Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 5. 2014,
15.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Ivo Jan

Četrtek, 29. 5. 2014, 15.25

8 let

Nekateri iščejo trenerje, drugi igralce, Olimpija pa še predsednika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kar nekaj trenerskim menjavam smo bili in še bomo priča v ligi EBEL. Klubi pospešeno iščejo igralski kader, pri Olimpiji pa se ukvarjajo predvsem z zamenjavo odstopljene predsednice.

Ljubljanski klub je pred dnevi zapustila predsednica Ditka Maučec, ki zaradi prezaposlenosti, vsaj tako je zapisala v izjavi za javnost, ne bi mogla več aktivno sodelovati v želenem procesu obnove, ki jo klub v tem trenutku nujno potrebuje. Olimpija si je ob njenem odstopu lahko oddahnila, da se od kluba, ki je večini hokejistov za sezono 2013/2014 nazadnje izplačal novembrske plače, ni poslovil še generalni sponzor.

Na Celovški 25 so sicer v zadnjem času vajeni slovesov, tudi zadnja sezona ni minila brez odhodov nekaterih hokejistov, po sezoni pa je križ čez zeleno-bele naredil Miha Verlič, ki je zaradi neizpolnjevanja obveznosti razdrl pogodbo in se preselil v Gradec.

Kaj pa prihodi? Za zdaj še nič uradnega. Na seznamu zmajev za prihodnjo sezono je sicer osem imen, ki imajo pogodbe veljavne še za eno (Aleš Sila, Žiga Grahut, Ken Ograjenšek, Miha Pesjak) oziroma dve sezoni (Gregor Koblar, Žiga Pešut, Jure Sotlar in Jaka Zdešar). A kaj lahko se zgodi, da kdo od naštetih v prihodnji sezoni ne bo domoval v Tivoliju. Ken Ograjenšek se sestanka z direktorjem Matjažem Sekljem sredi maja ni udeležil in s tem dal jasno vedeti, kaj si misli o Olimpijinem odnosu do svojega kadra, tam ni bilo niti Žige Grahuta, ki pa se je zaradi dopustovanja v ZDA opravičil.

Olimpija pa naj bi se pogovarjala tudi z branilcem Miho Logarjem, ki je v zadnjih štirih sezonah igral za mlajše selekcije Salzburga, pet nastopov je zbral tudi v ligi EBEL. Priložnost pri Olimpiji bi lahko dobili tudi nekateri, ki so se spoznali z ligo INL in se v njej izkazali.

Gradnja ekip in številne trenerske menjave

Največ neznank okoli ekip za prihodnjo sezono je ob Olimpiji še v taboru Dornbirna, prvaka Bolzana in Szekesfehervarja. Najdaljši seznam igralcev pa imajo pri Celovcu, Linzu, Innsbrucku, Salzburgu, Beljaku, Orlih iz Znojma …

Pestro je bilo ob trenerskih menjavah, ki so potekale tudi znotraj razširjenega avstrijskega prvenstva. Ena od najbolj zanimivih je vsekakor selitev Toma Pokla, ki je z novincem Bolzanom osvojil naslov prvaka, na Dunaj, pri katerem so se po četrtfinalnem porazu in treh sezonah razšli s švedskim strokovnjakom Tommyjem Samuelssonom.

Od Celovca se je po mizerni sezoni – s Korošci ni videl končnice – poslovil Christer Olsson, ki je odšel na pomoč v Innsbruck. Celovec pa bo vodil Martin Stloukal, ki je v sezoni 2012/2013 poveljeval Orlom iz Znojma.

Gračnar s Kanadčanom, Jackson pri rdečih bikih iz Münchna

Novega trenerja imajo tudi v Gradcu, kjer stavijo na Američana Todda Bjorkstranda, ki mu bo pomagal Ivo Jan. Z novim trenerjem bo v novo sezono vstopil tudi Luka Gračnar, saj se zbiratelj lovorik Don Jackson (v šestih sezonah je Berlin petkrat popeljal do naslova nemških prvakov) po letu pri Salzburgu vrača v njemu domačo ligo DEL, kjer bo zamenjal Pierra Pagéja (ta bo opravljal vlogo športnega direktorja Red Bulla) in zmagovalna pota poskušal pokazati Münchnu. Slovenskega reprezentančnega vratarja pa bo vodil Kanadčan Dan Ratushny, ki je zadnje tri sezone deloval v prvi nemški ligi pri Straubingu.

Kdo bo trener Olimpije, seveda še ni jasno, v Ljubljani zatrjujejo, da imajo za izbiro še dovolj časa.

Ne spreglejte