Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 4. 2023,
20.00

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34

4

Natisni članek

HK LedX Celje Cortina HDD Jesenice Alpska liga

Petek, 21. 4. 2023, 20.00

1 leto, 1 mesec

sprejem železarjev

Na Jesenicah pozdravili alpske prvake #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34

4

sprejem HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga, prvaki | Hokejisti Jesenic so naslov alpskih prvakov proslavili z navijači. | Foto Grega Valančič/Sportida

Hokejisti Jesenic so naslov alpskih prvakov proslavili z navijači.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti Jesenic se veselijo naslova prvaka Alpske lige. Potem ko so železarji zadnja leta led na ključnih tekmah končnice zapuščali sklonjenih glav, so v petek malce po polnoči le prekinili urok in prvič postali zmagovalci tega tekmovanja. V jutranjih urah so se vrnili iz Cortine, popoldan pa uspeh proslavili z navijači.

HDD Jesenice
Sportal Lovorika na Gorenjskem, Gaber Glavič: Zasluženo smo vzeli ta pokal

Varovanci Gabra Glaviča, ki se je pred sezono vrnil za trenersko krmilo Jesenic, so sezono v Alpski ligi končali na najboljši mogoč način, z naslovom prvaka. 

V finalu so igrali še drugo leto zapored. Lani jim je osvojitev lovorike v finalu, v katerem so vodili z 2:1, preprečil Asiago, letos pa se je zgodba na koncu vendarle obrnila v njihovo korist. Brez dramatičnega zaključka ni šlo.

sprejem HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga, prvaki | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

V Cortini so minuto pred koncem rednega dela vodili s 3:1, a nato domačim dopustili, da so dvakrat premagali MVP sezone vratarja Anttija Karjalainena in izsilili v podaljšek. Ob koncu drugega 20-minutnega podaljška je z močnim strelom z razdalje za zmago in naslov prvaka zadel branilec Žiga Urukalo. 

"Vseskozi smo pogledovali proti temu pokalu. Če pogledam skozi celotno sezono, si nihče drug ni tako zaslužil tega pokala, kot smo si ga mi. Vedno je lepo doseči gol, a najbolj pomemben je končni rezultat. Osvojili smo ga kot ekipa. To največ šteje," je takoj po osvojenem naslovu v klubski mikrofon dejal Urukalo.

sprejem HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga, prvaki | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Popoldansko slavje na Jesenicah

Veliko slavje se je po zmagovitem golu lahko začelo. Ekipa se je v jutranjih urah vrnila na Gorenjsko, kjer je bilo prešerno tudi popoldne, ko so uspeh proslavili s svojimi privrženci.

sprejem HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga, prvaki | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida "Občutki so super. To, da na koncu zmagaš nekaj, za kar se boriš vso sezono, da pride ta nagrada, nam res veliko pomeni. Končno je pokal tukaj. Smo le zborbali. Menim, da smo zasluženo osvojili ta pokal. Glede sprejema pa je lepo videti, da nas nekaj ljudi tudi podpira. Lepo bi bilo videti, da bi toliko ljudi, kot je prišlo v končnici, prišlo že prej, ker je pred tako velikim občinstvom super igrati. Navijači ti dajo dodatno energijo, sploh v ključnih trenutkih. Tudi v prihodnji sezoni bomo ciljali najvišje," je povedal branilec Miha Logar, ki tudi v prihodnje ostaja del jeseniške zasedbe.

sprejem HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga, prvaki | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida sprejem HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga, prvaki | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida sprejem HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga, prvaki | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Fotogalerija (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1
 / 15
HDD Jesenice
Sportal Jeseničani po maratonski tekmi v Cortini prvaki Alpske lige

Nadaljevanje v Alpski ligi

V taboru Jesenic so si želeli po sezoni znova stopiti na višjo tekmovalno raven, v IceHL, kamor se je po naslovu alpskega prvaka pred dvema sezonama preselil tudi večni tekmec iz Ljubljane. Oddali so prijavo za priključitev IceHL, ne pa tudi za nadaljevanje v Alpski ligi.

Navijači bodo Jeseničane tudi v prihodnji sezoni spremljali v Alpski ligi. | Foto: Grega Valančič/Sportida Navijači bodo Jeseničane tudi v prihodnji sezoni spremljali v Alpski ligi. Foto: Grega Valančič/Sportida

Finančne zmožnosti niso dopuščale koraka naprej, tako da so naknadno zaprosili, da pot nadaljujejo v alpskem tekmovanju. Na dan šeste tekme so dočakali zeleno luč za nastopanje v tem regionalnem tekmovanju v prihodnji sezoni. Vodstvo Alpske lige je na uradni strani potrdilo, da je po nekaj sestankih izvršnega odbora prošnjo HDD Sij Acroni Jesenice odobrilo ob plačilu posebne prijavnine za zamudnike.

V prihodnji sezoni bo tako v Alpski ligi igralo 16 moštev, med njimi dve slovenski, ob Jeseničanih tudi Celjani.

HDD Jesenice : HK Olimpija, finale DP
Sportal Zgodovinski dan za celjski hokej, negotova usoda Jesenic
Aleš Kranjc
Sportal Tudi vi lahko pomagate hudo bolnemu slovenskemu hokejistu
Ne spreglejte