Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2007,
13.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 12. 2007, 13.09

8 let

Neučinkovitost "železarjev"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Acronija Jesenic so v 29. krogu lige Ebel v gosteh izgubili proti Red Bullu Salzburgu. Brez pravih priložnosti je nasprotnikov gol ostal nedotaknjen.

Medtem ko so železarji s spokojnimi 43 točkami in trenutnim prvim mestom pred zadnjimi osmimi krogi na Solnograško odpotovali popolnoma neobremenjeni, je tekma za domače hokejiste, sicer branilce naslova avstrijskega prvaka, že sodila med tiste, v katerih je potrebno osvojiti dve točki. Mesta med šestimi po prvem delu so namreč zelo zaželena, nobeno moštvo pa še ni v povsem mirnih vodah, čeprav nekoliko lažje dihajo prav Jeseničani.

A tudi to pot se ni začelo po željah čete Kima Collinsa. Že po minuti in sedmih sekundah se je namreč Frank Banham odlično znašel po odbitem ploščku pred vrati Roberta Kristana, ki je tako klonil že kmalu po uvodnem sodniškem metu. A gol Jeseničanov ni spodnesel, vajeti igre so prevzeli v svoje roke, pomagalo jim je tudi kakšnih 150 navijačev. V prvem delu so bili tako boljši tekmec, a tudi sila neučinkovit, tako da so domači na prvi odmor odšli z minimalno prednostjo.

Goličil zamudil lepo priložnost za zadetek

Zelo podobna zgodba se je odvila v uvodnih minutah druge tretjine, ko je bliskovito domačo akcijo uspešno zaključil Remi Royer in domačim zagotovil lepo izhodišče pred nadaljevanjem boja za dve točki. Gorenjcem v drugem delu ni šlo vse po željah, veliko priložnost za znižanje izida pa so imeli med 34. in 36. minuto, ko so imeli na ledeni ploskvi dva igralca več, a njihovi naboji so bili vnovič slepi. Najlepšo priložnost za izenačenje je imel v 39. minuti Jurij Goličič, ko se je po vrnitvi s klopi za kaznovane igralce sam znašel pred Reinhardom Divisom, a je bil nekdanji vratar iz lige NHL uspešnejši od jeseniškega napadalca.

Tudi v zadnji tretjini preobrata tokrat ni bilo. Pri "bogataših" iz Mozartovega mesta so gosti ostali tudi brez častnega zadetka, domači pa so tri minute pred koncem izkoristili prednost dveh igralcev več in zapečatili usodo Jeseničanov.

Kljub porazu železarji še vedno ostajajo na vrhu lestvice, do naslednje tekme, ki jih čaka 18. decembra v dvorani Podmežakla (gostili bodo KAC), pa si bodo napolnili baterije, ki so že dodobra izpraznjene.

Ne spreglejte