo lahko pokazal, koliko je treniral čez poletje. Hkrati bodo igralci pokazali, kaj so sposobni, na podlagi vsega tega pa bo tudi oblikovana ekipa," bo vseeno dobil kar nekaj odgovorov strateg "železarjev", ki imajo dogovorjeni še dve prijateljski tekmi, 4. in 14. septembra se bodo pomerili s Triglavom.

Na Bledu se bodo za začetek pomerili s francoskim Brianconom, v petek jih čaka norveški Stevanger, za konec pa obračun, na katerega navijači najbolj čakajo. Večni derbi. Na papirju je favorit seveda Olimpija, ki ima v svoji ekipi sedem tujcev. A favorit ne zmaguje vedno. Tudi lani je bilo tako. Zasedba Jesenic je bila sestavljena iz vseh vetrov, pa je na koncu s 3:1 na kolena spravila "zmaje". "Derbi je vedno zgodba zase. Tekma bo zanimiva. Težko pa bi karkoli napovedoval. Smo v začetni fazi priprav, medtem ko se za Olimpijo prvenstvo počasi začenja, zato smo povsem na različni ravni pripravljenosti. A kot sem že omenil, je derbi nekaj posebnega. Lahko se zgodi marsikaj," je za konec pogovora povedal Rekelj.

Ne spreglejte